Jessica Blockström

Heta rengöringstrenden just nu – gel cleanser

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Cultbeauty, Hudoteket och Skincity*

Att rengöringen är viktig för hudens välmående vet du. Men vad ska man tvätta med? De senaste åren har oljor och balmer varit nästan allena rådande medan mousser och geléer haft lite dåligt rykte som gammelprodukter med för stark tvätteffekt. Men nu händer det grejer på gel-fronten, den här rengöringskategorin är på väg in i värmen. Den här våren har vi sett en fullkomlig explosion av härliga gel cleanser-nyheter, senast igår släppte Glossier sin nya rengöring. Det är såklart en gel.

Så vad är nytt?

Det första jag tänker på är att gelerna har blivit lite mer balmlika i känslan. Mjukare, lenare, smidigare och skönare att använda, ljuvliga att massera på huden för de glider likt ett balm. För mig började gel-kärleken med Allies of Skins Molecular Silk Amino Hydrating Cleanser som jag först misstog för ett balm. Men denna stjärna är ju en sådan här ny trevlig tvättgel. Gemensamt för flera av de nyheter som landat hos mig är att de ska lösa upp smuts och sebum och städa rent i porerna utan att vara uttorkande. Tvärtom ”respekterar” de barriären med bra Ph-värde, de är sulfatfria och de tillför välgörande ingredienser, som fukt och antioxidanter. Det blir liksom mild och effektiv rengöring med extra krydda. Perfekt för dig som gillar att det löddrar men har mogen hy som behöver snäll tvätt. Här är fem jag fastnat för.

Luftig fuktgel

hyaluronsyre-rik gel cleanser från hygge

pH Hyaluronic Gel Cleanser från koreanska märket Hyggee (yes, man har inspirerats av det danska ordet för vardagsmys) är en prisvärd gel cleanser i snygg pumpflaska. Formulan är len och ganska lätt. Bland ingredienserna hittar du inte mindre än åtta olika varianter av hyaluronsyra, vegetabiliska oljor, centella asiatica och kamomill. Jag tycker den gör huden ordentligt ren utan att den känns torr efteråt. Tvärtom behaglig och jämn i tonen, inte alls så där röd som jag kan bli när jag tvättar ansiktet. Dessutom är den parfymfri, toppen både för dig som har känslig hy och dig med känslig näsa. Den rår inte riktigt på envis vattenfast makeup, då behövs lite extra krut.

pH Hyaluronic Gel Cleanser från koreanska märket Hyggee kostar 279 kr/150 ml och du hittar den bl a hos Skincity.

Perfekt för den lata

gel cleanser med vårdande egenskaper

Hyaluronic Marine Meltaway Cleanser från Dr Dennis Gross är också den ganska lätt i formulan men ändå snabb på att göra jobbet. Med denna svala och behagliga gel får du bort allt från solfilter till makeup, även en del vattenfasta produkter. Jag tycker dessutom att den går alldeles utmärkt att använd kring ögonen. Till skillnad mot många andra nya gelrengöringar ska du massera denna på torr hy, då får du rätt grepp om smutsen utan att irritera huden. Addera vatten, massera och svep av med en frottéduk eller liknande. Här finns hyaluronsyra, alger, aloe vera och kiwi ihop med ett komplex som drar till sig smuts, löser upp den och minskar ytspänningen. Dr Gross är faktiskt ett geni och ett himla trevligt sådant. Denna gel cleanser är parfymfri men har en mjuk liten doft som jag inte riktigt kan placera. Gissar den kommer från ingredienserna. Det enda jag har att klaga på är att min tub gått sönder, den sprack i limningen härom dagen så nu får den snällt stanna på badrumshyllan och andra rengöringar får följa med om jag ska på resa. För slänger den gör jag inte. Gillar den skarpt och använder den gärna varje dag.

Hyaluronic Marine Meltaway Cleanser från Dr Dennis Gross kostar 395 kr/150 ml och du hittar den bl a hos Hudoteket.

