Jessica Blockström

Topp 5 bästa foundation någonsin

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Cult Beauty, Eleven, Kicks och Åhléns*

fem bästa foundation alla tider

Härom dagen skrev jag om bästa foundation när det kommer till nyheterna den här våren. Och där finns ju några riktigt fina, du kan läsa om dem här. Men det finns flera andra gamla godingar som jag alltid återkommer till för att de helt enkelt är så otroligt bra, men på olika sätt. Här är mina fem ”oldie but goldie” på foundationhyllan!

Bästa foundation för lyster

flawless satin foundation spf 20 från sensai

 

Krämigt len formula som smälter in i huden helt sömlöst och dessutom ger en fantastiskt fin lyster, det får du med Sensais Flawless Satin Foundation SPF 20 som det regnat priser över sedan den lanserades. Jag minns fortfarande var jag satt och hur det såg ut i rummet när jag testade den första gången. Kunde knappt bärga mig innan jag fick skriva om den. Detta var våren 2017, en tid då magasin fortfarande fick veta nyheter minst tre månader före alla andra… Flawless Satin Foundation ger medeltäckande finish utan att det ser tydligt sminkat ut. Jag har aldrig behövt pudra för att den ska sitta en hel dag, hållbarheten är högsta klass. Och du har en bra sudd solskydd med SPF 20. Det enda lilla minus är att flarran är förvillande lik den lika utmärkta primern Glowing Base SPF 10 från samma märke. Har hänt ett antal gånger att jag råkat pumpa ut fel, faktum är att jag hade fel flaska när jag fotade första gången och fick därför göra om. Jaja, himla utmärkta är det båda två i alla fall och använder du dem ihop – vilken fin lyster. Min nyans? Den heter FS203 Neutral Beige.

Flawless Satin Foundation SPF 20 från Sensai kostar 525 kr/30 ml, finns i åtta nyanser och du hittar den bl a hos Eleven.

Skönaste basen när det ska gå snabbt

fuktgivande foundation från sisley

Sportcreme var ett ord man svängde sig med förr då man skulle beskriva en ansiktscreme som gav huden just lite fräscht sportig ton. Jag vill inte direkt kalla Sisleys überlyxiga Photo Hydra Teint SPF 15 för just det men lägg till ny spännande teknologi, uppgradera till nutid och tweaka liiiiite mer åt foundationhållet så är du hemma. Så härlig fuktkänsla på huden, aldrig pudrig. Lätt och fräsch, men ändå så otroligt snyggt utjämnande och lystergivande. Och den går utmärkt att bara dra på med fingrarna om man skulle vilja det. Det här är ett bra substitut för min gamla favorit Just Skin från Chantecaille som är så förbenat svår att få tag på. Den senare har dock en fördel – den finns i lite fler nyanser, närmare bestämt 7. Sisleys erbjuder bara fyra. Med det sagt så passar varje nyans över ett ganska brett hudtonsspektra. Jag har nr 01 och den funkar faktiskt året om. Men fyra. Bättre kan ni, fransoser. Jo, det är ju solskydd också. Och bra mängd i tuben!

närstudie av sisleys foundation

Phyto-Hydra Teint Tinted Moisturizer SPF 15 från Sisley kostar 1020 kr/40 ml och finns bl a hos Hudoteket.

Behaglig foundation för mogen hy

Helena Rubinsteins foundation med hudvårdande ingredienser

Helena Rubinsteins exklusiva Cellglow Skin Tint Foundation känns som en hudvårdsprodukt när den landar och den lite gel-lika cremeformulan lägger sig helt sömlös och får huden att se ut som min fast så mycket finare. Många gånger när makeup är hudvårdande på riktigt så blir inte hållbarheten så bra. Det stämmer inte här. Efter en hel dags jobb ser huden fortfarande lika fräsch, jämn och naturligt lystrig ut när jag kommer hem. Den silkeslena mixen innehåller bl a stamceller från Edelweiss som även finns i de andra hudvårdsprodukterna i Prodigy Cellglow-familjen, det ska motverka ålderstecken. Här finns även mjukgörande oljor och den är otroligt återfuktande, med denna brukar jag aldrig känna behov av primer under. Den är parfymfri vilket jag tycker är ett plus. Det finns många bra nyanser för dig som är ljus i huden. Min heter 02. Tyvärr ser det återigen inte riktigt lika bra ut i andra änden av färgskalan.

en skön gelformula

Cellglow Skin Tint Liquid Foundation från Helena Rubinstein kostar 1200 kr/xx ml och finns bl a på Åhléns.

