Jessica Blockström

Veckans look med nya makeupfavoriter

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Kicks, Sephora och Åhléns.*

Förra veckans look lyfte fram tre budgetfavoriter, den här veckan hamnar vi i lite högre prisklass. En annan skillnad denna gång är att jag kommer lyfta fram några produkter jag tycker är fantastiskt bra och en som jag hade höga förväntningar på men inte riktigt levererade. Gemensamt är dock att du kan se alla fyra på mitt lilla fejs här.

 

 

Och vi börjar i den lite mer besvikna änden. En av mina bästa foundations är Erborians CC Red Correct och nu har märket kommit med en till medlem i CC-familjen (finns även ögoncreme, en primer och en ”vanlig” CC). CC Water Fresh Complexion Skin Perfector beskrivs som en uppfriskande och utjämnande gel med vårdande och lugnande ingredienser. Men där storasystrarna verkligen jämnar ut hudtonen så fint blir det inte riktigt samma magi med CC Water.

I den transparenta gelformulan finns små vita kulor som transformeras på huden och ger en väldigt blygsam ton och utjämning. Missförstå mig inte, den är väldigt härlig att applicera, huden känns otroligt fräsch och den får en återfuktad lyster. Men effekten är lite i lättaste laget just nu när vintern fortfarande hänger i luften och näsvingarna är åt det rödare hållet. Jag hade nog förväntat mig mer, den heter ändå CC. Jag har den på alla tre bilder utom den längst upp till vänster. På sista bilden har jag ”retuscherat” med lite concealer på det allra mest röda. Däremot tror jag att den kan bli en perfekt kompis när jag fått lite färg av solen och temperaturen ligger mer stadigt på plus. Och den är toppen om man inte vill se sminkad ut alls. CC Water finns i två nyanser. Den jag testat heter Clair, det finns även en Doré.

CC Water Fresh Complexion Skin Perfector från Erborian kostar 580 kr/40 ml och 280 kr för en lite mindre tub på 15 ml. Båda finns på Sephora.

Vi fortsätter upp över ögonen till en toppenprodukt om du vill trixa till en snygg brow lift-look. Om sanningen ska fram har jag faktiskt två olika produkter för detta på de två nedersta bilderna ovan (mm, syns ju bra på bilden med lugg…). Till vänster en positiv överraskning, nämligen Anastasias Brow Freeze som är en väldigt kompakt men ändå lättjobbad gel som ger den här soapbrow-finishen på bara några sekunder. Jag fiskade upp formulan med en spolborste från It Cosmetics tunna Brow Power Micro Eyebrow Pencil och bara borstade på. Tänk på att inte ta för mycket dock för då kan det bli lite klumpigt. Till en början blir det som lite vitt här och var men det försvinner på något sätt efter bara några minuter. Jag gillar att man får ett riktigt bra grepp och tycker att brynen ser fylligare ut. Färgen har jag dock bättrat på med just It Cosmetics penna Brow Freeze ä r helt transparent. Jag lutar åt att de här superyviga brynen inte kommer kännas så himla heta snart, längtar redan efter lite tunnare, elegantare och mer välformade varianter. Men då kommer denna också att fungera fint, för att liksom få ihop formen istället.

Brow Freeze från Anastasia Beverly Hills kostar 265 kr. Den har sålt slut i flera butiker men finns på Sephora.

Brynprodukten på andra sidan? Budgetvarianten the Brow Glue från NYX Professional Makeup. Den kommer i formen som en brynmascara, är inte så dryg och lite lös i konsistensen men håller absolut brynen på plats. Av dessa två föredrar jag dock Anastasias variant.

