Jessica Blockström

Mina bästa deodoranter just nu

mina bästa deodoranter

Nu är man i det där mellanlandet igen, den tiden på året då det kan isa i luften när man sticker ut näsan på morgonen men så stiger kvicksilvret upp med rejäl fart fram till lunchtimmen. Då kommer vi till det där med att klä sig. Kläder åker på och av i en väldigt förvirrad fart under dagen. Och en produkt blir lite extra viktig, närmare bestämt deon. Jag har en gammal budgetfavorit som du kan läsa om här. Men har också hittat två nya stjärnor som jag börjat växla mellan.

Ekologisk deo

deodorant utan aluminiumklorid

La Provencale Bio är ett relativt nytt märke från L’Oréal-gruppen som lanserades lite blygsamt förra året. Synd för jag tror många missat att här finns flera budgetstjärnor. Som 24H Deodorant Soft, en av mina bästa deodoranter för tillfället. Jag älskar den smidiga knubbiga förpackningen som är skön i handen men också lätt att hitta bland allt rassel i necessären. Och så har den en härligt krispigt fräsch doft som gör mig glad. Den är ett bra val för dig som vill ha en eko-certifierad deo och den är väldigt snäll mot huden. Grunden i hela märket är just ekologiskt odlade oliver, här samsas olja från olivfrukten med bl a aloe vera. Det är en deodorant, inte en antiperspirant, och innehåller inte aluminiumklorid. Med tanke på det tycker jag den fungerar förvånansvärt bra mot både fukt och lukt.

24H Deodorant Soft från La Provencale Bio kostar 69 kr/50 ml och den finns endast på Åhléns.

Hudvårdande antiperspirant

antiperspirant med vårdande ingredienser

Vill du ha ett säkrare alternativ så har Skincity Skincare precis lanserat en deo i sitt kroppssortiment. Det här märket går verkligen från klarhet till klarhet. Jag gillar förpackningen här också, tub är verkligen superpraktiskt! Men till skillnad mot ovan nämnda deo så är Safe Protecting Deodorant Roll-On en antiperspirant med aluminiumklorid, trots att det inte står på framsidan. Den är toppen, helt klart en av de bästa deodoranter jag någonsin testat! Jag vet för den är rollad på idag och som jag farit fram med dammsugaren i stress. Och då brukar det ju bli både svett och lukt. Den är lite blötare i formulan men torkar ändå snabbt och vad jag kan se lämnar den inget vitt efter sig ens på svarta kläder. Otroligt bra. Den känns också mild och snäll även när man precis rakat sig. Så finns här ingen alkohol men däremot mer vårdande och mjukgörande ingredienser, t ex allantoin, bisabolol och sheasmör. Doften är fruktigt fräsch, solmogna mandariner beskrivs det som och det kan jag köpa.

Safe Protecting Deodorant Roll-On från Skincity Skincare kostar några tior mer men innehåller också mer, här betalar du 99 kr/60 ml. Den finns exklusivt på Skincity.

Om du följde mig då jag bloggade för Femina har du kanske redan koll på bästa tricket som löser odörtrubbel från armhålan. Har du inte läst om det så hittar du det här.

Flera bra stapelvaror till badrummet hittar du här, där finns ännu en utmärkt deo faktiskt!

9

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.