Jessica Blockström

Veckans look med nya & gamla makeupfavoriter

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Eleven, Kicks, Lyko, Sephora, Yves Rocher och Åhléns.*

Svårt att hålla reda på dagarna när man jobbar hemma, jag trodde faktiskt att det var fredag. Och drog därför på lite extra med mejken. Men vad gör väl det, hade möte på teams med jurykollegorna i Swedish Beauty Awards och då är det ju alltid kul att känna sig lite extra fin. För det gjorde jag, lyckades få ihop en bra samling produkter den här gången.

Det är några gamla favoriter och så en del nya stjärnor från basen till läpparna, det har kommit så mycket roligt den senaste tiden. Bara en sak jag inte riktigt kan rekommendera faktiskt. Fast den får du skrolla längst ner för att hitta. Först guldkornen!

Till basen blev det två nyheter som trillat in bara den senaste veckan. Först den otroliga Serum de Beauté-primern från Gucci som glider på huden likt en dröm och gör den perfekt preppad för foundation. Den har en silkeslen lotionkänsla. Däremot är den kanske inte så vansinnigt hudvårdande som man kan tro när man heter Silk Priming Serum, du använder den mest för den fint utjämnande och fästande makeupeffekten. Jag ser fram emot att testa den med den nya foundation som kommit från samma märke. Den lirade inte riktigt med min torra vinterhud när jag prövade för någon månad sedan. Kanske Serum de Beauté är det hemliga vapnet som gör magin.

Serum de Beauté Silk Priming Serum från Gucci går loss på 560 kr för 30 lyxiga ml och finns exklusivt på Åhléns.

Vad som däremot verkligen är boostad med väldigt mycket vård är Cliniques nya Even Better Clinical Serum Foundation SPF 20. Denna krämiga bas är en hybrid med ingredienser som C-vitamin, hyaluronsyra, koffein, salicylsyra och solskydd i form av mineralfilter. Formulan är både skön på huden och lätt att få på snyggt, den jämnar verkligen ut strukturen och gör att toppar och dalar syns betydligt mindre. Den blev rätt så täckande med primern under men jag tycker ändå att det ser fräscht och den passar fint även om huden drar åt det lite torrare hållet. Toppen att här ska finnas hela 42 nyanser, synd att de flesta butiker bara valt att ta in 16.

Even Better Clinical Serum Foundation SPF 20 från Clinique kostar 450 kr/30 ml och finns bl a på Eleven.

Kinderna fick sig både förra årets highlighterstjärna Master Radiance Base från RMS Beauty som blir så naturligt lystrig och härlig på huden. Du kan se på bilden att den verkligen används flitigt här hemma. Den mjuka rodnade tonen är från Nars fjärilsprydda Cheek Duo som ingår i ljuvliga The Claudette-kollektion. Den är en hyllning till makeupartistens mamma och precis som så mycket annat märket gör är detta puder en dröm att jobba med. Det glider lätt på huden likt silke, är helt viktlöst och sätter sig perfekt utan att det syns att man har lagt på något. Den ser otroligt korallintensiv ut på bilden men blir inte alls så färgstark på. Kolla skillnaden här.

 

Master Radiance Base från RMS Beauty kostar 350 kr/15 ml och finns bl a på Åhléns. Claudette Cheek Duo från Nars kostar 579 kr och finns på Sephora (slut på Kicks).

En av de mest använda paletterna jag ramlat på det senaste året är Anastasias lilla behändiga och sammetsklädda Mini Soft Glam II. Under locket döljer sig åtta lena och lätt-tonade skuggor från ljust champagefärgade neutrala och sidenlystriga Tempera och mjukt brunrosa Dusty Pink till bronsigt metallglänsande Sultry och becksvarta helmatta Noir. Man kan ha den när man inte vill att det ska vara så värst mycket färg men ändå som en lätt smekning på locken, jag har den för att fästa ögonpenna och den fungerar perfekt att sota med, oavsett om du vill ha en lite mer soft variant eller en klassisk svart. Jo, ibland lägger jag den också som en väldigt subtil eyeliner också. Sa ju det, otroligt användbar. På bilden har jag just Dusty Pink över hela locken och sedan den brunröda Mulberry ovanpå pennan.

Mini Soft Glam II från Anastasia Beverly Hills kostar 355 kr och finns bl a på Kicks.

Kajalen jag använt för att rama in ögonen kvalar in bland mina topp tre pennor alla tider. Det är nya Stylo Contour des Yeux, också den från Gucci. Här får du ett lagom mjukt stift som glider perfekt längs franskanten och ändå sitter så bra när den väl har torkat. Den ska vara vattenfast men det har jag inte hunnit testa. Du kan lägga den tunt men också arbeta mer som en skugga för en rejält täckande och modern look. Någon dag ska jag leka loss och försöka mig på ett intensivt och kraftfullt kattöga. Jag gillar att det är en skruvmodell, det finns en liten vässare i baken att spetsa till den med när det behövs. Och jag älskar att det finns så fina färger att välja mellan, från svart och grafitgrått till himmelsblått och lila. Sex stycken. Den jag har här är dock mustigt och krämigt bruna Chocolat som ger en mjukare inramning än just svart men ändå lite intensitet till mina gråblå.

