Jessica Blockström

Så bra är vårens nya foundation hybrider

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Eleven, Kicks, Lyko och Åhléns*

nya foundation hybrider 2021

Ett av de mest frekvent använda orden när det gäller makeup just nu är foundation hybrider. Men vad betyder det? När det kommer till vårnyheterna handlar det om att du inte bara får en bas som ger jämnare hudton, produkterna är även laddade med hudvård. Det kan vara fukt, vitaminer, lugnande ingredienser eller annat som ger huden en liten boost och därför ofta ett snyggare makeup-resultat. Hur stor halt varierar, i många fall så försvinnande lite att man kan tala om att det är vilseledande. Jag har testat några av vårens foundation hybrider och tagit fram förstoringsglaset för att studera INCI. Kolla här.

Urban Decay: ”fuktladdad” foundation hybrid

urban decay hydro maniac foundation testad
Här tycker jag inte bilderna riktigt visar hur effekten faktiskt blev för finishen ser så glowig och fräsch ut men kikar man nära så funkade denna inte riktigt på min torra post vinterhud.

 

Kombucha-extrakt och marulaolja är de ingredienserna som lyfts fram i Urban Deacays Hydromaniac Tinted Glow Hydrator. Det ska skydda mot fria radikaler och göra huden mjukare. Dock hamnar de ganska långt ner på INCI. Kanske är det därför denna, som ändå utlovar fukt två gånger i namnet, inte fungerade på min torra vinterhud. Inte ens om jag haft fuktprimer under. Då har denna passat så mycket bättre. Men när huden nu börjar bli normal igen gillar jag den. Den är perfekt på normal till kombinerad hy men kommer också att vara härlig i sommar. Hydromaniac känns skön och sval på huden och ytan blir len. Du kan lägga tunt och ändå få fin utjämning men också bygga på för medeltäckande finish utan kakigt resultat. Det finns 12 nyanser från ljus till mörk, min heter 20 Fair och var kanske en aning ljus.

hydromaniac från urban decay

Hydromaniac Tinted Glow Hydrator från Urban Decay kostar 360 kr/35 ml och den finns bl a hos Lyko.

Bonus!

Jag tycker förpackningen är både snygg och smidig, en tub som du lätt sticker ner i sminkväskan när man ska iväg. Och den rymmer hela 35 ml, dvs 5 fler än vad man traditionellt fyller foundationflaskorna med.

Shiseido: viktlösa foundation hybrid

shiseido synchro skin foundation testad
Dåligt ljus lite tidigare i våras men tycker ändå skillnaden är tydlig. På övre raden ingen makeup alls till vänster, enbart foundation till höger. Sedan lite rouge och annat piff på de undre bilderna.

 

Lyx in i minsta detalj är kännetecken för japanska Shiseido. Det gäller även märkets nya Synchro Skin Radiant Lifting. Den har t ex en smart vridbar pump som minimerar risk för kladd i sminkväskan. Men även innehållet bjuder på lyx från applicering till hållbarhet. Det är en lätt och tunn formula. Första tanken var att det kommer behövas några pump för att få önskad effekt. Icke. Den gel-liknande konsistensen sprider sig perfekt och smälter härligt ihop med huden, tonen blir ett med den egna och där blir en fin naturlig finish – min hy men mycket bättre. Om den är hudvårdande? Nja. Formulan är som sagt behaglig och får huden att stråla men kikar man på INCI är det långt ner till första ingrediens som ger rejäl hudvårdseffekt. Det är ändå min favorit bland de fyra just för att huden blir så himla fin!

nya synchro skin radiant lifting från shiseido

 

Synchro Skin Radiant Lifting Foundation SPF 30 från Shiseido kostar 619 kr/30 ml och den finns bl a hos Eleven.

Bonus!

Jo, här får du alltså ett högt och bra solskydd på köpet, av mineralvariant om jag inte är fel ute. Min åsikt är dock att man ska se SPF i foundation som ett komplement till en solskyddsprodukt. Kanske något av dessa?

YSL: lystergivande foundation hybrid

test av ysl touche eclat le teint foundation
Från ingen makeup till full on, övre bilden till höger enbart foundation sedan läggs det på med concealer, rouge och brynmascara nere till vänster och på sista bilden har det även kommit på mer till ögonen.

