Jessica Blockström

3 härliga nattmasker för torr hy

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Lyko, Meds och Åhléns*

Man kämpar lite i motvind just nu när det kommer till huden och vädret men har ändå sina knep för att stå ut. Jag lägger till olja mellan serum och creme, kör en snällare tvättrutin på morgonen och så boostar jag med en riktigt go mask till natten. Och där har jag några favoriter som jag växlar mellan beroende på humör och hudtillstång. Här hittar du tre masker i olika prisklass och här finns något lite gammalt, något nytt och så en mittemellan.

Jag har upplevt många av the Body Shops ansiktsmasker som ganska parfymerade och lite stickiga de senare åren, även de man lanserat för känslig hy. Därför var jag lite skeptisk när jag fick ett prov av Hemp Overnight Nourishing Rescue Mask. Att formulan dessutom är ganska ärtigt grön gjorde inte direkt saken bättre. Men så kul det är när man blir glatt överraskad. För gillar denna mycket. Den har en fräscht grön gräsdoft som jag gissar kommer från hampafröoljan. Konsistensen är ganska så krämig och behaglig att applicera. Den fina effekten märker man dock först när du vaknar. Då är huden så lugn, klar, mjuk och skön. Förutom hampafröolja finns här glycerin, hyaluronsyra, aloe vera och panthenol.

Masken ingår i the Body Shops växande Hemp-familj som har just hampafröolja från Community Fairtrade-projekt i Frankrike som huvudingrediens, den mest kända är klassiska handcremen som också det är väl värd pengarna. Du kan läsa mer om den här. Jag har även testat handpeeling som jag inte gillade pga att doften är supermärklig. Senaste lanseringen är en kroppsolja. Den står på tur att testa i veckan, återkommer med den. En häftig sak med hampa är inte bara att den innehåller så mycket härligt för huden. Växten är också väldigt motståndskraftig och därför behövs inga bekämpningsmedel då man odlar den vilket gör den mer miljövänlig än mycket annat.

Hemp Overnight Nourishing Rescue Mask från The Body Shop kostar 199 kr/75 ml och den finns bl a på Åhléns.

Är du känslig för dofter och har en väldigt känslig hud så tycker jag Lumenes nya Rich Night Balm i serien Arktis perfekt att lägga i ett lite tjockare lager till natten. Det märkliga är att man nästan får en matt finish i början vilket gör att man tror den ska torka ut huden. Men känslan är samtidigt otroligt snäll och trots att konsistensen upplevs en smula kompakt när man först plockar upp den så blir den både len och svalkande när den väl landar på huden. Här finns bl a havresmör, blåbärsfröolja, glycerin, sheasmör, ceramider och  lipiden phytosphingosine. Tillsammans lindrar de irritationer, binder fukt, mjukgör och ger en starkare barriär. Och av det där matta finns inget kvar när man vaknar.

Arctic Hydra Care Moisture & Relief Night Balm från Lumene kostar 299 kr/50 ml men finns just nu på Meds för några tior mindre.

Har du hängt med mig på min förra blogg vet du att jag är en smula kär i svenska Mantles The Dream Mask. För det här är en liten lyxbehandling på burk som piggar upp rejält när du sover. När man kikar i spegeln på morgonen så har huden blivit klart studsigare, välkommet slätare och klarare i tonen. Och så har där dykt upp en riktigt fin lyster. Doften är en ljuvligt mild och len citrus. Konsistensen är nästan som välvispat smör som smälter in i huden när du applicerar den. Jag skulle dock inte lägga kinden på mina fina silkesörngott från Amelie Soie när jag sover med denna för helt försvinner den inte, kan klibba en smula. Nyckelingrediensen i Mantles produkter är kallpressad CBD-olja från hampa som har lugnande, mjukgörande och balanserande effekt på huden. Men här finns också riktigt goa hudvårdsingredienser som niacinamide, bakuchiol, hyaluronsyra och havtornsextrakt. Jag gissar att det är det senare som ger den fina doften. För att boosta fukteffekten ännu mer är ett tips att ha ett par droppar hudolja under.

The Dream Mask från Mantle kostar 750 kr för 75 dryga ml och den finns bl a hos Lyko.

Fler härliga masker som ger fukt kan du läsa om på min gamla Femina-blogg här

*CBD är dock inte på något sätt berusande som en annan ingrediens man får från hampaplanta, närmare bestämt cannabis.

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

12

Detta inlägg har 6 kommentarer

 1. Susanne Trägårdh

  Har fått tips om Hemp handkrämen för de med torrsprickor och den är suverän ! Måste nu kolla in masken !

  1. Jessica Blockström

   Hallå där! Vad kul, gillar den också mycket. Masken är lite lättare i konsistensen men så härlig och ger riktigt fin studs till huden. ❤️

 2. Stina

  Välvispat smör mmmm där satte du fingret på konsistensen av The Dream Mask! Och pssst den magiska doften kommer från litsea cubeba + CBD.

  1. Jessica Blockström

   Ah, inte från havtorn då? Vad är litsea cubeba? Och jag som trodde CBD doftade gräs… ☺️

 3. Sanna

  Har saknat dig! Kul att du fortsätter blogga.

  1. Jessica Blockström

   Vad roligt att höra, det ger pepp för framtida inlägg! Ha en fin dag

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Search

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.