Jessica Blockström

Nya sköna solskydd för ansiktet

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Hudoteket, Meds och Åhléns*

För en som snabbt blir röd om nosen i solen gäller det att ha bra drag i solskyddet, speciellt om man vill sitta i lä och lapa en stund.

 

Solen börjar verkligen visa sig från sin bästa sida, hur härligt det är att få luta sig mot husväggen och lapa varma strålar för en stund! Dessutom perfekt tillfälle att testa lite nytt på solskyddsfronten för mig, det har kommit en hel del redan.

 

Hett där just nu är hybriderna, de som ger både hudvård och solskydd i en skön blandning. Jag använder dem som sista steg i hudvårdsrutinen och har hittat fyra hybrider jag verkligen gillar. Kolla här!

 

 

Anthelios Age Correct SPF 50 från La Roche-Posay är en av mina stora solskydds-favoriter den här våren, en riktigt härlig creme som smälter fint in i huden och blir helt osynlig trots att man tar en rejäl klick. Den känns helt enkelt betydligt dyrare än vad prislappen anger samtidigt som den ger ett väldigt bra skydd. Innehållet motverkar både ålderstecken, solskador och torr hy med hjälp av niacinamid, glycerin och hyaluronsyra.

Anthelios Age Correct SPF 50 från La Roche-Posay kostar 269 kr/50 ml och finns bl a på Åhléns.

När jag har La Roche-Posay på tråden vill jag passa på att skicka ut en varning för en annan av märkets nyheter. De har gjort en ljusare tonad Anthelios Pigmentation SPF 50+ som är helt omöjlig att få snygg på huden. Den är svår att sprida ut och färgen ger hudtonen en mer gul ton än fräscht brun färg, jag kan inte se att den skulle passa på någon. Nä, in i labbet igen. Gillar du märket och vill ha en tonad produkt med solskydd är deras CC Rosaliac mycket bättre.

 

Väldigt tunn i formulan är Heliocare 360° Pigment Solution Fluid SPF 50+ från Cantabria Labs som är tonad och därför jämnar ut huden direkt, den ger en naturligt fräsch lyster. Inget skimmer, bara snyggt återfuktat. Även här bjuder solskyddet på niacinamid för att motverka och påverka pigmentfläckar samt ferulinsyra som både ger en bra dos antioxidanter och ska ha reparerande effekt på UV-skador. Den är märkt Eye Tolerance och det är faktiskt första gången jag sett detta. Nu har jag inte fått den i ögonen så kan inte svära på om det fungerar men märkningen betyder alltså att den ej ska irritera ögonen och det låter ju toppen.

Heliocare 360° Pigment Solution Fluid SPF 50+ från Cantabria Labs kostar 349 kr/50 ml och har precis idag laserats på Hudoteket.

 

Lumenes Day Fluid som lanserades förra året blev snabbt en av budgetfavoriterna här hemma och nu slår märket till och lanserar ytterligare tre solskydds-hybrider i samma anda i serierna Nordic-C, Nordic Bloom och Arctic Hydra Care. Här får du både vårdande dagcreme och högt solskydd av mineralvariant, för övrigt en annan stor trend denna vår. Favoriten bland de tre är för mig helt klart Nordic-C Brightening Day Fluid SPF 50 då jag tycker den går in så fint i huden, tonen blir direkt klarare och fräschare och den doftar mjukt av citrus.

Nordic-C Brightening Day Fluid SPF 50 från Lumene kostar 269 kr/50 ml och finns bl a på Åhléns.

Sist men inte minst en nyhet som inte landat i butik än men som jag ändå gillar mycket. Liquid Sun Shield SPF 50 från Dr Brandt är sammetslena droppar som känns som olja när man arbetar med den men den ger ingen slipprig oljekänsla på huden. Och du får inte heller någon vit skugga, trots att man här använt sig av zinkoxid som solfilter. Däremot tycker jag att man får extra fin lyster. Förutom solfilter så finns här också antioxidanter som är toppen att boosta skyddet med samt planktonextrakt och fermenterad muskatellsalvia som båda ska bidra med uppljusande egenskaper, dvs minska pigmenteringar och ge en jämnare hudton. Jag tycker den är riktigt härlig att använda och trots mineralfilter så känns det som den går ihop fint ihop med övriga hudvården. Det enda tråkiga är pipetten, detta sorgebarn som så ofta strular och även här är lite si och så. Denna skulle lanserats nu men det är nya bud, den kommer först v 15.

Nej, det är inte bara Dr Brandt på huden här utan också både foundation och bronser. Men vill ändå visa att det inte syns, förutom att man får en rätt fin extra dos lyster.

