Jessica Blockström

Veckans look med lyxiga nyheter

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Kicks, Sephora, Skincity och Åhléns*en mix av gamla och nya makeupfavoriterNär det igår trillade in ett helt lass med härliga nyheter, bland annat från Byredo, kunde jag inte hålla fingrarna borta. Och efter att ha lekt loss med produkterna hade det plötsligt blivit en Veckans look av det hela. Nästan hela ligan ser du högst upp. Resultatet av leklusten kan du kolla in här nedan.veckans look på jessica blockström

Denna Veckans look fixades med:

Till basen användes…

highlighter, foundation, primer och rouge till veckans look

Primern jag sträcker mig efter allt som oftast, nämligen Pure Canvas Power Primer Supercharged Essence från Laura Mercier. Den kostar 599 kr/30 ml och du hittar den bl a hos Skincity.

Nya Studio Radiance Face & Body Foundation från MAC som är samma favorit som tidigare men i upphottad flarra. Den nya har nu landat, den kostar 325 kr/30 ml och du hittar den bl a hos Kicks.

Min nya favoritconcealer (ej med på bilden) Hyaluronic-Hydra Concealer från By Terry i 02. Den kostar 389 kr/5,5 ml och du hittar den bl a hos Skincity.

Skönaste rougesticket någonsin, närmare bestämt Baby Cheeks Blush Stick från Westman Atelier. Min nyans heter Petal. Det kostar 560 kr och du hittar det exklusivt hos Cow Parfymeri.

Hos samma märke hittar du Lit Up Highlighter Stick. Det är ett av de bästa highlighterstift jag testat då det ger en snygg fuktig lyster som om man varit på en magisk ansiktsbehandling och huden lyser av välmående. Ny färg här är Nectar, en ljust aprikosros men samtidigt transparent variant som är så fin att jag använt den varenda dag sedan jag fick det i min hand. Lit Up Highlighter Stick kostar 560 kr, finns även i helt transparenta Lit och mer bronstonade Brulée och som rougestiftet så hittas det endast på Cow Parfymeri.

Till ögonen testades…

Här blev det Byredo-bonanza. Först några färger från nya paletten Dysco, som ska vara inspirerad av 70-talet. Jösses, här fick man betydligt mer metallskimrande effekt än jag trodde då jag kikade i asken. Jag la en ljusare guldig metallskugga över stora delar av locken och körde de två höger närmare fransarna. Jag har hört att några tycker skuggorna smulor. Ingen av mina har gjort så och jag tycker dessutom de sitter precis så bra som man kan förvänta sig när prislappen ligger på 660 kr.

ögonskuggspalett med bruna jordiga toner

Inramningen och vingen fixades med den mycket lättanvända eyelinern som nu finns i brunt. Den ser verkligen inte mycket ut för världen om man jämför med märkets övriga spejsigt designade makeupprodukter men har redan blivit en favorit. Tippen är genialiskt utformad för att även en lätt darrig och lite skrynklig snart 50-åring ska kunna ratta den. Färgen heter Practical Brown och det var ju ett oerhört passande namn. Den kostar sina 370 kr.

 

eyeliner i brunt med filtspets

Galet nyfiken var jag på om Tears in Rain skulle vara lika bra som Space Black, den första mascaran Byredo lanserade redan förra året. Den nya är som det poetiska namnet antyder vattenfast. Jag upplever ofta att vattenfast är knepigt, det blir inte den där maffiga volymen jag gärna vill ha. Mina favoriter sedan tidigare är Monsieur Big WP från Lancôme och Pump’n Volume WP från Dior. Tears in Rain ger inte lika mycket volym men mer kontroll och helt okej snygga fransar. Jag har ju inte testat den i regn eller gråt än men återkommer när det är klart för att kunna berätta om den är värd sina 415 kr eller inte.

 

vattenfast mascara från byredo

 

Byredos makeup finns på Åhléns City i Stockholm och på märkets hemsida här.

På läpparna lades…

läppglanset beige gloss från caia

En av favoritglossen jag upptäckt nu i veckan, närmare bestämt Beige Gloss från Caia.blev den enkla lösningen till veckans look eftersom övrigt var rätt mycket krut i. Det här glosset har en något för stor applikator för hålet det dras upp och ner ur. Jag kallar den katt-tass men Linnea ”Arga tanten” Öst menar att den är mer åt björnhållet. Oavsett så är konsistensen väldigt skön och nyansen perfekt när man vill ha något på läpparna men inte orkar bry sig att piffa. Det kostar 195 kr och hittas på Caias webbshop. Vill du ha ett minst lika bra som är lättare att få upp ur hylsan utan risk att det stänker? Då är Gloss Bomb från Fenty några tior dyrare men toppen!

Vill du kika på fler Veckans look? För en mix av makeup och hår kan du kika här! Gillar du budgettips så har du flera sådana i Veckans look  här

 

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

10

Detta inlägg har 4 kommentarer

  1. Maria

    Jag upplevde quaden ”corporate colors” som smuliga när jag hand-swatchade dom i butik, men har inte sett eller hört någon som faktiskt använt som säga det så det kanske bara händer med fingrarna inte med borste?

    1. Jessica Blockström

      Hej där! Jo, jag har faktiskt hört någon annan säga samma sak. Jag kan också tycka att många skuggor smular lite när man doppar penseln i för första gången, när man liksom bryter ytan, men sen inte beter sig alls så när man fortsätter jobba med dem. Nu har jag inte testat Corporate Colors men använt den nya Dysco, den stora och tidigare den som heter Syren och tycker de är superhärliga att arbeta med (även om inte alla nyanser är så lätta).

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.