Smälter bort smuts

gel cleanser som löser upp smuts i porerna

Clear Gel Wash från Sensais serie Silk Purifying är steg 2 i märkets klassiska dubbelrengörings-rutin, efter t ex en olja. Jag har inte använt den så men tycker den funkar fint ändå. Med det sagt är denna formulerad för en kombinerad hy som lätt får igentäppta porer och plitor. Den innehåller nämligen en helt ny teknologi som löser upp sebum och annat som fastnat i huden utan att irritera eller rubba fuktbalansen. Jag har nog aldrig testat en så djuprengörande tvätt som lämnat huden så skön. Ändå är den inte för dig med riktigt känslig hy för här finns både limonene och linalool, två kända allergener, plus att där står parfymer på ingredienslistan.

Clear Gel Wash från Sensai kostar 499 kr/150 ml och du hittar den bl a hos Skincity.

Naturligt het

glossiers hajpade nyhet på rengöringshyllan

Cleanser Concentrate från Glossier är rykande het på hyllan, lanseringen skedde igår och fram till 14.00 var det embargo. Jag har dock haft den några veckor och därför hunnit testa igenom. Märkets tidigare rengöring Milky Jelly Cleanser passade inte mig alls, den är definitivt mer för en fet alternativt kombinerad hy. Men Cleanser Concentrate är en annan historia. Jag gillar nästan allt med denna parfymfria gel. Pumpen är smidig, konsistensen skön att massera in, ingredienslistan proppad av trevligheter från naturen, formulan superdryg och huden blir snabbt ren, len och mjuk. Den är lätt exfolierande och innehåller niacinamid. Om det finns något minus så är det att flaskan är av glas. Kanske är det mer miljövänligt men samtidigt så vanskligt om man tappar den på kakelgolvet. Tungt blir det i necessären också. Jo, har man lite torrare hy så är en bra som en mer djuprengörande insats ett par gånger i veckan. Mer än så blir lite mycket för t ex min hy.

Cleanser Concentrate från Glossier kostar 200 kr/100 ml och du hittar den på märkets egen hemsida.

Exklusiv britt

exklusiv rengöring i gelform

Pro-Collagen från Elemis är en av mina favoritserier. Förra året la man till Energising Marine Cleanser till familjen och det är som alltid med det här märket en välkomponerat lyxig historia. Jag älskar den inte lika mycket som jag älskar Pro-Collagen Marine Cream men det är en väldigt trevlig rengöring. Huden känns fräschare och lenare när tvätten är klar och i formulan finns massor av välgörande mineraler och milda syror. Och såklart algen Padina Pavonica som är Pro-Collagen-familjens stjärna. den har visat sig öka både fukthalt och spänst. Den är dyr, högst prislapp i det här gänget. Men vill du ha en rengöring i gelform som bjuder på lyxig doft, välgörande innehåll och skön effekt kan det vara din grej.

Pro-Collagen Energising Marine Cleanser från Elemis kostar 595 kr/150 ml och du hittar den bl a hos Hudoteket.

Så använder jag mina gel cleansers

Dubbelrengöring har varit hudvårdslag under några år men nu när rutinen ska slimmas i skinimalismens anda så skulle jag säga att det duger gott att tvätta med en sådan här trevlig rengöring två gånger istället. Du behöver alltså inte två produkter för att få bort solfilter, smink och smuts från luften. Det finns säkert de som tycker annorlunda men det här funkar fint för mig. Jag har kört den rutinen med gel cleanser ett tag nu, emellanåt stoppar jag in en go rengöringsolja för att jag älskar att massera med den. Min absoluta favorit i den kategorin? Du hittar den här.

 

Nyfiken på mer hudvård? Här kan du läsa om utmärkta och effektiva serum för känslig hy.

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

11

Detta inlägg har 7 kommentarer

 1. Sara

  Jag har alltid föredragit löddrande gel-rengöringar, favoriten just nu är den från Hyggee som du nämnde. Jag gör precis som du beskrev; dubbelrengöring med en och samma produkt.

  1. Jessica Blockström

   Vad kul att höra! Har du testat fler saker från det märket?

 2. Yvonne

  Tack för bra info. När min nuvarande är slut så blir jag lite sugen på att testa Hyaluronic Marine Meltaway Cleanser från Dr Dennis Gross. Låter som en bra produkt för mig.

  1. Jessica Blockström

   Den är verkligen bra. Och jag tänker att min tub nog var ett måndagsexemplar eftersom den sprack ganska lätt av att jag tappade den i golvet. Vad använder du nu?

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.