Jessica Blockström

4 skönhetskap för både hud och hår

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Kicks, Sephora och Åhléns*

Stapelvara – är det inte ett fint ord så säg? Sånt där man alltid vill ha hemma för att vardagen ska flyta på utan skav och stress och som fungerar utan att man behöver fundera så mycket. Kanske inte det mest glammiga på badrumshyllan, som topsen och frottélapparna, men de håller mig, min hud och mitt hår på fint humör. Perfekta produkterna i skönhetens basgarderob helt enkelt. Och så otroligt prisvärda. Kolla här.

Wonder Brush från HH Simonsen, vad gjorde jag innan du kom in i mitt liv? Slet i det blöta och nytvättade håret kan jag minnas. Denna piggförsedda borste som glider så fint igenom stråna och reder ut allt trassel på mig har också gjort livet med små trassliga barn mycket lättare. Idag är denna borste hårdvaluta hemma och jag blev alldeles svettig härom dagen då jag upptäckte att maken tagit med sig MIN borste när han skulle hämta sportlovslediga son uppe i Vännäs. Fräckheten. Det visade sig förstås att jag råkat lägga den på ett bra ställe…

Wonder Brush från HH Simonsen är ett kap för 189 kr, den finns i flera olika färger och du hittar den på Åhléns.

Du som följt mig på gamla bloggen vet att en av mina bästa serum är Pre & Post från Nimue. Det kan dock vara lite knepigt att få tag på eftersom det bara säljs på salong. Men då finns en annan lite mindre omtalad stjärna som också är något huden kan hålla i handen när det stormar: First Concentrate från Skincity Skincare. Det här serumet är ett av få som jag gjort slut på till sista droppen på senaste tiden. Det är en lättflytande gel som snabbt går in i huden och jag använder det som en bas i rutinen under andra mer kraftfulla produkter. Det är riktigt skönt att ha när jag är i en intensiv testperiod.

First Concentrate passar precis alla hudtyper och kan dessutom läggas till vad du än använder i övrigt. Bland egenskaperna jag uppskattar är att det är lugnande, återfuktande och utjämnande på både struktur och ton. På INCI finns finfina saker som niacinamid, glycerin, hyaluronsyra, lakritsrotextrakt, havrekärnolja och C-vitamin. Har du aldrig använt serum är det en bra produkt att börja med, har huden plötsligt blivit lite mer känslig är det en toppensak att stoppa in under en period och vill du som sak ha en konstant i rutinen – ja, då är detta utmärkt också. Sedan kan man lägga till annat för att skräddarsy. Jag är inte stormförtjust i utseendet men formen är genial med sin lilla nedsänkta pump som gör att man aldrig behöver oroa sig för spill i necessären.

First Concentrate från Skincity Skincare kostar 389 kr för 30 dryga ml och finns endast hos Skincity.

 

Deo är en produkt man bara vill att den ska fungera utan att den märks av. Märker man den så är det ju för att den antingen irriterar eller att man helt plötsligt inser att den inte fungerar pga oönskad odör som sipprar upp från armhålan. ACOs Soft Cream Deo upptäckte jag förra året och det är jag så glad för. Det är en sådan där hjälte som jobbar på i det tysta, en antiperspirant som dessutom passar både känslig och nyrakad hud, halleluja. Precis som så många andra upplever jag också fenomenet att deosar slutar fungera efter ett tag. Det har jag faktiskt inte gjort med den här men har inte heller haft den i flera år. Om det skulle hända så har jag bland annat denna från Indy Beauty att växla med. Soft Cream Deo har en mjukt blommig doft som bara känns när man rollar på den, efter några minuter så har även den försvunnit. Plus också för att den inte gör mina vita linnen gula eller svarta tröjor fläckiga. Den innehåller aluminium klorid så vill du inte ha det är denna inte för dig. Däremot finns en hel del hudvårdande saker, som glycerin, propanediol och vegetabiliska oljor som rapsolja.

Soft Cream Deo från ACO kostar ca 99 kr/50 ml på de flesta ställen men du hittar den hos Meds för 83 balubas.

En annan sak som inte heller gör så mycket väsen av sig på hyllan men har desto finare resultat på huden är The Basics Day Cream från svenska Skintology. Man kan nästan bli förbannad över att den för en så anonym tillvaro då den är så himla förträfflig. The Basics Day Cream är smidig, går lätt in i huden, stärker barriären och lämnar endast det spår att huden mår otroligt bra och känns skönt återfuktad länge. Precis som Skincitys serum passar den till allt möjligt annat du vill preppa huden med, som syror eller retinoler eller liknande. Och du får en hel radda hudälskande ingredienser högt upp på INCI, det är bara bra grejer här: glycerin, squalane, triglycerider, niacinamide, jojobafröolja, mandelolja, panthenol, hyaluronsyra, salicylsyra, urea osv Du hör ju! Den kommer dessutom i en slimmad och lätt plastflarra med pump som fungerar helt perfekt. Lite apoteket över designen men vi sa ju stapelvara och då får det flashiga vara, det är helt ok.

The Basics Day Cream från Skintology kostar 379 kr/50 ml och finns bl a hos Lyko. Jag älskar för övrigt att man råkat skriva fel på Lyko och fått det till att denna pärla heter Day Dream….

Är du på jakt efter fler sköna kap? Då kan du kika här.

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

15

Detta inlägg har en kommentar

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.