Jessica Blockström

6 mest hajpade beautyprodukterna just nu

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Kicks, Lyko, Skincity och Åhléns*

Chanels mörkröda nagellack Rouge Noir/Vamp fick modemaffian att svimma av upphetsning, N°7s antiage-serum skapade ringlande köer när det skulle släppas och The Ordinary hade över 25 000 på väntelistan när de lanserade sin första foundation – det finns produkter som går till skönhetshistorien pga den hysteri och hajp de skapat. En del finns kvar och blir stapelvara i sminkväskan men de flesta försvinner faktiskt bort och det har ju sina  naturliga orsaker. En är att det hela tiden kommer nya och bättre produkter. En annan att det helt enkelt bara är en uppblåst hajp. Du köper en gång för att snacket går men inte igen för produkten var egentligen rätt värdo.

Idag är det framför allt på Tik Tok som spinnet tar fart och får produkter att sälja slut. Så vad snurrar där för tillfället? Det pratade jag, Daisy Beautys chefredaktör Kicki Norman och vår skönhetskollega Linnea ”Arga tanten” Öst om på Clubhouse tidigare ikväll. Här är några av produkterna vi tog upp och vad vi tycker om dem, ett par av dem har jag redan skrivit om men kul att få dela övrigas åsikter. Vi är inte helt överens kan jag avslöja.

Infaillible 24H Fresh Wear Foundation in a Powder från L’Oréal är puderfoundation i liten låda som just nu har nästan 90 miljoner visningar på Tik Tok. Den ska både ge full täckning (vilket den verkligen gör), vara vattenfast (vilket den inte är), hålla huden matt (check på det) och ge fukt (no way). När jag tittar på Tik Tok är det samlade omdömet att den ser fantastisk ut på alla som är 25 och har en studsig samt lite mer oljebenägen hud än vad jag har. På mig är den tyvärr en smärre katastrof. Huden känns torr och jag tänker att jag skulle behövt preppa med både fuktmask, fuktserum, fuktmist och en återfuktande primer först. Jag är helt enig med mina två kollegor som levererade detta under mötet.

Linnea: ”Har jag brådis och ska sitta i möte framför skärmen är den toppen för då fungerar den som ett filter men om jag ska visa mig bland folk måste jag ta bort den. Man behöver också vara noga när man rengör huden, hittade lite fnasiga rester kring näsvingen imorse.”

Kicki: ”Den heter Fresh Wear men inte är man återfuktad i 24H, man ser mer ut som ett pergament tills man tar bort den och jag har aldrig haft så tydliga rynkor runt ögonen.”

Vi fick tips från Amanda att använda den mer som ett puder där man vill dölja porer.

Finns den kvar om fem år? Jag hoppas och tror inte det, tänker att L’Oréal kan mycket bättre.

Infaillible 24H Fresh Wear Foundation in a Powder från L’Oréal kostar 159 kr. Den finns i åtta nyanser men är slut i alla färger på Eleven och Nordicfeel. På Åhléns finns den i Sand och hos Kicks har man kvar ett par fler nyanser, t ex Golden Beige.

Leave-In Molecular Repair Hair Mask från K18 är den nya Olaplexen, dvs en hårkur som sägs laga trasiga bindningar inne i dina strån, de som ser ut som en spiraltrappa. Det finns både kur att göra på salong och hemmaprodukt. Så vad är skillnaden mot föregångaren? Enligt märket lagar den här kuren både stag och stegpinnar i spiraltrappan medan konkurrenten bara fixar de senare. Oavsett vilket så är det här ett supersmidigt sätt att få håret i bättre form. Efter schamporing applicerar du den lätta gelen från botten och ut till toppen. Börja med en liten pump och fyll på med mer om det behövs. Överdosera inte! Enligt dagens samtal ska det räcka med 1 ml men det beror såklart på hur mycket och lång ditt hår är. Jag tog två små pump till mitt barr. När kuren väl sitter i håret är du klar. Eftersom den inte ska sköljas ur och det inte blir något efterarbete går det på typ en minut. Effekten ska sedan sitta kvar över tvätt. Jag har inte hunnit testa den så länge att jag kan svära på det men Linnea som använt den flest gånger tycker att det stämmer och Kicki, som testat två omgångar, gillar den. Första gången läste hon dock inte instruktionen och tog cirka fem pump och håret såg därmed relativt smörigt ut. Läs instruktionen.

Finns den kvar om fem år? Jag gissar på ja. Lätt att använda och ger synligt resultat. Kanske att priset avskräcker.

Leave-In Molecular Repair Hair Mask från K18 finns både som engångsdos för 149 kr och en större flaska som räcker till ca 10 kurer för 895 kr. Du hittar den hos Lyko.

På bilden ovan finns inte en av produkterna vi pratade om med, närmare bestämt Omega Blush Drops från Make the Make. De här rougedropparna är en favorit hos mig för att de ger så fräsch färg med naturlig lyster samtidigt som formulan är vårdande. Jag tycker dessutom att det är en produkt som är lätt att använda eftersom den till skillnad mot andra rougevatten inte torkar och ger kanter, som t ex Benetint från Benefit. Man måste bara lära sig dosera. Tar du för mycket så kan det bli lite påskkärrings-vibbar. Jag trycker ut en liten droppe på handryggen som jag sedan borstar på med en duofiber-borste. Ja, du som läser bloggen regelbundet vet redan det här. Om du inte gör det och har missat det tidigare inlägget så hittar du det här. Det enda jag inte tycker är toppen är förpackningen. Det är knepigt med pipetter och den ser inte så fräsch ut redan på andra användningen. Eller som Arga tanten sa tidigare ikväll: – Äckelsnuskpipett. Men hon gillar själva resultatet av produkten. Kicki då? Nja, hon menar att pigmenten är så kraftfulla att det kräver vana och/eller bra teknik.

