Jessica Blockström

Söndagsmasken med härlig dubbeltaktare

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Glowid.*

Det var inte länge sedan det blev en söndagsmask här hemma, men det har blivit så sena kvällar att jag inte lyckats få ut det här på bloggen. Rätt sent nu också men vill ändå skriva om den sköna upplevelse jag haft idag. Jag är nog den sista skönhetsredaktör som testar Klairs Freshly Juiced Vitamin E Mask, en så hyllad hudvårdsprodukt. Men idag var det dags och eftersom jag nyligen fått en annan spännande produkt från märket så slog jag ihop dessa båda i en härlig kvällskur. Och det blev riktigt bra men har tydligen några invändningar också. Så här.

Youthful Glow Sugar Mask väckte skeptiska tankar hos denna räv. Ska jag verkligen gå tillbaka till en fysisk peeling i fejset? Något jag avrått från titt som tätt det senaste decenniet? Jo, det skulle jag tydligen. För detta är främst en peeling och väldigt lite en mask. Youthful Glow Sugar Mask är, som namnet antyder, sockerbaserad. Därför rekommenderar jag att huden är bra blöt innan du börjar, att du är väldigt lätt på fingrarna och bara masserar in den där huden är lite mer tålig. Då smälter sockret av både vattnet och värmen medan du arbetar. Har du väldigt känslig hy? Välj något annat. Jag körde lite mer i pannan, på kinderna, käkbenen och hakan, cirklade lite mer försiktigt kring näsvingarna och undvek alltför nära ögonen. Oj, så skönt och vad huden kändes pigg, len och fin efteråt. Lite röd, ja, men inte alls sådär ilsket som jag hade trott. Anledningen är att sockret är mixat med glycerin, sheasmör, hallonolja, jojoba och något som heter kalamin som sägs vara lugnande. Doften var också en positiv överraskning, lite söt men samtidigt frisk med citrus. Sockrad grapefrukt skulle jag beskriva den som. Jag gillar att den även går att använda som makeuprengöring, här fick jag två egenskaper i ett steg: rengöring och peeling. Maskeffekten hoppade jag. Den kommer ju med nästa steg.

Youthful Glow Sugar Mask från Klairs kostar 399 kr/110 gram  och finns bl a hos Glowid.

 

Freshly Juiced Vitamin E Mask är en av Klairs storsäljare, så poppis att varje gång jag bett om ett pressex så har den varit slut. Men så landade den här i veckan och aldrig har jag väl varit så nyfiken på en produkt. Jag tror Kakan skrivit säkert hundra gånger sedan hon första gången testade den för flera år sedan. Höga förväntningar alltså. Och det var som en present att lägga den på huden, vilken häftigt formula. Det här är en gel men med en otrolig studsig konsistens som i burken ser ut att dela på sig när man pillar i den men så applicerar man detta hopkok och den är ljuvlig att sprida ut på huden. Sval, len, fluffig, mysig och skön. Lägger man den i ett tjockare lager så blir det en smula klistrigt på ytan efter ett tag så jag skulle inte rekommendera den som en nattmask. Åtminstone funkar inte det här hemma, det skulle fastna alldeles för mycket katthår i ansiktet. Kan ju skrämma livet ur maken när han vaknar och ser det… Men när jag tagit bort överflödet efter någon halvtimme kan jag säga att huden är näst intill helt mättad. Man behöver inte smörja in så särskilt mycket mer utan bara någon liten creme, med A-vitamin kanske, och sedan hoppa i säng helt enkelt.

Så här glansig blir ytan, perfekt dragplåster för små fina katthår. Så jag njuter av masken i fåtöljen och tvättar av innan läggdags.

 

Tar du väldigt tunt ska du även kunna ha den som dagcreme. Det skulle jag inte heller göra, jag har andra cremer som passar betydligt bättre då. Men som mask – denna kommer jag absolut använda igen och igen. Den är lugnande, återfuktande, dämpar inflammationer och gör tonen jämnare med bl a glycerin, niacinamide, adenosine, e-vitamin, hyaluronsyra, betain, centella asiativa, ceramider och arginine. Den ska boosta C-vitamin också men den effekten har jag inte sett än. Kan bero på att jag använder främst C-vitamin på morgon. Men kanske prövar med en droppe sådant serum under masken nästa gång.

Ska jag gnälla på något så är det att texten på både burk och ask är väldigt svår att tyda för någon som har progressiva glasögon men ändå måste ta av dem för att läsa, se ovan hur vackert men förrädiskt asken glänser. Och instruktionerna är något luddiga. Men har du perfekt syn och vill ha något som piggar upp huden flera snäpp med lyster, studs och mjukhet så är det här en väldigt prisvärd, effektfull och härlig upplevelse. Speciellt när man först grundat med en redigt skön peeling…

Freshly Juiced E-vitamin Mask från Klairs kostar 379 kr hos Klairs där den är 10 kr billigare än på andra ställen.

Är du nyfiken på andra riktigt bra ansiktsmasker så hittar du några gamla godingar här och en ny stjärna jag är väldigt förälskad i här.  

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

10
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på email
Dela på print

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier

©2020 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.