Jessica Blockström

Framtidens rouge är här

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Kicks, Skincity och Åhléns*

Känns kinderna lite bleka för tillfället? Ös på med rouge! Jag älskar rouge, få saker ger så snabb effekt på pigghetskänslan som just det och att verkligen dra på ger dessutom en modern känsla till looken.

Rouge-kategorin har utvecklats massor bara det senaste året. Förutom att puderrouge blivit oceaner mycket bättre än förr så kan du nu välja att sätta färg på huden på flera olika sätt, från praktiska stift till lena oljor, studsiga gels och fluffiga mousser.  Här är fyra favoriter just nu.

Glow Play Blush från MAC lanserades i höstas och gjorde sådan succé att man nu följer upp med ett läppbalsam i samma anda. Så vad är det man gillar så mycket? Det har en otroligt härlig och studsig formula som känns mer som en slags gel när man arbetar med den, jag upplever den som helt viktlös på huden och du kan arbeta i tunna tunna lager. Formulan smälter fint in så att finishen ser väldigt naturlig ut och huden får en tjusig lyster. Du kan utan problem använda den under eller över foundation vilket gör att du enkelt fixar piffande under dagen om det skulle behövas. Det finns många fina nyanser att välja mellan, hela 11 stycken faktiskt. Mina favoriter är den lite brunrosa Blush, please, den soliga Groovy och så That’s peachy som du ser längst upp och på min hand. Den ger en väldigt sportigt fräsch rodnad.

Det går att applicera Glow Play på flera sätt. När jag använder fingrarna blir färgen mer koncentrerad, som du ser till vänster, och med en duofiber-borste får man en skirare och mer lystrig effekt som du ser till höger.

Glow Play Blush från MAC kostar 270 kr och du hittar det bland annat hos Åhléns.

Omega Liquid Blush från Makethemake är en av de mest hajpade nyheterna just nu och det är helt i sin ordning om du frågar mig. Det här är min favoritprodukt från Makethemakes Efforless Drops Collection som även innefattar foundation och highlighters. Jag gillar att de här dropparna är lättarbetade, hudvårdande och ger ordentligt med färg. Tänk bara på att skaka flaskan innan du använder den för att få ihop formulan. Var dock sparsam, det räcker med bara ett par droppar. Jag trycker ut på handryggen och plockar upp med fingret eller sveper på med en duo fiber-borste. Det blir en sömlös rougelook, effekten är som att färgen kommer från insidan. Du kan läsa mer om kollektionens foundation här.

Har testat både Aprikos och Berry, här den senare som blir lite mer blushig.

 

Omega Liquid Blush från Makethemake kostar 249 kr/15 ml och finns i två nyanser. Du hittar det exklusivt på Skincity.

Smidigt är grejen med nya Teint Idole Ultra Wear Stick Blush från Lancôme som är krämigt när du arbetar med det men förvandlas till elegant puderfinish när det väl är på plats. Du får här en mer matt effekt än många andra rouge och du kan absolut använda det även på locken om du vill ha en riktigt modern monokrom look. Tänk bara på att det är bra drag i pigmenten, underbart för dig som gillar att rouget (eller skuggan) syns! Hållbarheten är också imponerande. Jag kör direkt på huden och blandar ut med fingrarna. För lite skirare effekt är en syntetisk rougeborste toppen.

Testkörde sticket från Lancome i megasnöyra på promenaden idag och den satt där den skulle hela rundan. Färgen här heter Ambitious Pink.

 

Teint Idole Ultra Wear Blush från Lancôme finns tre nyanser och kostar 45o kr. Du hittar det bl a på Kicks.

Nars är grymma på rouge, jag vet inte hur många blush-paletter man lanserat under åren och här pratar vi lyxkonsistenser (och lyxprislappg). Drömmer du om en subtil slöja av rouge på kinden är märkets nya Air Matte Blush perfekt. I burken upplevs formulan som ganska kompakt men när du arbetar ut den är den mer en slags vispad mousseformula – ljuvligt mjuk och len och med ett lager blir effekten transparent. Du kan såklart bygga upp färgen om du vill ha en mer tydlig rodnad men i just den klassiska rosa Orgasm-nyansen som jag testat blir det ändå väldigt fint subtilt med ett nästan vått skimmer. Det är lite svårt att få upp formulan med bara fingrarna utan att det fastnar under naglarna, här är borste att föredra. Som tidigare är min favorit en du0fiber-variant för det ger en så vackert skir finish, Air Matte Blush-formulan gifter sig mycket fint med huden. Att här är så kallade color diffusion-pigment gör dessutom att ytan ser lenare och jämnare ut än den kanske är.

Air Matte Blush i Orgasm från Nars kostar 380 kr/6 g och förutom Orgasm finns sju nyanser till. Den skulle lanserats exklusivt på Kicks den 15 februari men kan ha blivit några dagar sen. Jag kommer uppdatera här när den landat i deras webbshop.

Här kan du kika på hur passa pigmenterade rouge är, från vänster: Glow Play från MAC, Teint Idole från Lancome, Omega Liquid Blush från Makethemake och Air Matte Blush från Nars.

 

Som nämnt ovan så använder jag ofta en så kalla duofiber-borste för att få på rouge, en sådan är tunnare i toppen än traditionella borstar vilket gör att du också kan lägga väldigt tunna lager men också tona ut fint. Min gamla favorit är MACs 188 som kostar 365 kr på Åhléns (finns också i en större variant som heter 188). En bra budgetvariant för dig som kanske vill prova på det här verktyget innan du gör en större investering är Flaers 111 Stickling Brush som bara kostar 149 kr på samma ställe. Den är lite större i toppen och något mer kompakt. Jag tycker duofiber-borstarna är otroligt multifunktionella, defunkar fint även till highlighters och för en riktigt skir effekt med lite krämigare foundation.

*Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

16

Detta inlägg har 7 kommentarer

 1. Sofie

  Tack för jättefina rouge -tips! Kan du ge exempel på någon ”duo -fiber-borste” som du skriver om i inlägget? Tack på förhand! /Kram! Sofie

  1. Jessica Blockström

   Hej Sofie,
   Vad kul att du gillar inlägget. Tänker att kanske fler undrar över det här med borstarna så jag har uppdaterat med lite info om duofiber-varianter. MACs är den jag använder mest idag och den jag hade till Glow Play på bilden.

 2. Maria

  Har du testat Minimalist WhippedPowder Blush från Shiseido? Tycker att det låter fantastiskt och det finns många fina nyanser, men det är ganska mycket pengar för att köpa något osett, men det är inte aktuellt att åka någonstans och titta och känna på de just nu.

  Trevligt med din egna blogg, alltid intressant, välskrivet och kanon för min målgrupp 😉

  1. Jessica Blockström

   Tack för peppande ord! Jo, jag har testat Shiseidos men det var ett ganska bra tag och kan tyvärr inte hitta den nu. Men om jag inte minns helt fel så var den Väldigt mycket fluffigare i formulan jämfört med Nars ”mousse”. Kan tyvärr inte säga så mycket mer än så men får jag fått på en så återkommer jag!

   1. Maria

    Tackar för svar, håller koll för att se om du hittar den!

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.