Jessica Blockström

Stockholms nya skönhetsdestination

Den bästa bardisken man kan hänga vid just nu är den hos nya Cow Parfymeri där du bland annat kan sniffa på några av världens härligaste parfymer. Och bakom en av dörrarna som skymtar där borta till vänster så kommer magi hända.

 

Det är så otroligt rolig att höra att det finns skönhetsentreprenörer i Sverige som vågar satsa trots att vi är mitt uppe i en pandemi. Idag har jag hört inte bara en, utan faktiskt två företag, som gör just detta den här våren. Den ena måste jag vänta lite med att berätta om då alla kontrakt inte är påskrivna än. Den andra, jo, den har faktiskt redan smygöppnat nu i veckan. Det är favoritstället Cow Parfymeri som flyttat till betydligt större lokal. Redan förra året öppnade man filial på Södra Larmgatan i Göteborg och nu har man växt ur den lilla välkomnande butiken på Mäster Samulsgatan i Stockholm. Där har man huserat ända sedan 1999. Visste du förresten att man var först med att sälja Urban Decay? Detta var långt innan L’Oréal slog klorna i märket.

Ny adress att rikta in sig på är bara runt hörnet från den gamla, närmare bestämt Norrlandsgatan 18. Och här händer det grejer. Förutom att det är väldigt mycket större så är det flera nya märken på gång, som parfymer och otroliga doftljus från D’Orsay (som du ser på bilden ovan) och det ekologiska hudvårdsmärke French Girl Organics som bl a är känt för härliga kroppspeelingar och kroppsoljor i väldigt fina förpackningar. Det senare har inte landat i butiken än, så det får vi längta till. Och man har ensamrätt på massor av andra pärlor, både inom framför allt makeup och doft. Dessutom har man något riktigt roligt i kikaren för alla hudvårdsälskare – håll utkik här om du vill veta vad.

Så vilka märken finns där nu? Du hittar en fullständig lista här men jag vill ändå lyfta fram några som ligger mig extra varmt om hjärtat.

Laura Mercier har gjort kvalitets-makeup i många år nu och det håller i sig trots att märket idag ägs av Shiseido. Nu gör man även riktigt bra hudvård också. Bland mina favoriter finns stjärnorna är Pure Canvas Power Primer Supercharged Essence, Illuminating Eye Cream, Candleglow Sheer Perfecting Powder och min bästa pincett alla kategorier – Tweezers som är ett samarbete med Tweezerman.

Frederick Malle är en mästare när det kommer till att få fram fantastiska dofter. Han är dirigenten som låter några av världens mest exceptionella näsor blomma när han handplockar dem för olika uppdrag. Som den otroligt populära Portrait of a Lady som är en av de dofter många stjärnor älskar men inte vill berätta om för de vill ha den för sig själv… Den är komponerad av esset Dominique Ropion. Här finns också min vinterbästis där Malle lierat sig med Dries van Noten. och den ljuvliga citrusdoften som heter Bigarade Concentré som är en pomerensessens signerad Jean-Claude Ellena (som flera år var huvudnäsa hos Hermès).

Westman Atelier är ett nytt modern makeupmärke som skapats av svenskamerikanska makeupartisten Gucci Westman. Här hittar du hybrider med mycket välgörande ingredienser, allt är gjort för att även respektera och vårda huden och det märks när man använder det. Produkterna är lätta att använda och ger väldigt fina effekter, som Vital Skin Foundation Stick som blir likt en andra hud samtidigt som t ex porerna syns betydligt mindre, det smöriga solpudret Beauty Butter Powder Bronzer som trots sin matta formula ger naturligt fräsch lyster till huden och den vackra lilla lyxpaletten för läpparna som jag alltid bär med mig i handväskan – Lip Suede. Det har kommit lite nyheter här som jag ska testa i helgen. Återkommer med vad jag tycker om dem.

Oskia är brittiskt hudvårdsmärke som är både högteknologiskt och naturligt. Här finns en av de bästa ansiktsmaskerna jag någonsin haft på min hud, den som heter Renaissance, I samma serie finns också Renaissance Cleansing Gel, ett ljuvligt vitaminboostat rengöringsbalm som ger fin lyster. Man gör också ett väldigt spännande kosttillskott som heter MSM Bio-plus och som både ska hjälpa kollagenet, vara inflammationsdämpande och ha bra effekt för leder.

De makeupmärken du hittar hos Cow Parfymeri har verkligen något alldeles extra och det roliga är att produkterna här har sådana galet bra formuleringar vilket gör det enklare att lyckas även för den som inte är proffs.

 

Ja, det finns många fler jag skulle vilja nämna här, som Verso, Selahatin, Dr Dennis Gross, Vintners Daughter, Surratt, Simplehuman osv. Men nu ska jag hänga lite med familjen och jag är säker på att det kommer finnas många tillfällen att återkomma till dessa.

Ha en fin lördag!
Jessica

15

Detta inlägg har 3 kommentarer

 1. Elin

  Har du gjort någon recension på Vital Skin Foundation Stick? Om inte, är ett önskemål från mig att du gör det

  1. Jessica Blockström

   Hej Elin,
   Det har jag faktiskt inte, vilket är lite slarvigt då jag använder det regelbundet. Men recension kommer – håll utkik!

 2. Elin

  Härligt!

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.