Jessica Blockström

Så fixar du snygg finish på foundation, del 2

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Kicks, Lyko och Åhléns*

Härom dagen tipsade makeupartisten Madelaine Gaterud om hur hon får till en snygg finish på foundation. Vill du inte använda fingrarna utan föredrar pensel kommer här tips från en annan makeup-stjärna, nämligen Nathalie Berzelius. Hon är känd för sin lyxiga lysterlook som kan ses på allt från Marie Serneholt till stylisten Sara Biderman. Hon lanserade sitt eget märke i höstas med en palett som är otroligt användbar, en riktig pärla. Den har hon använt på mig på bilden här ovan. Du hittar den här.

Men tillbaka till foundation-teknik. Nathalie kör en dubbeltaktare för att få fram sin signatur-hudlook. Så här!

Nathalies magiska foundationtips

  1. Hudvården är så viktig, var noga med den och investera i bra produkter. På mig själv använder jag Odacité som blivit en favorit de senaste åren.
  2. Jag grundar med primer som ger lyster. Just nu har jag en jag själv gjort. Den applicerar jag i hela ansiktet. Blir du lätt fet i t-zonen? Ha två olika primers: en som ger lyster och en mer traditionell primer, den senare har du i t-zonen.
  3. Sedan applicerar jag foundation med en borste som är len och lite tunnare i toppen.
  4. Slutligen sprayar jag en Beautyblender med settingspray så den blir lätt fuktig. Jag blöter den inte med vatten, det blir för geggigt. Sedan duttar jag in basen lätt med svampen för perfekt finish.

Basuppstsällning för snygg finish på foundation

primer från Dior som ger lyster

Nathalies hemliga lystergivande primer kan vi tyvärr inte köpa (än) men tills den drömprodukten släpps finns t ex Diors Face & Body Glow 001 i Backstage-familjen. Den kostar 410 kr på Kicks.

Hennes favoritfoundation som hon haft i många år är klassiska Luminous Silk från Armani. Den finns i massor av färgen, är lätt att arbeta med, är lätt på huden och ger fin hudkänsla.

Luminous Silk Perfect Glow Flawless Foundation från Armani kostar 580 kr och finns bl a på Åhléns.

makeupsvamp som ger jämn finish på din foundation

Svampen måste vara en riktig klassisk Beautyblender, enligt Nathalie. Det är något med porstorleken och mjukheten som gör att finishen blir perfekt menar hon.

Beautyblender Original kostar 199 kr och finns bl a på Åhléns.

Nathalie växlar mellan MACs Fix+ och Urban Decays All Nighter när hon ska spraya sin Beautyblender.

Prep + Prime Fix+ Original från MAC kostar 210 kr/100 ml, innehåller en hel del hudvårdande ingredienser idag vilket gör att den kan dubbla som uppfräschade ansiktsmist under dagen. Den finns bl a på Lyko.

All Nighter Setting Spray från Urban Decay har en lite finare mist och är mer glansdämpande men grym på att hålla makeupen på plats. Den får du betala 335 kr/118 ml och du hittar den på Kicks.

Makeupsvampens revansch?

Du som läst bloggen ett tag vet att jag har svårt för makeupsvampar men det här knepet kommer jag ändå testa. Beauty Blendern blir ju inte lika full med foundation om man bara använder den på sluttampen. Man måste ju dock ändå göra rent den regelbundet. När jag frågade hur Madelaine gör så var svaret Yes diskmedel plus att hon tipsar om att skaffa ett antal Beauty Blenders så du alltid har en ren att använda.

Mina favoritfoundations alla tider hittar du här.  Är du mer inne på nyheter så har jag skrivit om vårens bästa foundationsläpp här

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

9

Detta inlägg har 2 kommentarer

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.