Jessica Blockström

Bästa ögoncremerna just nu

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Kicks, Sephora, Skincity och Åhléns*

Behöver man en ögoncreme? Hade du frågat mig när jag var 25 kanske svaret hade blivit lite tvekande. Nu när jag bara har några fjuttiga månader kvar till 50 blir det snarare ett rungande ja! Och det av flera anledningar. Huden här är redan tunn men blir både torrare och ännu tunnare med åren. Den skulle behöva men klarare inte lika kraftfulla konsistenser och ingredienser som övriga ansiktet. Man får skynda långsamt. Den fina är att många nyare produkter gör gott även skenbart, så att säga. De slätar ut och piggar upp direkt på olika sätt samtidigt som de ger ett mer fördelaktigt utgångsläge när du ska lägga t ex concealer. Har jag en ögoncreme kommer jag dessutom ihåg att smörja in huden här, inte att förakta. Men innan vi går in på nya favoriterna så kommer här lite tips när det kommer till själva användningen. Av Caroline Hirons har jag lärt mig att se på ögoncremen som hudvårdens underkläder, dvs på med den innan resten av produkterna i rutinen. Och när du har applicerat den runt ögonen – ta det lilla som finns kvar på fingret och stryk över läppkonturen för lite extra kärlek även till det området.

 

Auto Correct Depuffing Eye Cream från Sunday Riley är åt cremelotion-hållet, en formula som går snabbt in i huden. Om du inte tar för mycket. Den är otroligt dryg och en liten pluttärta räcker till båda ögonen. Förutom att du får en lätt utjämnande och uppiggande effekt av ljusreflekterande pigment så upplever jag att den är direkt uppstramande och den får ytan att bli betydligt slätare. Det känns nästan som den sprider ut sig likt ett nät. Det gör att concealer och annan makeup går på snyggare och sitter bättre. Dessutom är det en effekt som håller i sig hela dagen. Och det är så jag använder den, har stoppat in den i morgonrutinen. På kvällen har jag annat.

Auto Correct Depuffing Eye Cream från Sunday Riley kostar 719 kr/15 ml och du hittar den på Sephora.

 

New Vitamin Enriched Eye Base från Bobbi Brown är en helt igenom ljuvlig uppföljare till favoriten Vitamin Enriched Face Base. Den här nya varianten för ögonområdet har en nästan smörig formula som smälter ihop med huden och gör den lenare och finare. Smörig formula verkar för övrigt vara något av årets grej på hudvårdsfronten. Precis som storasyster är den komponerad för att både ge huden vård med bl a vitaminer och samtidigt fungera som en bra bas under makeup. Den fyller ut mer än tajtar till huden men effekten gör att det känns mer plumpat utan att det för den skull ser plufsigt ut. Jag tycker den är speciellt toppen när huden känns torr, kräppig och sliten, då blir den som välgörande balsam och den goda primereffekten märks extra tydligt. Här finns bl a sheasmör, squalane, morotsextrakt och jästextrakt.

New Vitamin Enriched Eye Base från Bobbi Brown kostar 475 kr/15 ml och du hittar den på Åhléns.

 

 

 

Retinol Renew Eye Cream från BeautyAct by Kicks är krämig gel med gulaktig transparent ton. Den är helt doftfri men innehåller ett retinolkomplex och ska därför vänjas in om du inte använt den typen av produkt kring ögonen innan. Huden ser faktiskt lite fräschare ut direkt men denna ska du använda för de mer långsiktiga effekter och gärna på kvällen. Och vad kan du förvänta dig? Retinol sparkar igång processerna nere i huden och gör att hudlagren blir lite tjockare, på ett bra sätt. Det för att fina linjer blir mindre och strukturen slätare. Dessutom har det effekt på tonen vilket får hela området att se fräschare ut. Ingredienslistan är inte så fasligt lång, förutom retinolkomplexet finns här också andra ämnen som jobbar ihop för att göra svullnader mindre, jämna ut tonen, göra huden mjukare och motverka rynkor, t ex ett stamcellsextrakt, det hudegna ämnet adenosin, glycerin och lecitin. Vill du läsa om hur retinol fungerar mer ingående kan du kika här.

Retinol Renew Eye Cream från BeautyAct by Kicks kostar 279 kr men innehåller bara 10 ml, bra att tänka på när man jämför med lite dyrare burkar. Du hittar den exklusivt på Kicks.

 

Rykande färsk är nyheten Vital-E Microbiome Age Defense Eye Cream från Peter Thomas Roth, ett märke som just nu sprutar ur sig otroliga ögoncremer i ett galet tempo. Ett tag kändes mycket som kom här i från väldigt mycket gimmick men den känslan är helt borta nu, här har vi högteknologisk hudvård i högsta klass.

Formulan ser fluffigt krämig ut på bilden här ovan. Det stämmer inte alls. Den är snarare som en ganska kompakt hybrid mellan balm, vax och gel och man måste trycka ner fingret, förlåt spateln, när du ska fiska upp en liten pärla. Jag upplever inte heller att den är så rosa som man kan tro. Däremot smälter även denna när du applicerar den, är skönt sval och jag upplever en mer direkt utfyllande effekt än övriga plus att mörka ringar blir mindre synliga trots att jag inte kan se några ljusreflekterande pigment med blotta ögat. Det är som att innehållet ändå har en slags blurrig filter-effekt. Precis som Sunday Rileys är det viktigt att vara lite sparsam för att det inte ska bli för mycket för huden. Första gången jag använde den var på kvällen och jag var nog lite slösig för morgonen efter var huden en smula plösig. När jag justerat mängden har det problemet helt försvunnit. Bland ingredienserna finns antioxidanter, ceramider och koffein tillsammans med pre- och probiotika och visst känns det som att huden mår bättre när jag använt denna. Däremot vill jag protestera mot effekten den ska ha i relation till blått ljus. Jag tycker det här är trams. Det blå ljuset som vi utsätts för är så litet. Mycket viktigare att tänka på att skydda mot solen.

Vital-E Microbiome Age Defense Eye Cream från Peter Thomas Roth kostar 639 kr/15 ml och finns nu på Skincity.

 

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

14

Detta inlägg har 8 kommentarer

 1. Sofia

  Tack för tips! Det vore toppen om du kunde göra ett inlägg om applicering av concealer vid ögonen, har så svårt att få till det bra. Är 45+ och lite rynkig, puffig och har mörka ringar, dessutom fruktansvärt närsynt med glasögon… Könns som jag bara framhäver allt med concealer

  1. Jessica Blockström

   Superbra idé! Det tar jag med mig och fixar till nästa vecka. Tack snälla!

   1. Sofia

    Tack! Toppenbra!

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.