Jessica Blockström

Tre nya svenska favoriter att stressa ner med

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Kicks, Lyko och Åhléns*

 

Att göra något extra för kroppen och händerna känns allt viktigare just nu när världen är så upp och ner. Det blir som en lugn stund som ger en tid att stressa ner i en galen tid, min egen lilla bubbla där jag bara njuter av välformulerade och välgörande produkter. Gärna med dofter som också påverkar mig positivt. Den här veckan har jag hittat tre nya närproducerade favoriter som gör just det. Ger massor av vård till huden samtidigt som de är härliga att använda och doftar ljuvligt. Kolla här!

Fläderdoftande handpeeling

naturlig handpeeling från L:a Bruket med stressa ner doft

246 Elder Restorative Algae Hand Peel från L:a Bruket ingår i det här svenska märkets nya fina serie Elder där du får en magisk vårdoft av fläderblom och citrus. Bara att stoppa näsan i den här burken gör mig på bättre humör och får mig att stressa ner. Den peelar också mjukt och skönt med en mix av mandelolja, sheasmör, röda alger, vetegroddsolja och finmalet havssalt så att händerna nästan blir löjligt mjuka och lena men också bättre redo att ta emot handkräm. Det är också något med den där ritualen när man masserar in en handskrubb, väldigt lugnande.

246 Elder Restorative Algae Hand Peel från L:a Bruket kostar 400 kr/120 ml och den finns bl a hos Åhléns.

Ekolyxig handkräm

svensk handkräm med ekolyx-formula

Björk & Berries har äntligen relanserat sina underbara handkrämer och bland de tre dofterna finns min favorit Never Spring. Jag gillar formulan för att den snabbt går ner i huden som direkt känns återfuktad utan att det blir klibbigt. Och doften! En så mjuk, len och samtidigt naturfräsch notmix detta är. Det är som ren och frisk luft där björkknopparna precis slagit ut. Den får mig att stressa ner och bli pigg på samma gång. Bland ingredienserna finns också björkextrakt tillsammans med havtorn, aloe vera och kamomill. Jag gillar att tuben är både snygg, handväskvänlig, miljövänlig (om du slänger den i återvinningen) och samtidigt lite större än många liknande produkter. Eller faktiskt nästan dubbelt så stor.

Never Spring Hand Cream från Björk & Berries kostar 180 kr/50 ml och du hittar den bl a hos Lyko som har specialpris just nu.

Välformulerad bodylotion

bodylotion med effektiva föryngrande ingredienser

Att smörja in kroppen har blivit mycket roligare sedan kategorin börjat plocka upp alltmer från hudvården för ansiktet. En av mina nya favoriter är Age-Defying Bakuchiol Body Lotion från Skin Treat. Detta svenska märke är så duktiga på att göra prisvärd effektiv hudvård för hela kroppen. Nyligen tog man hem priset för Årets ansiktshudvård under 200 kr med Fermented Mushroom Hydrating Essence på Swedish Beauty Awards, en otroligt fin produkt att grunda rutinen med. Du hittar den här. Tillbaka till märkets kroppsstjärna. Den är inte bara skön att smörja in och doftar mysigt kryddigt. Den gör huden så fin och det efter bara första omgången. Hudtonen blir jämnare, ytan slätare och nog känns den allt en smula tajtare. Det enda jag önskar är att man gör den i större tub. 100 ml går åt snabbt här hemma.

Age-Defying Bakuchiol Body Lotion från Skin Treat kostar 149 kr/100 ml och finns exklusivt på Kicks.

Mer från bloggen

Vill du ha ett toppentips för hur du får fötterna i form? Kika på den här höjdaren.  

Letar du efter något som får huden på kroppen snyggt solkysst? Då är min favorit den här våren denna. 

*Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

5

Detta inlägg har 3 kommentarer

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Search

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.