Jessica Blockström

Så får du jämn finish på din foundation, del 1

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Lyko*

madelaine gateruds makeup för gudrun sjöden
Den här vackra modellen har Madelaine Gaterud gjort sin magi på. Bilden är från en kampanj för Gudrun Sjödén.

 

Jag älskar mitt jobb och jag älskar alla smarta och bra frågor jag får från er. Som härom dagen när det dök upp en kommentar om hur man ska göra för att få en snyggt jämn finish på sin foundation. Det är många som till exempel upplever att det är knepigt att få till det med pensel, att resultatet blir randigt. Så jag bestämde mig för att kolla med några av våra bästa proffs. Hur gör de för att få en sådan drömmig finish?

Pröva dig fram

Jag fick så otroligt bra tips, några som jag själv redan börjat använda mig av. Jag vill dock slänga in en viktig sak. Vi är olika. Bara för att det funkar för mig är det inte 100 att det är något som passar din hy eller produkt. Du kanske inte ens gillar att jobba så. Man får helt enkelt prova sig fram och plötsligt har man det. Det där som gör skillnad och ger riktigt fin och jämn finish på din foundation. Kanske hittar du det här!

Proffsfinish à la Madelaine

makeupartist madelaine gaterud

Först ut bland proffsen är Madelaine Gaterud. Hon är en Sveriges mest erfarna makeupartister och jobbar mycket med både reklam och film. Hon är otroligt skicklig på att få fram en väldigt fin hudkänsla på alla hon jobbar med. Det ser ut som naturlig hud när den mår som bäst. På den vackra bilden högst upp kan du se hennes magiska touch på en modell i Gudrun Sjödéns kampanj. Hon har också ett ganska naturligt sätt att förhålla sig till makeup. Dessutom gör hon världens finaste smycken, jag köpte faktiskt en av hennes ringar i tidig 50 års present till mig själv för några månader sedan. Du kan se hennes konstverk både när det handlar om makeup och smycken på hennes instagram här. Här är hennes tips på hur du får bästa resultat hemma.

Proffsets knep för jämn finish på din foundation

  1. Jag är en ”hands on”-person och gillar därför att jobba med fingrarna. Då får du basen att smälta in i huden och har du bara rena och nytvättade händer tycker jag dessutom att det är mer hygieniskt
  2. Jag tar lite bas åt gången och applicerar bara där det behövs. Gör inte som på Youtube-tutorials där de använder en halv flaska! Det blir inte snyggt. Och baka inte med puder. Det enda som ska bakas är äppelpaj, inte makeup.
  3. Ha gärna två nyanser hemma för att kunna anpassa efter sommar och vinter. Då kan du också använda den ljusare som concealer.
  4. Gå ifrån spegeln när du fått på foundation och concealer och vänta 10-15 minuter. Då kommer du se att fukt kommit igenom och du har en fantastisk glow. Titta inte i förstoringsglas! Se på dig själv som andra ser dig, det vill säga på lite avstånd.
  5. Min favoritfoundation är Face & Body från Mac. Tricket är dock att man ska värma den genom att gnugga den i t ex handflatan tills den blir seg. Den är oslagbar, resultatet med den blir fint även på rosacea!

 

lätt och fräsch foundationklassiker från MAC

Klassiker i ny kostym

Om du hängt här på nya bloggen den senaste tiden vet du att MAC nyligen realiserat sin Face & Body. Nu heter den Studio Radiance Face and Body Radiant Sheer Foundation. Innehållet är dock inte nytt, vad som är nytt är däremot att man utökat paletten så det nu finns hela 30 nyanser att välja mellan. Om du applicerar den direkt, utan att värma som Madelaine, blir effekten väldigt lätt och transparent. Gör du som proffset kommer du får en mer täckande men fortfarande skir effekt.

Studio Radiance Face and Body Radiant Sheer Foundation från MAC är en ruskigt prisvärd bas som kostar 325 kr för 50 dryga ml. Du hittar den bl a på Lyko där man nu har alla nyanser.

Vill du läsa vad jag skrivit om den tidigare samt se hur den ser ut på när man inte gnuggat? Kika här och här. Nu kör jag också gnuggmetoden när jag använder Face & Body, älskar detta tips!

 

Om du vill använda borste när du applicera foundation? Då kommer tips på hur du får perfekt finish imorgon från en annan orolig makeupartist, närmare bestämt Nathalie Berzelius. Håll utkik här på bloggen då!

15

Detta inlägg har 4 kommentarer

  1. Åsa

    Ja!! Ska återgå till att använda fingrarna som ju funkar bäst för mig och skänka dyra foundationborsten till tonårsdottern som har mer tålamod. Tack!

    Också oerhört nyfiken på vad du anser om SVT’s hudprogram….du tipsar ju både om budget och lite dyrare hudvård, litar på ditt omdöme där. Jag går alltid tillbaka till Eucerin, litar på deras forskning/resultat och de är ju hyfsat prisvärda får man säga. Men i testet på svt var det ju en riktig billighetscreme som fick bäst i test….

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.