Finns den kvar om fem år? Absolut. Just nu växlar jag mellan den här produkten, BeautyActs Iconic Blush Kit och min gamla favorit Colour Veil Gel Blusher från Illamasqua.

Omega Blush Drops från Make the Make kostar 249 kr/15 otroligt dryga ml och finns exklusivt på Skincity. Jo, ett tips till. Skaka flaskan innan du använder den, annars får du mest ut olja.

 

En produkt vi bara hann snudda vid men som definitivt är inne i hajpen just nu är The Marshmellow Primer från NYX. Den här sockervadds-doftande primern har en otroligt skön vispad fluff-formula som lägger sig fint över huden. Det är bara jag i vår trio som hunnit testa den och hittills tycker jag det är en prisvärd och kul produkt. Den innehåller dessutom läkemalva som är lugnande och nog sjutton får den rodnaderna att lägga sig på mig. Jag upplever att den känns mer hudvårdande än de flesta andra primers faktiskt och det trodde jag inte om just NYX. Ytan blir en smula jämnare, linjer lite mindre tydliga och basen går på smidigare. Inte så illa för ett par hundralappar. Möjligt att doften är lite för söt men den lägger sig snabbt.

Marshmellow Primer från NYX Professional Makeup kostar 219 kr/30 ml och du hittar den på Lyko.

Sky High-mascaran från Maybelline har jag redan skrivit om men då vi tog upp den tänkte jag ändå dela med mig av några tankar. Det är den senaste medlemmen i Maybellines Lash Sensational-familj. Jag tycker den levererar lyxfransar till budgetpris, långa och lite mer fylliga blir de. Men vad är unikt? Borsten är så otroligt lätt, det känns knappt att den nuddar fransarna när man målar och därför känns den snäll mot ögonen trots maffig effekt. Jag upplever också att den lätt når lite mindre fransar. Så vad sa mina kollegor om denna på Clubhouse?

Linnea: ”Jag vill inget ha något kladd, bara långa och snyggt separerade, och är förtjust i effekten. Men förpackningen är jättekul, vem vill ha roséguld 2021?”

Kicki: Jag har raka fransar som brukar ha svårt att hålla böjen men det gör denna. Den sitter också bra men eftersom jag vill ha mer kladdig franslook kommer jag välja en annan mascara.”

Finns den kvar om fem år? Garanterat. Denna tycker jag är värd sina 156 miljoner visningar på Tik Tok.

Lash Sensational Sky High från Maybelline har ett ca pris på 159 kr men den finns just nu på Kicks för bara 129 kr.

Brow Freeze från Anastasia är en riktig trendprodukt, den har kommit till i vågen av alla browlift- och soapbrow-looker. Om man frågar runt så är det den brynprodukt som flest gillar just nu också. Varför? Det är en otroligt lättarbetad fast gel som gör att du kan forma brynen precis som du vill ha dem. Eftersom den inte heller har någon färg så är den idiotsäker, man behöver inte vara rädd för att det ska bli fel. Vi var dock inte helt överens om den här produktens förträfflighet. Kicki tyckte hon fick rimfrost över brynen medan Linnea blev mjällig. Jag tror återigen det är en fråga om dos. De har helt enkelt tagit för mycket. Caisa Jansson, redaktör på Kicks magasin, kom in i konversationen och berättade att hon gillar Brow Freeze men tycker effekten försvinner efter tre timmar. Hennes bästa brynfixare? Barnängens tvål.

Finns den kvar om fem år? Ja. Även om det är en trend med ordentligt ut- och uppborstade bryn så fungerar den här när du vill forma dem mer elegant. Kul om fler upptäcker hur lätt och snabb den är att jobba med.

Brow Freeze från Anastasia kostar 265 kr för en dryg burk på 8 gram. Den är just nu slutsåld men går att bevaka på t ex Kicks.

Hur man ser ut när man testar allt detta på en gång? Så här! Inte superbra ljus så här på kvällskvisten och det man inte kan se här är hur stel jag känner mig i fejjan, hur linjerna kring munnen lyfts fram eller att det faktiskt är en smula fjälligt kring näsan. Nä, av dagens snackisar så kommer jag använda alla igen utom just pudret. Det åker ner i runda arkivet.

Har du varit inne och lyssnat på oss på Clubhouse? Då får du gärna skriva en kommentar om vad du tycker och om det är något du vill höra mer om. Vi kommer köra första torsdagen i varje månad, nästa gång blir alltså 1 april. Då ska vi bl a prata om L’Oréals Elvital Dream Length Wonder Water som är en annan superhajpad produkt just nu. Skulle du vilja men vet inte hur? Skriv i kommentarerna så kan jag säkert lösa det. Man måste bjudas in av någon som redan är med och man måste ha en Iphone.

Ha en fin kväll nu!

 

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

16

Detta inlägg har 7 kommentarer

 1. Sanna Ek

  Jag lyssnar gärna men har inte access till Clubhouse 🙂

  1. Jessica Blockström

   Nu så ☺️

 2. Karin Fredriksson

  Åh! Jag lyssnar också mer än gärna men har inte access!

  1. Jessica Blockström

   Har du iPhone kan jag hjälpa dig men måste ha ditt mobilnummer då inbjudan skickas via telefonboken på sms. Om du inte vill skriva det här kan du skriva det på dm på instagram ☺️

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.