Jessica Blockström

Veckans look med nya hårfavoriter

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Kicks, Lookfantastic, Skincity, Sweed Lashes och Åhléns.*

Det här med att skaffa ny frisyr är ju inte alltid helt lätt. Det kan se så himla bra ut när man lämnar salongen men sen när det är dags att fixa stylingen själv blir det som en annan frilla. Sedan jag klippte lugg har jag letat lite efter den där yes-känslan, att få ihop luggen och längderna. Att föna det rakt blev helt ok men nu tror jag faktiskt att jag hittat hem. Kolla här!

Så hur fick jag till det den här gången? Förutom att tvätta håret och sedan toppa upp tonen lite med Davines inpackning Alchemist Copper så har jag preppat med den fantastiska fuktkrämen High Dive från R+Co samt nytt värmeskydd i sprayform från svenska Continu. Moringa Heat Protection Mist är lätt att använda, gör jobbet utan att märkas och har dessutom en helt ljuvlig doft. Trots två produkter som bas känns det inte alls av i slutresultatet, håret blev varken tungt, klistrigt eller kladdigt.

High Dive från R+Co kostar 319 kr/147 ml och finns bl a hos Åhléns. Moringa Hair Protection Mist från Continu kostar 179 kr/150 ml och finns på Kicks.

Med dessa två som utgångsläge fönade jag med älskade fönborsten från Dysons Air Wrap-paket. Detta är en sådan dyrgrip att det nästan är oförskämt men tekniken är också helt otrolig. Tänk om företaget bara kunde ta sitt förnuft till fånga och släppa ett kit med lite färre tillbehör till ett lägre pris…. När håret var fönat torrt och luggen formad så knäppte jag på min nya leksak, närmare bestämt Babyliss sladdlösa lockstyler Cordless Wand. Det är så smidigt att bara snurra slingor runt denna utan att man måste stå vid ett eluttag men man behöver inte heller tänka på att brottas med en jobbig sladd. Jag gillar också att den inte har en sådan där klappa, det får jag bara fula märken av. Den ser ju lite ekivok ut men har perfekt form för att lätt få till lite lösare vågor.

Air Wrap Styler Complete från Dyson kostar 5199 kr och säljs exklusivt på företagets hemsida. Cordless Wand från Babyliss kostar ca 1899 kr och den finns bl a på Åhléns.

För den där sista lilla umfen fick det blir några sprutt med en texturspray också, denna gång testade jag en produkt som inte är lanserad än, R+Co släpper snart lyxserien Bleu med hållbarhet som utgångspunkt. Mer om den senare.

Jag brukar ju ta före och efter-bilder till veckans look men den här gången missade jag det. Ni får bara tro mig när jag säger att jag vaknade som rufsig och rödmosig med en elak lysande inombordare under höger öga. Tänk vad en hög med smink kan göra, kände mig betydligt piggare och gladare när mejken var klar. Det här användes:

Jag har nästan alltid primer, det gör så enorm skillnad på resultatet men också för foundationappliceringen. Och speciellt nu när huden fortfarande lider av vintertorrhet. Denna gång Pure Canvas Power Primer Supercharged Essence från Laura Mercier som ger klar lyster, inget skimmer, och fyller på med en del vårdande ingredienser. Ovanpå den en gammal favorit som fått uppdaterad kostym och renoverat namn, närmare bestämt Studio Face & Body Foundation från MAC som nu heter Studio Radiance Face & Body Radiant Sheer Foundation. Vad jag förstår är dock inte innehållet ändrat. Jösses, jag hade nästan glömt hur bra, skön och lätt denna är på huden. Och älskar förpackningen! Bra också att den finns i väldigt många nyanser, 30 varianter ska den komma i. Den jag använt här heter N3.

Pure Canvas Power Primer Supercharged Essence från Laura Mercier kostar 600 kr och finns bl a på Skincity. Den nya Studio Raadiance Face & Body Tadiant Sheer Foundation från MAC lanseras först i april och den gamla verkar nu fasas ut för flera av färgerna är slut. Min N3 hittade jag dock på lookfantastic för 324 kr.

Det där härliga glowet på kinderna? Det kommer från en nyhet från Westman Atelier som gör galet bra highlighter-stift utan en massa glitter men däremot med vårdande ingredienser. Lit Up Highlighter Stick är ett bra namn för det är precis vad detta gör, den här gelformulan lyser verkligen upp huden på ett mycket smickrande sätt. Sedan tidigare finns ett helt transparent, nya är Nectar med lätt persikoton, det är den jag har här, samt Brulée som ger mer solkysst känsla.

Lit Up Highlighter Stick från Westman Atelier säljs exklusivt på Cow Parfymeri där det kostar 560 kr.

Runt ögonen blev det lite nya favoriter. Bland annat testade jag en av skuggorna i kvartettpaletten från Pat McGraths kommande kollektionssläpp Divine Rose, den nyansen som är lite åt gammalrosa. Annars passar faktiskt inte just de här skuggorna min smak så jättebra och det finns en liknande färg i Anastasias palett jag skrivit om här, den är mer användbar för mig. Till det drog jag först en bred lina Ombre Blackstar i Bronze Moon från By Terry och sedan en mer täckande lina närmast fransarna med Satin Khol Eyeliner i Dusty Brown från Sweed Lashes, som för övrigt går utmärkt att ha som inliner. Dessa både jobbades ut med eyelinerpensel för en liten svag uppåtvinge på ytterkanten. Och sedan toppades det hela med vårens stora mascara-succé, Lash Idôle Mascara från Lancôme. Den är himla toppen, faktiskt.

Satin Khol Eyeliner i Dusty Brown från Sweed Lashes kostar 185 kr och finns bl a på märkets egen hemsidanOmbre Blackstar i Bronze Moon från By Terry kostar ca 329 kr och finns bl a hos Skincity och Lash Idôle från Lancôme kostar ca 295 kr på Åhléns.

Sist men inte minst min favorit från den där Divine Rose II-kollektionen med Pat McGrath. Det matta men ändå ack så behagliga Mattetrance i Romantic Nude Pink. Det här är en av få Nude-färger jag har kunnat ha. De brukar bli för gula eller bara få mina läppar att försvinna in i evigheten, speciellt om de är matta. Mattetrance känns som siden på läpparna och sitter otroligt bra. Och som sagt, det är dessutom skönt för att vara matt. Hylsan är ju inte ful heller.

 

Mattetrance i Romantic Nude Pink från Pat McGraths Divine Rose II kommer att kostar 529 kr och lanseras på Sephora, jag tror det blir i mitten av mars.

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

11

Detta inlägg har 4 kommentarer

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.