Jessica Blockström

Två nya torrschampo-favoriter

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Lyko och Åhléns*

Tre bästsäljare i en box: Untamed av Glennon Doyle Melton, munskydd m budskap och Batiste klassiker i Wonder Woman-klädnad.

 

Tro det eller ej men under en period slutade jag nästan med torrschampo, under pandemin har det inte varit så otroligt viktigt att alltid se nytvättad ut i håret. Men med nya luggen så har användandet ökat drastiskt, av någon anledning så ser just det där frampartiet fetglansigt ut efter bara en dag medan övriga håret är helt ok. Några sprutt med torrschampot och det är fixat. Just när det kommer till luggen är det viktigt att torrschampots formula inte är för tung. Och där har jag hittat en otrolig ny variant.

Fresh Affair från Kérastase är perfekt finfördelad för mitt luggparti och trots att det kommer ut som ett fluffigt moln ur flaskan så är det enkelt att placera produkten där man vill ha den. Effekten är fluffigt fräsch och den lämnar inga som helst oönskade synliga spår. Jag gillar också doften som har en blommigt inbäddad pomerans i hjärtat, det är citrus men utan att bli stickigt. Som kuriosa kan jag berätta att den är komponerad av näsan Fabrice Pellegrin som bl a ligger bakom två av svenska dofthuset Agonist skapelser. Förutom risstärkelse innehåller Fresh Affair antioxidanten E-vitamin. Den känns snäll både mot hårbotten och mot lite torrare hår, något jag är extra tacksam för.

Denna luggen kräver ett torrschampo av rang för att hålla sig fettfri i flera dagar än en.

 

Fresh Affair från Kérastase kostar ca-pris på 355 kr/233 ml men är några tior billigare på Lyko.

 

Vill du ha ett lite mer traditionellt torrschampo har jag kärat ner mig i en gammal budgetklassiker som kommit i ny tappning, närmare bestämt Batistes Dry Shampoo Wonder Woman. Innehållet är lika självklart och snabbjobbande som alltid, formulan ger både mer volym och snabb uppfräschning utan att håret ser dammigt ut, den syns inte i mitt röda hår. Ny är däremot den lite sött fruktiga doften, som får mig att tänka på geléhallon, och den ljuvligt illustrerade utsidan – den får kitschälskaren i mig att börja joddla. Jag skulle faktiskt kunna köpa den bara för att jag tycker den är så fin.

Wonder Woman Dry Shampoo från Batiste kostar 59 kr/200 ml och du hittar den bl a på Åhléns.

Bästa tipset när du ska använda torrschampo? Jag har skrivit om det redan i förra bloggen men tycker att det är så bra att jag slänger in det här igen: Applicera det innan du går och lägger dig. Då behöver du bara borsta igenom barret när du vaknar och produkten har gjort jobbet under natten. Fler smarta knep när det kommer till torrschampo kan du läsa om på gamla bloggen här.

 

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

12

Detta inlägg har 2 kommentarer

 1. Monica

  Hallå Har precis lyssnat på era betygssättningar i Clubhouse
  så kul och bra, längtar till skärtorsdag och nästa omgång av recensioner.
  Men gud vad jag hade velat höra vad era egna favoriter var istället när ni kanske inte tokhyllade en produkt, tex mascaror (kanske för jag är besatt av att hitta den perfekta) Tackelitack

  1. Jessica Blockström

   Vad kul! Och bra idé, tack. Tar med mig den till de andra två

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Search

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.