Vi stannar runt ögonen och kastar oss över vårens bästa mascara-släpp hittills. Lash Idôle från Lancôme är den mascara jag använt mest på sista tiden tillsammans med Sweed Lashes, Byredo Space Black och Maybellines Sky High. Borsten är verkligen något speciellt, det är plastpiggar på en vinklad borste som gör den väldigt lätt att hantera och komma åt. Den har två sidor där piggarna är olika långa och den är lite plattare än vanligt. Där Sweed Lashes kan vara lite knepig om man inte får kläm på den och Sky Highs är lite vek så går den här verkligen igenom varenda frans, den lyfter upp och sprider ut dem och man kan kamma fram en väldigt fin längd och fyllighet utan problem. Dessutom tycker jag hylsan är riktigt snygg, den sticker ut. Det finns egentligen bara ett litet problem och det är att man får jobba lite för att få bort den. Jag tycker det är värt, faktum är att det gör att den sitter väldigt bra också utan att vara vattenfast.

Lash Idôle Mascara från Lancôme kostar 295 kr och du hittar den bl a på Åhléns.

Nu till en palett med rouge för dig som gillar puderformulas (vill du ha andra varianter har jag alldeles nyligen skrivit om det här). Det har öst in så mycket produkter från BeautyAct att det nästan varit svårt att hålla koll. Därför har Iconic Blush Kit gått lite under min radar. Tills jag såg den på Kicks digitala event med Tove Styrke. Paletten innehåller fyra nyanser som alla är lätt att tona och ger en mjuk sammetsfinish. Den är väldigt användbar eftersom du kan anpassa rougenyansen efter hur hudtonen skiftar under året men såklart också vilket rouge-humör du är på. När man kikar på produktbilden ser färgerna väldigt mörka ut. Det är de inte. Du kan se dem här, tänk då att jag tagit med fingret vilket ger mer intensiv effekt än med en borste. Du kan också jämföra pigmententeringen här med draget i pigmenten på de rouge som är i olja, stift och mousse.

 

Iconic Blush Kit från BeautyAct by Kicks kostar vanligtvis 299 kr men just nu har Kicks kampanj med 20 %.

Sist en sådan superpärla som jag definitivt kommer att skaffa i fler färger. Tartes veganska Maracuja Juicy Lip är inte bara en sådan len och smörig dröm att svepa på läpparna, inte ett dugg klibbig. De blir så fina också! Mjukt glansiga, fylliga och snyggt jämna. Dessutom känns formulan vårdande på riktigt, innehållet gör gott för mina torra vinterrussin. Bland ingredienserna finns en hel fruktdisk med så kallade superfruits rika på antioxidanta vitaminer och mjukgörande passionsfrukt-olja med essentiella fettsyror. Maracuja är just passionsfrukt Färgen jag har heter Rose men det namnet tycker jag är missvisande för den är inte så himla rosig, mer åt det mjukt brunrosa leverpastej-hållet vilket ger en perfekt MLBB-effekt på mig. Det finns fem färger till, jag är väldigt nyfiken på Hibiscus. Att läppglans doftar kan ju vara både positivt och negativt. Jag vet t ex att många inte tycker om den där fudgekola-doften som t ex Fentys Gloss Bomb och nya hajpade Lifter Gloss från Maybelline har. Denna doftar kokos men som tur är väldigt svagt. Jag känner det bara när jag sticker upp stiftet under näsan. Känner den faktiskt inte alls när glosset väl sitter på plats. Och tur är det för jag har ganska svårt för just kokos. Förpackning är en slags klick-stick. Och här kan du se det hela en gång till.

 

Maracujá Juicy Lip (kan inte låta bli att tänka på Marty Maraschino i Grease när jag hör namnet) från Tarte kostar 229 kr/2,7 gram och det finns exklusivt på Sephora.

 

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

16

Detta inlägg har 8 kommentarer

  1. Sara

    Jag gillar verkligen Lancomes mascara men jag tycks vara en av få som inte kan med borsten. För mig kommer det mascara överallt och jag får inte riktigt till en bra teknik. Men jag är ändå nöjd med mascaran!

    1. Jessica Blockström

      Vad trist men ändå bra att du någonstans gillar den ☺️Du har säkert prövat men jag börjar borsta på med ”fel” sida, dvs bågens yttersida om du förstår hur jag menar och vänder sen på den för att sprida ut fransarna.

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.