 

Jag var sjukt besviken när YSL lanserade sin första Le Teint i Touche Éclat-serien. Den passade inte alls min hud, resultatet blev oväntat fnöskigt. Därför blev jag positivt överraskad när man nu gjort om formulan och lagt till en del vård i form av lugnande ringblomma och lystergivande malva. Formulan är som en sval och lite krämigare lotion, väldigt dryg och lättarbetad, den glider på fint och ger glowig finish utan att det ser glansigt ut. Jag upplever t o m den trevliga bonusen att porer och linjer blir en smula mindre framträdande. Det blir inte riktigt lika naturlig finish som hos Shiseido men man känner sig liksom piffad när man har den. Vad jag kan känna så är detta den enda i gänget med parfym, om än en väldigt svag.

nya touche eclat le teint från ysl

 

Touche Éclat Le Teint från YSL kostar 535 kr/25 ml och den finns bl a hos Åhléns.

Bonus!

Älskar att den finns i 30 nyanser. Den jag har här av Touche Éclat Le Teint heter B30 och är en aning för gul för mig, tror den kommer funka ännu bättre när jag fått lite mer ton till huden. Minus? Här får du bara 25 ml jämfört med traditionella 30, ett rätt lurigt sätt att höja priset på.

Clinique: serumboostade foundation hybrid

test av clinique serum foundation

Den kraftigaste formula i gänget hittar du hos Even Better Clinical Serum Foundation SPF 20 från Clinique. Den är inte bara krämig utan fluffig, nästan vispad så fyllig känns den. Den ger också mest täckning, från medel till full on. Därför skulle jag inte säga att den ser supernaturlig ut. Men har du t ex fläckar du vill jämna ut rejält eller kanske rodnader från acne så tycker jag denna vinner. Finishen blir mer åt det snyggt sidenmatta fina hållet. Och det är nog den som tickar av flest boxar a la foundation hybrider här i inlägget, även om vården kommer långt ner på INCI. Denna oljefria foundation innehåller ett serumkomplex där du får allt från hyaluronsyra och salicylsyra till C-vitamin, en ganska bra mix som kanske kanske kan göra lite skillnad*. Plus mineralfilter för att skydda mot solen.

nya even better clinical serum från clinique

 

Even Better Clinical Serum Foundation SPF 20 från Clinique kostar 450 kr/30 ml och du hittar den bl a hos Kicks.

Bonus!

Precis som hos YSL finns här väldigt många färger att välja mellan. Färgkodningen är dock lite förvirrande. Det finns bara WN som jag då tror står för varm/neautral och CN för kall/neutraln. Min heter CN52 vilket var lite väl mörkt faktiskt, skillnaden mellan ansiktet och halsen blev ganska så stor. Du kan se på bilden att jag ser brunare ut på slutet…

Finish på foundation hybriderna

närstudie av foundation formula
Inte direkt likadana nyanser, en knepig grej när man skickas pressprover. Med det sagt så går ändå alla ihop med min hy och det upplever jag är en fördel med många moderna foundations. Från vänster: Hydromaniac från Urban Decay, Synchro Skin Radiant Lifting från Shiseido, Touche éclat Le Teint från YSL och så på högerflank Even Better Clinical Serum Foundation från Clinique. Reflektion nu när jag ser bilderna tillsammans – de är grymt bra på att lägga ner små strån man har på hudytan…

 

*Jag använder nästan alltid primer under bas, jag föredrar det även när det handlar foundation hybrider. Det gör ju att hudvårdande ingredienser inte är så viktigt för själva huden. Med det sagt så tycker jag att hybriderna får huden att se ut som den mår bättre. Och det kan ju vara gott nog. Här har jag applicerat alla med borste. Vill du ha skirare föredrar jag att fukta huden med en mist först snarare än använda svamp. Men det blir väldigt fint med svamp också. Jag tycker bara att de där svamparna blir så snuskiga snabbt…

Favoriten bland foundation hybrider är Shiseidos men det finns många gamla godingar jag ofta återkommer till. Håll utkik på bloggen om du är nyfiken på vilka det är. Kommer inlägg om detta snart!

