Jessica Blockström

Tre vårdande och piffande favoriter till läpparna

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Eleven, Sephora, Skincity och Åhléns.*

Det känns som gränsen mellan läppbalsam och läppglans håller på att suddas ut den här våren. Det kommer alltfler produkter som både gör läpparna snyggare, mjukare, jämnare och skönare. Som Tartes underbara läppstiftshybrud Maracuja Lip Juice jag skrivit om här. Eller Hermès nya lyxlippie Rose Lip Enhancer som kommer att gå loss på 718 balubas när det lanseras den 15 april. Men att ta hand om läpparna handlar ju också om att bana väg när man vill köra lite mattare läppstift. Därför kan det vara en god idé att preppa lite ni och då. Här är tre av mina favoriter för både natt- och dagprepping. 

 

Overnight Revitalizing Lip Mask från Isadora har en krämigt len gelformula som lägger sig likt välgörande bomull över torra läppar med sin mix av sheasmör och något som heter hyaluronsfärer. Om du testat Laneige variant, som numera finns i tre smaker och även den innehåller sheasmör samt ett helt skafferi med bärextrakt, så är Isadoras något kraftigare i konsistensen, den smiter inte in i läpparna lika snabbt. Jag gillar det, känns som den ger effekt längre på grund av att den är kvar nästan hela sovtiden. Och den passar dig som helst vill ha en neutral produkt, här finns varken doft eller smak. Men effekten när man vaknar på morgonen är faktiskt ganska likvärdig. Vill man inte lägga nästan 300 kr på ett bräde är Isadoras ett fint alternativ. Och den går ner i fickan, vilket kan vara bra om man behöver ge läpparna extra kärlek även under dagen. Tänk dock på att Laneiges burk är fyra gånger så stor, så egentligen är den mer prisvärd. Allra bäst är förstås den gamla godingen du hittar längst ner i inlägget… 

Overnight Revitalizing Lip Mask från Isadora kostar 139 kr för en liten go burk och den finns bl a på Eleven

 

Glow Play Lipbalm från Mac är en sådan härlig bekantskap där jag vill ha typ alla nyanser. Men om jag måste välja en så blir det den som är transparent och heter Halo at Me. Anledningen är att det är perfekt när man vill få snyggare och lite glansigare läppar utan att lägga på gloss eller läppstift. Det här smälter på och får ytan att se jämnare ut samtidigt som de osynligt ljusreflekterande pigmenten ger en lätt plumpande effekt utan att man behöver ta till uttorkande eller irriterande ingredienser som kanel, kamfer eller pepparmint. Det är så lätt på, precis som jag upplevde med MACs underbara Love My Lips. Och inte klibbigt alls. Bara lent, härligt, snyggt och dessutom vårdande med oljor från mango och jojoba samt sheasmör men också något mystiskt man kallar Moisture Glow Matrix som ska låsa in fukten i läpparna. Jag kommer klicka hem en färg till och det är Grapely Admired som har mitt namn på sig. Och Halo at Me – jag det kan du ju se att jag snart vallat slut på. 

Glow Play Lipbalm i djupt bärröda Grapely Admired – förhoppningsvis snart på mina läppar!

 

Glow Play Lip Balm från MAC kostar 185 kr, det finns i 5 nyanser plus en transparent och du hittar alla bl a på Åhléns

En av vårens dyrgripar när det kommer till läpparna är Total Lip Gloss in Colors från Sensai. Men så är det också en ny variant av helt makalöst bra läpptrollaren Total Lip Treatment som jag skrivit om här. Den har dessutom uppdaterats och blivit än mer otrolig. Men tillbaka till årets helt nya lippie. Detta läppglans har en mycket subtilt skimrande glans. Det är något fylligare i känslan än Macs Glow Play Lipbalm och det håller läpparna mjuka längre, det känns att det gör gott både på ytan och på djupet. Precis som Glow Play är det inte ett du kladdigt eller klibbig. Man får upp ganska lite på applikatorn men det gör inget för här kommer du långt med det lilla. Total Lip Gloss in Colors finns bara i tre nyanser, alla inspirerade av himlens olika skiftningar i gryningen. Namnen är i alla fall väldigt vackra, mitt heter Shinonome Coral och den blir precis bara som en skiftning på läpparna. Jag gillar det, tonen smälter fint ihop med min egen och förstärker den bara en aning. Det enda jag inte tycker om är att det är stört omöjligt att se hur mycket som finns kvar i tuben, precis som med Total Lip Treatment. Det är så trist när något man verkligen gillar plötsligt tar slut utan någon förvarning.

Total Lip Gloss in Colors från Sensai kostar 439 kr/4,5 ml och du hittar den på Skincity där man även har nya versionen av Total Lip Treatment

Total Lip Treatment är varken läppbalsam, läppstift eller läppglans utan en len creme du har för att både minska linjer kring munnen, göra läpparna mjuka och även lite plumpade. Den innehåller både fukt och näring plus märkets speciellt välgörande silkesextrakt. Jag använder den till natten, det finns inget annat som har lika bra effekt om man vill vakna med en mjukare smile.

 

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

9

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. Yvonne

    Intressant om Isadoras – bra med små förpackningar så man kan testa. Får begrunda den:). Och du har helt rätt om Sensai Total Lip Treatment – den är värd varje öre.

    1. Jessica Blockström

      Ja, visst är den makalöst bra! Och räcker så otroligt länge. Det är ju tur eftersom den är ganska så dyr…

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.