Jessica Blockström

5 bästa läppglansen just nu

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Kicks, Lyko och Åhléns.*

I kategorin bästa läppglansen förra året hittar vi en av vinnarna på Swedish Beauty Awards-galan härom veckan: Bobbi Browns Oil-Crushed Lip Gloss, en lippe som gått varm på mina läppar sen lanseringen. Men det har kommit konkurrenter den här våren. Något som slår mig när jag kikar på mina fem favoriter är att flera liknar Bobbis lena gelformula och flera av dem är minst lika bra, om inte till och med lite bättre. Vi börjar med en riktigt ljuvlig sak.

Lippie med skyhög lyxfaktor

lyxig hybrid mellan balm och läppglans

Lyxiga Squeaky Clean Liquid Lip Balm från Westman Atelier är en flytande dröm på läpparna. Så behaglig och nästan helt viktlös, samtidigt vårdande med goa växtoljor som jojoba, argan och mandel. Läpparna blir otroligt snygga, slätare och en smula fylligare. En välkomponerad hybrid helt enkelt, för du får mer än ”bara” balm här. Det här är definitivt ett av de allra bästa läppglansen just nu. Det finns sex nyanser, alla väldigt mjuka. Den du ser ovan och på läpparna nedan heter Garconne. Jag kan inte förneka att jag också faller pladask för designen. Detta är lyx från härliga formulan till gömda guldringen med märkets logga, tyngden i handen och lilla påsen hylsan reser i. Det finns dock två saker jag vill gnälla över. Jag tycker man kunnat hoppa över ordet Clean. Än så länge har jag inte ramlat på ett smutsigt läppglans förutom de som ligger i min väska och samlar lite ludd och annat i skarvarna. För det andra borde Westman Atelier satsa på refill, då skulle märket verkligen kännas i framkant. Jag tycker ändå att det är värt sina hundralappar, du får mycket för pengarna. Jämför bara mängden med övriga här så förstår du.

westman atleters fina garconne på läpparna

Squeaky Clean Liquid Lip Balm från Westman Atelier kostar 360 kr/6,5 ml och även om det kan låta mycket så trodde jag faktiskt det skulle vara ännu dyrare. För detaljerna här är verkligen något extra. Kika bara på den lilla guldringen med märkets namn under själva locket. Du hittar det på Cow Parfymeri.

Boss-gloss med täckning

krämigt läppglans från lorac

Lorac är ingalunda ett nytt märke, det har nästan 30 år på nacken. Det har dock alldeles nyligen lanserats i Sverige. Alter Ego Lip Gloss i CEO från Lorac är den bästa produkten jag testat från dem hittills. Det här är rikt pigmenterat och skimmerfritt läppglans som är mer täckande än övriga i inlägget. Det ger en rejält blank glosseffekt och sitter väldigt bra. Som övriga innehåller det såklart vårdande ingredienser, t ex extrakt från druvkärnor. Det känns nästan mer regel än undantag idag. Spännande att just namnet CEO uppfattas så olika av olika märken, PÜRs matta läppstift med samma namn är en riktigt cool röd håll käften-färg medan Loracs CEO levererar en betydligt blygsammare leverpastejstonad boss. Precis som så många läpprodukter har man slängt in lite vanilj. Älskar det inte men här väldigt blygsamt ändå.

loracs leverpastejtonade alter ego i ceo

Alter Ego Lip Gloss i CEO från Lorac kostar 199 kr/3,2 ml och du hittar det bl a hos Lyko.

Sval sommarfeeling

svalt läppglans i somrig färg

Något av det mest postade på sociala medier just nu är Buxoms senaste kollektion Vibe Island där man lanserat sex nya färger i populära Full-On Plumping Lip Cream. Precis som många andra läpp-produkter från det här märket så får du en kylande, nästan isig, effekt på läpparna som håller i sig ganska så länge. Det känns plumpande men jag skulle samtidigt säga att det gör detta till minst vårdande, även om här är hyaluronsyra och peptidkomplex. Så kanske att detta inte är för dig med känsliga eller torra läppar. Som flera av de andra i inlägget har Full-On en lätt doft av vanilj. Konsistensen är segare men när det gäller pigmenteringen skulle jag säga att det ligger mellan Squeaky Clean och Alter Ego. Det är inte helt täckande men ger ändå tydlig färg, speciellt när det kommer till de mörkare nyanserna. På bilden har jag aprikostonade Seychelles Breeze. Av märket beskrivs det som en bronsig färg men det håller jag verkligen inte med om. Det ger mest bara en lite fräschare läppton än jag har annars. Tycker du ser det tydligare på swatchen längst ner i inlägget.

buxboms full on i seychelle breeze

Full-On Plumping Lip Cream från Buxom kostar 245 kr/4,2 ml och det finns exklusivt hos Kicks.

Sockersött och smårskimrigt

maybellines prisvärda lifter gloss

Se bakåt några veckor och vi hittar ett annat väldigt hajpat läppglans, nämligen Lifter Gloss från Maybelline. Den lätt skimrande Topaz är ett fint budgetalternativ för Fenty Beautys hyllade Gloss Bombs första färg, en universalnyans som passar alla. Båda doftar vanilj medan Lifter Gloss också bjuder på en lätt sockrig smak. Lite svårt att sluta slicka på läpparna blir det… Jag tycker också att den känns lite småsockrig på läpparna, inte helt lent är det. Trots det är formulan behaglig och den sitter rätt länge. Här får du hyaluronsyra som slätar ut plus en generös katt-tass applikator. Det är ett av de bästa läppglansen i budgetklassen, helt klart. Förutom Topaz finns 9 ytterligare nyanser.

på läpparna lifter gloss i topaz från maybelline

Lifter Gloss från Maybelline kostar 119 kr för generösa 5,4 ml och du hittar det bl a hos Åhléns.

Bästa glansen i stiftform

bästa läppglansen är ett läppbalm från MAC

Glow Play Lipbalm från MAC har jag skrivit om tidigare men jag har i veckan äntligen fått tag på färgen jag drömt om – Grapely Admired. Och den vara precis så fin som jag trodde, en djup rödlila vindruvston som gifter sig med den egna läppfärgen och därför blir väldigt mjuk och snygg på, kolla här nedan. Det är så lätt att måla på och väldigt behagligt att bära. Det här är verkligen ett av de bästa läppglansen just nu, även om det heter balm. Vill du veta mer om varför jag gillar själva Glow Play Lipbalm kan du läsa mer om det här.

gravely admired på läppen

Glow Play Lipbalm från MAC kostar 185 kr och du hittar det bl a på Lyko.

 

swatches på bästa läppglansen

Här ser du konsistensen på de fem lippisarna, från vänster till höger: Westman Atelier, Lorac, Buxom, Maybelline och MAC.

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

16

Detta inlägg har 7 kommentarer

  1. Maria

    Westman Ateliers låter ju gudomligt och som att det påminner om Lisa Eldridges Gloss Embrace Lip Gloss som jag har i ”Blush” men som börjar ta slut… Går inte att få tag i Sverige längre, tack för det Brexit!!! Får se om jag kan motivera Westmans för mig själv 😉

    1. Jessica Blockström

      Nej, det är så tråkigt! Jag fick precis hem ett paket från SpaceNK som jag beställde för flera veckor sedan. Men först var jag tvungen att betala nästan 300 kr i tullavgift. Det visade sig dock att SpaceNK ersätter för det vilket ju är toppen. Och bra att veta, kanske fler som gör så. Har inte haft förmånen att testa något från Lisa Eldridge men varit sugen på hennes matta läppstift länge.

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.