Jessica Blockström

Veckans raringar för hår, hud & makeup

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Cocopanda, Glowid och Skincity.*

veckans raringar på en och samma bild

Slutet på veckan och det har trillat in så mycket kul att jag tänkte väcka liv i en gammal rubrik jag använder i gamla bloggen: veckans raringar. För fyra av nyheterna som landat här är verkligen både härliga att se på och underbara att använda. Kolla här!

Elegant förpackad hårborste

lyxig borste i rosa

Boar & Nylon Brush från nya danska märket Fan Palm är bland det snyggaste som kommit på borstfronten sedan Mason Pearson (och det var länge sedan). Och det är ju nästan genant lite skillnad. Det enda jag kan se med ögonen är den lilla glammiga palmen på danskarnas borstar. