Jessica Blockström

Proffstipset! Smarta concealerknep när huden är skrynklig

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Kicks, Sephora och Åhléns*

Mia Högfeldt är en stjärna i branschen som jobbar med både reklam, mode och tv-inspelningar. När man hamnar i hennes stol är man helt trygg med att man kommer känna sig snygg. Foto Linda Broström

 

Har du svårt att få till concealern under ögonen? Det är verkligen inte så himla enkelt när huden är tunn och lätt skrynklar sig. Så många gånger jag tittat mig i spegeln och upptäckt att jag snarare förstärkt det jag velat dölja med mitt smink här, det blir kakigt och lägger sig i linjerna och det mörka syns ändå. Och nu när min favoritprodukt Under Eye Brightening Corrector från Becca kommer försvinna (hela märket ska upphöra, så trist) blev jag än mer rådvill. Hur ska man göra om man bara vill se lite mindre trött ut? Jag bad ett riktigt proffs om hjälp, närmare bestämt Mia Högfeldt, en av Sveriges absolut bästa makeupartister vars signum är att lyfta fram det fina hos varje modell hon mejkar, oavsett om det är en 18-åring eller 65-åring hon har i sina händer. Här är hennes mycket smarta tips!

1.

Hudvården är så viktig, se till att huden inte är torr. Förutom att använda en lätt ögoncreme varje dag är ett knep att lägga lite Skin Food från Weleda på kvällen för att preppa huden. Har du för fet creme direkt innan du applicerar concealer så kommer den inte att fästa bra. Dagar när jag inte vill ha smink men känner mig torr under ögonen tycker jag att det kan räcka med just lite Skinfood då det direkt fräschar upp huden här, då behövs ingen concealer. Får du lite på fransarna gör det inget om du ändå inte ska ha mascara. Krämen får dem att mörkna lite så det blir ändå en liten effekt.

 

Skin Food från Weleda kostar 129 kr/75 ml men finns på Åhléns för runt hundralappen.

2.

Välj en concealer som bara är en anings lite ljusare än din naturliga hudton.  Är du väldigt mörk under ögonen kan du tänka att den ska dra en smula åt det röda/gula hållet men ge dig inte på för avancerad färgkorrigering, det är knepigt att få det att se naturligt ut. Och du vill att det ska se naturligt ut. Min absoluta favorit som jag använt i många många år är Pro Longwear Concealer från MAC som finns i otroligt många nyanser. När jag inte har foundation och bara vill lägga lite lätt bas använder jag den faktiskt också i övriga ansiktet.

Pro Longwear Concealer från MAC kostar 225 kr, finns i 16 nyanser och du hittar den bl a på Kicks.

3. Blanda ut din concealer med lite primer. Min favorit är 24K Gold Lift & Firm Prism Cream från Peter Thomas Roth då den ger ljusreflektion samtidigt som den är tunn, lite återfuktande och blir inte som en tjock fet hinna. Vill du ha mer täckande effekt? Grunda med primern och lägg concealern ovanpå.

24k Gold Lift & Firm Prism Cream från Peter Thomas Roth kostar 505 kr men finns just nu på Åhléns för 404 kr/50 ml.

3. Lite räcker långt. Att täcka med massor av produkt stjälper mer än hjälper. Dessutom kan huden ändra sig från dag till dag och behöva mer eller mindre produkt.

4. Arbeta i tunna lager och dra inte på concealern, tryck/dutta lätt in den istället. När jag gör på mig själv använder jag ringfingret då formen på fingertoppen där är optimal, den passar perfekt för här runt ögonen. När jag jobbar på andra använder jag pensel snarare än svamp då jag upplever det senare lite klumpigt.

5. Hoppa över puder är mitt tips, det blir sällan sådär toppensnyggt eller fräsch. Men om du verkligen vill ha det så ta ett väldigt finfördelat, löst och gärna återfuktande, t ex Hyaluronic Hydra Powder från By Terry.
6. Sist men inte minst – när du väl fått concealer på plats så satsa på att lyfta fram det du gillar i ansiktet mer än att lägga krut på sånt du vill dölja.
Letar du efter en bra ögoncreme? Då ska du kika här

 

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

18

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Sofia

    Tack! Nu måste jag prova och träna på att få till det som funkar bäst för mig, så bra tips!

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.