Jessica Blockström

Veckans look med nya makeupfavoriter

Det har rasslat in fina nyheter på makeupfronten den senaste veckan och flera hamnar i kategorin mycket bra skönhetskap. Du kan se dem bygga looken här ovan, från ingenting till foundation, sedan en smula rouge och sist mascara (lite bryn adderades också..). Otroligt lättarbetade allihopa, det här använde jag.

Till basen blandande jag Makethemakes nya flytande foundation Bakuchiol Second Skin Foundations i två nyanser, N2 och N3, dvs två neutrala. Den ljusa blev för blek och den lite mörkare för gul på min hy men tillsammans blev de en perfekt matchning. Den här basen är tunn och helt viktlös på huden. Tänkte att det skulle bli fint att applicera med borste men övergav det då det såg lite torrt ut.Kanske fungerar bättre med primer under. När jag bytte till fingrarna blev det dock mycket lättare. Precis som många andra baser just nu är denna foundation hudvårdande. Just här finn, som namnet antyder, bakuchiol men inte för att radera ut rynkor utan för att det är en bra antioxidant. Där är också hyaluronsyra och polyglutaminsyra för att bevara fukt.

Bakuchiol Second Skin Foundation från Makethemake finns endast i sex nyanser, vilket är i minsta laget. Spektrat är dock ganska så brett. Den kostar 329 kr och finns endast hos Skincity.

På kinderna tog jag en liten droppe av Omega Liquid Blush som också är från Makethemakes senaste lansering. Färgen jag valde heter Apricot. När jag testade på handen första gången tyckte jag det var lite mesigt med pigment men i ansiktet räckte det här absolut, det blev en frisk ton som var buslätt att arbeta ut utan några kanter. Det här är definitivt en ny favorit. Perfekt att ha med under dagen också för att pigga upp huden och även denna innehåller vårdande ingredienser, närmare bestämt essentiella fettsyror från blåbärsolja, vitaminer, hyaluronsyra och polyglutaminsyra. För att arbeta ut den använde jag nya Stippling Brush från Flaer. Så många bra borstar det märket har. Du hittar en annan favorit här.

Omega Liquid Blush från Makethemake finns i två nyanser. Den kostar 249 kr/15 ml och finns på Skincity.

Vill du slå till på både foundation, blush och dessutom den nya highlightern (som jag inte hunnit testa) finns kitet ovan där också en liten borste ingår. Du sätter själv ihop de färger du vill ha. Effortless Drops Collection från Makethemake går just nu för 709 kr på Skincity, ordinarie är 946 kr.

Det enda som oroar mig lite med dessa dropp-produkter är att de har pipett. Jag upplever att en hel del sådana inte fungerar riktigt så bra som man önskar. Ett exempel är Laura Merciers helt sjukt bra primer där man varje gång får kämpa för att få fram produkt. Nu struntar jag i det för den är så bra. Men irriterande är det.

På mascarafronten är det väldigt kul just nu, jag har redan hunnit få flera nya favoriter. En av de stora snackisarna är Lash Sensational Sky High från Maybelline. Den sålde faktiskt slut på Kicks på bara några timmar efter att ha blivit viral på Tiktok och nu verkar den faktiskt vara slut även i andra butiker. Så vad är grejen? Den ger megalånga och jättefina fransar för en väldigt liten peng. Jag gillar plastpiggsborsten som kammar igenom fint och den är ändå ganska nätt vilket gör det lätt att komma åt nära fransroten, på kanterna och dessutom fånga de små under ögonen. Resultatet blir så snyggt. Och så är den lite lättare att få bort en en annan snackis just nu, närmare bestämt Lancômes fina Idôle. Men den återkommer jag till…

Lash Sensational Sky High från Maybelline kostar 159 kr och finns att bevaka på Lyko.

16

Detta inlägg har 11 kommentarer

 1. Elin

  Hej hej Jessica!
  Hoppas att du kommer skriva här ett litet tag. Du är så oerhört kunnig och inspirerande!

  1. Jessica Blockström

   Hej Elin,
   Tack för fina ord! Jag hoppas att jag ska hänga här länge, så kul att blogga igen ☺️

 2. Anna

  Men vad roligt med ny blogg, superfin!!! Jättebra inlägg, gillar precis sånt här, att du testar och visar bilder. Kategorin mycket bra skönhetskap är redan en favo. Heja dig!!!

  1. Jessica Blockström

   Vad glad jag blir, tack för pepp! Då ska jag köra på med tester och bilder, det kommer definitivt fler sånt framöver

 3. Linnea Arga Tanten Öst

  Hurra för din alldeles egna blogg, kära kollega! Ska bli så kul att följa dig här – heja dig!

  1. Jessica Blockström

   Tack snälla underbara Arga tant

  1. Jessica Blockström

   Hej Lisa, vad glad jag blir att du hittat hit! Välkommen

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Search

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.