Liquid Sun Shield SPF 50 från Dr Brandt kommer att kosta 595 kr/50 ml när den landar hos Apotek Hjärtat, Eleven och Lyko.

Nyfiken på min favorit sedan tidigare i den här kategorin? Den är från Dermalogica och du kan läsa om den här

Varför så höga solskyddsfaktorer kanske du undrar? Det känns viktigt då det är knepigt att få på huden tillräcklig mängd med creme för att verkligen nå upp till det skydd som står på flaskan. Oavsett om du har ett traditionellt solskydd, en hybrid eller en foundation med SPF så ska du kräma på minst 2 mg/kvadratcentimeter för att motsvara den mängd man testat produkten med. De flesta använder mindre än hälften av det, så även jag. Därför sträcker jag mig gärna efter en högre faktor, speciellt nu på vårkanten när huden är relativt ovan vid att solen strålar.

Enligt Åsa Ingvar, biträdande överläkare på hudmottagningen på Skånes Universitetssjukhus, är hudcancer en epidemi idag som ökar med 5-6 % varje år. Att använda solskydd i ansiktet, där du inte kan skyla med kläder, är det enklaste sättet att skydda huden både mot för tidigt åldrande och mot hudcancer. Det gäller oavsett om du tar en lunch i solen, eller som jag, har datorn direkt i söderläge på hemmakontoret. UVA stoppas inte av lite glas. Men viktigt! Använd inte solskydd som en ursäkt för att kunna stanna länge i solen! Då motverkar du liksom hela syftet…

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

9

Detta inlägg har 16 kommentarer

 1. Beautiful Psycho

  Tack för tips om solskydd! Här används det dagligen året om så det är roligt att få tips om nya produkter att prova 🙂

  Jag är lite nyfiken på vad du tycker om det nya omtalade märket Sapienic? De går ju lite tvärs emot den gängse tanken på hudvård och dig litar jag på till 100% så det skulle vara roligt att höra vad du tänker 🙂

  1. Jessica Blockström

   Hej där!
   Ja, solskydd är förbrukningsvara för mig också. Hade nog varit bra om fler körde på samma melodi☺️ Jag har faktiskt skrivit en hel artikel om just Sapienic i förra numret av Femina, är du nyfiken kan du hitta den här: https://www.femina.se/skonhet/forenkla-din-hudvardsrutin–och-fa-battre-hy/7314924 Jag har också fått hem produkterna nyligen men inte hunnit börja testa, är i sluttampen av Beauty Awards. Men jag tänker att det finns delar som känns vettiga och annat som jag inte själv kan tänka mig, t ex att sluta tvätta huden även om jag tror att vi är lite väl nitiska ibland. Och t ex hormonell acne är ju svårt att få bukt med genom att bara behandla ytan. Ha en fin kväll!

 2. Lotta

  Hej, jag undrar lite över solskyddet från Heliocare ovan. Du skriver att den är tonad, men det står inte i beskrivningen där den säljs (Skincity, Hudoteket). Är detta ett solskydd som får en att se blek ut om man har medium hudton? (som t ex Paulas choice ljust tonade solskydd). ps gillar din blogg

  1. Jessica Blockström

   Hej Lotta,
   Kanske de inte skriver ut det för att den är väldigt lätt tonad, typ ljust beige. På mig, som är relativt blek, ger den ingen uppljusning utan snarare bara en utjämning av ytan men svårt att säga hur den skulle bli på dig. Jag skulle gissa att det är samma men kan ju tyvärr inte garantera det. Kul att du gillar bloggen, alltid kul att höra! Om du har fler frågor är det bara att hojta till här. Ha en fin fredag!

 3. Jenny

  Hej! Är någon av dessa helt oljefri? Min hud blossar upp helt förskräckligt av oljor, verkar det som.

  1. Jessica Blockström

   Hej Jenny,
   Förstår precis, vet många som upplever samma. Jag kan inte se några oljor på La Roche-Posays INCI, ska även kolla upp Dr Brandt! Återkommer om det. Men i Lumenes är det definitivt flera växtoljor även om den inte känns oljig alls.

  2. Jessica Blockström

   Hej igen,
   Nu har jag fått svar och även Dr Brandts innehåller tyvärr olja, det är bl a lavendelolja som ju både kan göra huden gott men som vissa reagerar emot. Hoppas du fått svar på dina frågor! Annars är det bara att hojta till här igen.

   1. Jenny

    Tack så jättemycket för att du tog dig tiden att svara ❤️ Då testar jag La Roche

    1. Jessica Blockström

     Bara kul att kunna hjälpa till

 4. Vicky Tom

  good and incredible writing. I really value your effort.

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.