Jessica Blockström

Vårfina fötter i raketfart

Det är inte bara smutsiga fönster och dammiga golv som avslöjas av det plötsliga solljuset. Även vinterns försakelse av fötterna gör sig påmind. Men i år har jag ett grymt bra och nytt sätt att fixa detta på. Lova Skin är ett märke som grundandes av svenska Lovisa i hennes nuvarande hemland Schweiz, hon ville ha något som hjälpte henne att få snygga fötter  men det var tvunget att gå i raketfart, som nybliven mamma fanns inga oceaner av tid att lägga på detta. Och hon har verkligen lyckats med råge. Jag har aldrig använt något så smidigt. Kitet består av en spray med AHA- och BHA-syror samt en fotfil. Sprayen appliceras på den torra huden och ska sedan sitta i ca 60 sekunder, för att ha koll så gör man en fot i taget. När den fått verka sin minut masserar man först med fingrarna för att lösa upp huden, det är som att den smälter under fingrarna. Sedan är det bara att fila bort resten av de trökiga hårdheterna som är kvar på hälar och knölar. Vilken tillfredsställelse det är att se hur lager på lager bara går upp i rök. Man känner sig faktiskt också några kilo lättare. Det fina är att den inte bara får bort allt det här, formulan motverkar dessutom att ny hård hud bildas, fräschar upp huden och ger finare ton. Här kan du se skillnaden på mina fötter.

Jag filar fötterna lite då och då under vintern men något större fix än så blir det aldrig. Det fina här är ju att även tonen på huden blev fräschare och då har jag inte smort in dem än, det är faktiskt samma ljus och inget filter.

När du är klar så sköljer du, torkar och smörjer med vanlig fotcreme. Det här är en av mina gamla favoriter.

Nu när mina fötter behöver extra mycket kärlek kör jag ett par gånger i veckan men om ett tag tänker jag att det kommer räcka med max var 14:e dag, speciellt i sommar när man går mycket barfota. Har du lite mer känslig hud? Då kan du spraya formula på filen och jobba med den direkt på huden. Tänk bara på att skölja efteråt även här. Man kan använda Lova Skin på sprickor men om de är riktigt djupa rekommenderar jag att du går till en professionell fotvårdsterapeut som hjälper dig.

Du hittar Lova Skin på salonger, på webben finns märket t ex hos Axelsons SPA. Instant Foot Peeling Kit kostar 699 kr, då får du fotfilen plus en sprayflarra på 100 ml i en bomullsnecessär. Köper du produkterna separat blir det tutti 1 kr mindre, Instant Foot Peeling kostar 499 kr och filen, som har två olika sidor, går på 199 kr. Då får du visserligen inte någon necessär som ju kan vara bra att ha om vill ta med dig kitet på resa. Flaskan ska räcka till ca 25 behandlingar, tar du hand om filen kommer den att vara med dig mycket längre än då.

 

18

Detta inlägg har en kommentar

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.