Älskad klassiker i ny kostym

 

macs klassiska foundation i ny design

Det jag uppskattar med MACs Studio Radiance Face and Body Foundation är att den går att lägga så tunt och skirt och ändå ger den fina utjämnande effekter. Vill du ha mer täckande finish går det att bygga upp till typ medel. Resultatet är alltid en fräscht återfuktad hud oavsett om huden är lite torr under, jag har aldrig upplevt att den fastnat i torra fläckar eller framhävt dessa. Sen är flaskan så praktisk med sin lätta plast och smarta pipöppning som gör doseringen enkel. Den nya designen gör en ju inte heller ledsen. Otroligt prisvärd foundation som fortfarande är en toppenprodukt trots alla år på nacken. För kolla mängden du får, det är 20 ml mer än i en traditionell foundationflarra. När en del märken försöker fuskhöja priset genom att minska mängden är det här guldstjärna. Du kan läsa mer och kika på hur denna ser ut på här. Sist men inte minst – den finns i 30 färger så här finns verkligen en nyans för alla. Jag har just nu N3 men kan behöva köra lite varmare när huden fått lite färg.

Studio Radiance Face & Body Foundation från MAC kostar 325 kr/50 ml och finns bl a Lyko där du har alla 30 nyanser att välja mellan.

Bästa foundation i stiftform

foundation i stiftform från westman atelier

För mig var foundation på stift något ganska otrevligt och kladdigt fram tills jag fick testa Vital Skin Foundation från Westman Atelier. När jag fick det i min hand första gången trodde jag knappt mina ögon så bra det var. Formulan formligen smälter samman med den egna  huden och ger en så otroligt fin finish. Kicki Norman efterlyste sina porer efter att hon använt detta första gången, så utjämnande är den. Den är dessutom på riktigt hudvårdande, här finns inte bara en liten nypa välgörande ingredienser som ett alibi. De som sticker ut extra är squalane, phytosphingosine och kameliaolja. Stiftet finns i 12 nyanser. Jag har faktiskt två som jag ibland använder samtidigt, II och III, för då kan jag göra en väldigt soft variant av contouring som jag annars tycker är lite för krångligt.

krämig formula på westman ateliers stift foundation

Vital Skin Foundation Stick från Westman Atelier kostar 770 kr och finns exklusivt på Cow Parfymeri.

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

12

Detta inlägg har 12 kommentarer

 1. Lenna Fredriksson

  Har Sensai men vi kommer inte riktigt överrens tyvärr. Sökte en inte alltför lystrig medeltäckande foundation för mogen hy och denna lät toppen. Vet inte vad jag gör för fel men tycker snarare mina linjet och porer syns mer med denna än utan. har provat flera appliceringstekniker. Med primer under gled den rask ner i linjerna i pannan. Hur applicerar du den och vilken typ av primer har du? Vill så gärna få den där wow-känslan som du och andra har. Hälsningar Lena

  1. Jessica Blockström

   Vad tråkigt, den är ju inte direkt billig. När huden är bra så har jag den oftast direkt på och använder It Cosmetics borste. Ska jag på fest och vill ha riktigt fin glow så har jag glowing base under. Men kanske Rubinsteins passar dig bättre? Den är lite tunnare och sprider sig likt en stretchig gel.

 2. Lena Fredriksson

  Jag brukar, vis av tidigare felköp, be om prov först och testa hemma innan köp. Men med Sensai fick jag tydligen feeling och impulsköpte. Ska be om prov på Rubinstein för den är väl inte heller billig har jag en känsla av 🙂 Gör om gör rätt! Tack för tips!

  1. Jessica Blockström

   Det är toppen om du kan få testa först för precis som du skriver är Rubinstein verkligen inte billig. Hoppas du hittar något du gillar!

 3. Elin

  Underbart inlägg!!!

  1. Jessica Blockström

   Tack, vad kul att du gillade det!

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Search

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.