Jessica Blockström

Veckans skönhetskap med sol i sinnet

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Eleven, Lyko och Åhléns*

Det är låååångt kvar till lön men i min plånka är det redan rätt mycket eko. Oavsett om det är samma för dig eller om du bara älskar ett riktigt bra skönhetskap så har jag ramlat på just några sådana godingar den senaste månaden. Alla tre ger dessutom skön sommarfeeling och det behöver i alla fall jag massor av just nu. Kolla här.

Bus-mist för snabbpiff

behaglig brun utan sol-mist

Om du inte har något emot att få en ananas-smocka i ansiktet så är veckans första skönhetskap en riktigt trevlig bus-produkt från Ida Warg. Self Tanning Water Mist är väldigt mjuk mot huden med sin molnlika mist och färgen blir lagom fräsch första gången. Man vill ju inte chocka familjen med en Kanarie-bränna direkt. Sedan var det doften. Jag tänker saften i en sådan där burk med ananas-skivor- fruktig och söt. För att vara rättvis så försvinner den väldigt snabbt. Men man ska ändå stå ut. Jag gör det för den fina effektens skull. Vad kan göra att den ger så fin färg då? Förutom DHA så finns här gluconolactone, dvs PHA-syra som har en otroligt mild exfolierande effekt men framför allt hjälper till att binda fukt. Här paras det med hyaluronsyra så ännu bättre för fuktbalansen i huden. Self Tanning Water Mist är lätt att bara spreja på efter rutinen men fungerar faktiskt också att duscha huden med under dagen som en liten bus-piff bara sådär.

Self Tanning Water Mist från Ida Warg kostar 199 kr/75 ml men finns på Eleven för bara 159.

Bus-mousse med lyxkänsla

lyxigt krämig brun utan sol-mousse

Bästa brun utan sol-nyheten är ju denna stjärna men har man tajt budget bjuder Dove på en pärla i sin nya Body Mousse från Summer Revived-serien. Jag blev överraskad av hur härligt krämig formulan är och väldigt smidig att smörja in, liksom smälter (använder alltid applikatorhandske). Därför passande den perfekt som veckans skönhetskap. Tonåringen körde mörka varianten smack i ansiktet och såg plötsligt väldigt pigg ut. Den mer blygsamma modern valde den ljusa på benen. Det blev perfekt, en lätt men fin uppfräschning utan att det ser fejkat ut. Vill man ha mer så går det fint att smörja varje dag i veckan. Jag gillar också att huden inte känns sådär torr som den kan göra av brun utan sol. I formulan här finns bl a en rejäl dos glycerin och en nypa mandelolja.

Summer Revived Body Mousse från Dove kostar 95 kr/150 och du hittar den bl a på Åhléns.

Solkräm för torrisar

plånboksvänliga solkräm för torr hy

Sist men absolut inte minst på listan över veckans skönhetskap hittar vi en liten tub med solkräm som kostar strax över hundringen men är skönt återfuktande och skyddar som en lyxlirare. Anti-Dryness Super UV SPF 50+ från Garniers solserie Ambre Solaire bjuder inte bara på en solskyddsfaktor hög nog att passa min bleka nuna just nu. Som ovan nämnda mousse får du också en rejäl laddning med glycerin. Jag gillar också att formulan är oparfymerad, det gör att den passar fint även till en känsligare hud. Vad som däremot kanske inte är så himla fint är tuben. Men den är snällare än vanliga tuber när det kommer till miljön då den delvis består av kartong. Väldigt smidig också, nästan svårt att förstå hur man fått i så mycket kräm i den.

Ambre Solaire Anti-Dryness Super UV SPF 50+ från Garnier kostar 139 kr och den har blivit en sådan poppis liten produkt att den sålt slut men finns att lägga på bevakning hos bl a Lyko.

Nyfiken på fler fina nyheter på solfronten? Kolla in den här goa kvartetten

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

4

Detta inlägg har 3 kommentarer

 1. Anna

  Vilka bra tips! Kanske vågar jag testa brun utan sol misten, brukar bli så torr i huden av dem. Appropå torr, efter en dag i solen (med SPF 50 såklart) blir jag så torr och stram i huden. Inte bränd, men supertorr. Inget tycks hjälpa, fuktmask osv. Vilka är dina bästa tips på hudvård då? Har inte obegränsad budget, men tips på nåt som suuuperåterfukar vore fint. Tack!!

  1. Jessica Blockström

   Hej Anna,
   Har du testat essence? Jag tycker verkligen det gör stor skillnad, just också att man har det morgon och kväll. Det finns flera varianter som inte är så dyra men ändå väldigt bra, t ex Skin Treats Fermented Mushroom Hydrating Essence som vann i Swedish Beauty Awards förra veckan. Annars har Vichy uppdaterat sitt Mineral 89 som är ett riktigt bra budgetserum. Jag har inte testat den nya men gillar den gamla mycket.

 2. Anna

  Nej det har jag inte!! Bra tips, ska genast kolla in essence, min bästa deo är fr Skin Treat. Vi har ju allt det fina framför oss nu, så måste verkligen hitta en lösning, för jag gillar att vara i solen . Stort tack för din hjälp!!

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Search

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.