Stylo Contour des Yeux från Gucci kostar 325 kr och finns endast på Åhléns.

På läpparna fick det bli en av de mer hajpade produkterna just nu, närmare bestämt Shine Loud från NYX Professional Makeup. Det här märket är verkligen är inne i ett nyhetsstim just nu och lanserar väldigt mycket bra budgetprodukter. Shine Loud är ett flytande matt och superpigmenterat läppstift i ena änden och ett transparent gloss i andra. Färgen här heter Goal Getter och är en mustigt bärig rödlila. Jag tycker det är supersnygga och inte alls så snustorrt på som jag kanske trott. Man kan dock inte ha alltför torrt och fnasigt underlag, tur vintern snart är över. Och när det känns lite fuktfattigt kan man bara dra på lite mer gloss. Nötningen sker relativt gradvis. Det enda jag tycker är knepigt är applikatorn. Den är ganska hård och har ett för stort hål i mitten för den här formulan som är rätt så rinnig. Jag duttar därför på själva färgen med fingret, det ger också lite mjukare och modernare läppkontur än om du målar direkt med applikatorn. Jo, att det sitter i 16 timmar oavsett vad är bara nys. Jag åt en pizza nu på kvällen och sen var 90 % av färgen väck. Och varför ”kasta med håret”, som det står i texten till produkten, skulle påverka läpparna övergår faktiskt mitt förstånd. Ibland är skönhetscopy bara så pundigt. Oavsett det, 16 färger från rosa och ljusbrunt till grönt och blått är kul och Shine Loud är definitivt värd sina få pickadorer med eller utan glossig top coat.

Shine Loud Pro Pigment Lip Shine från NYX Professional Makeup kostar 149 kr och finns bl a på Lyko.

 

Väldigt fina och förvillande lika men den till höger är betydligt bättre på att få till snygga fransar och hålla dem snygga hela dagen.

 

Mascaran jag testade visade sig tyvärr vara en besvikelse, det är nya vattenfasta Metamorphose från Yves Rocher. Den blir superfin på fransarna, ovanligt mkt volym för att vara vattenfast. Och kanske är det just problem för bra sitter den inte. Du kan faktiskt ana på bilden nedan att den kladdat av sig på locket ovanför ögonen, även om bilden är en smula suddig. Då gillar jag faktiskt den nya vanliga Intense Metamorphose mycket bättre. Den kan du hitta här på märkets webbshop för 219 kr.

Bara den färgade formulan av NYXs Shine Loud på den här bilden men gillar det.

Oh, höll på att glömma brynen. Där har jag faktiskt en produkt som jag inte hunnit skriva om än men snart använt slut på för så enkel och bra. Det är Eye Brow Mascara från Babor i nyansen Ash. Här får brynen både färg och fyllighet pga fibrer och på fem sekunder är det klart. Döm av min besvikelse när jag upptäckte att den utgått. Så trist. Tur det finns så mkt annat man kan piffa brynen med. Kika här för några av mina favoriter. 

Vill du kika på fler Veckans look hittar du det här. Och på den gamla bloggen finns de här

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

10

Detta inlägg har 5 kommentarer

 1. Camilla

  Nu har jag ju inte sett annonsen eller provat produkten, men jag tänkte på ”kasta med håret” och hur det påverkar läpparna. Har du lyckats undvika att håret en blåsig dag kladdar fast i läppglanset ? Himla jobbigt på den tiden jag hade mycket läppglans och glansen var klibbiga och klistriga.

  1. Jessica Blockström

   Absolut sant, just det hade jag väldiga problem med igår men då en annan produkt! Här uppfattar jag det dock som att man menar att färgen skulle sitta kvar fast du svänger med håret, inte att man undviker att stråna klibbar fast i glosset. Och då fick jag en annan bild framför mig. Men det kan vara dåligt översatt copy ☺️

 2. Karin

  Hej Jessica! Vad tyckte du om cliniques nya foundation? Jag har testat 2 ggr med olika underlag men på min torra hy så blir det inte bra ser nästan torrare ut? Jag vill ha en foundation med lyster och fukt men hittar aldrig nån riktigt bra.

  1. Jessica Blockström

   Hej Karin,
   Jag tyckte den fungerade ovanligt bra på min just nu ganska torra hud. Däremot använder jag nästan alltid primer under vintern/förvåren för huden är inte i form och det blir så mycket finare om man har något utslätande under. Med det sagt så finns det ett par produkter jag tycker alltid fungerar oavsett och det är Sisleys Photo Hydra Teint som är lite lättare och Sensais Flawless Satin Foundation. Båda dessa ligger verkligen i toppen av alla foundations jag testat. Har du provat någon av dem? kram

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.