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

 

13

Detta inlägg har 15 kommentarer

 1. Åsa

  Jag köpte en svindyr borste till min IT Cosmetics foundation för det rekommenderades starkt till köpet för att få täckande effekt på min hy (är 45 år). Men får den inte att funka, blir ju helt ”streaky” eller försvinner in i borsten!! Hur gör en egentligen? Tycker då det blir mkt bättre med svamp (men som du säger blir den snuskig rätt fort). Liten foundation application skola hade varit toppen 🙂

  1. Jessica Blockström

   Hej hej,
   Bra tips, en sådan liten skola ska jag absolut fixa. Sedan tycker jag att man ska använda svamp om man gillar det, dock viktigt med rengöringen och byta ofta. Är det kanske den dubbeländade borsten du köpte? Det är en av mina favoriter. Jag tycker den fungerar fint om man jobbar med den i cirklande rörelser och sedan går över huden och ”duttar” där det behövs. Återigen, tack för tipset, ska verkligen göra den där skolan snart. Är ju inne i lite av en foundation-period på bloggen så det passar perfekt nu!

   1. Åsa

    Ja, det är precis den – dubbeländade! Får testa mer cirklande då, har faktiskt mer penslat på nu när jag tänker efter och sen duttat med svamp. Tack för en så himla bra blogg, super att du kör själv nu ju!

    1. Jessica Blockström

     Åh, tack! Det där trillade in lite extra bra just idag ska du veta ❤️

 2. Anna-Lena

  Hej! Här kommer en fråga helt off topic, men när du bloggade hos Femina skrev du om Prioris LED-mask i höstas, och att den verkade mycket lovande. Jag skulle gärna vilja investera i en LED-mask, tänkte höra om du testade den vidare eller bara blev den gången? Currentbody och Light Salon-maskerna är de jag har hört mest om tidigare, men de säljs inte av någon svensk återförsäljare vilket jag föredrar – med tanke på elkontakter och garantier 🙂
  Tack på förhand! vänliga hälsningar Anna-Lena

  1. Jessica Blockström

   Hej Anna-Lena,
   Den där masken är mitt dåliga samvete. Jag hann testa Prioris i en vecka ungefär och det är svårt att säga om det gav några långsiktiga effekter. Men nu fick du lite fart på mig så ska genast plocka fram och ladda upp den masken jag har här hemma. Den kommer från Dermapen och har en smartare kardborrefäste bak. Kanske du inte vill vänta men om så återkommer jag gärna med tankar!

 3. Anna-Lena

  Tack snälla för svar! Jag väntar gärna med inköp ett tag. Du behöver dock inte dock känna dig ”skyldig” att återkomma 🙂 men en sådan sak som passformen och vilken som är mest enkel att använda skulle vara bra att veta lite mer om. Visste inte att Dermapen har en LED-mask, ska kolla in! Tack för tips!

  1. Jessica Blockström

   Nä, men nu ligger den på laddning. Jag vill ju testa den men hade lite glömt av den så glad att du påminde!

 4. Anna-Lena

  Haha ok toppen! Nu när jag har läst på om DP:s mask är jag faktiskt mer intresserad av den än Prioris pga fler dioder och vad jag tolkar som bättre passform .

  1. Jessica Blockström

   Ja, passformen är rätt viktig. Jag har ju använt Dr Dennis Gross Spectra tidigare och där har man bara masken över ögonen så den passar nog flera. Här ska den ju helst sitta mot huden överallt, om jag förstått det rätt. Och det är inte helt lätt med en platta full av ljusdioder… Jag testar i alla fall för fullt just nu ☺️ ganska skönt att ha 10 minuter när man lutar sig bak och gör absolut ingenting.

   1. Anna-Lena

    Jag såg på Stories fatt du var i full färd med att testa. Kul! 10 minuter om dagen tror jag att jag skulle klara att göra ingenting 🙂 Låter behagligt! Men så är det där med att det ska bli av också….

    1. Jessica Blockström

     Nu är jag verkligen igång och tycker att det är riktigt härligt. Men också att jag ser en anings skillnad faktiskt. Men det är ju svårt att säga just nu, den här tiden på säsongen börjar min hud alltid återhämta sig från vintern. Jag fortsätter i alla fall så får vi se vad det ger. Ha en fin kväll!

 5. Anna-Lena

  Hej Jessica! Tack för svar! Nu har min omtänksamma make överraskat mig med Prioris mask så där avgjordes vilken mask det blev haha. Jag hade inte hjärta att säga att jag egentligen hade tänkt köpa den från DP Ska börja testa ikväll! Tack snälla för att du tagit dig tid att svara (och testa). Så härligt att du tar dig tid för dina läsare.

  1. Jessica Blockström

   Oj oj, vilken fin present! Och grattis till en underbar make jag fortsätter att testa och tycker faktiskt den är toppen. Hoppas du gillar din också. Du får gärna berätta hur det går! Ha en fin helg

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Search

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.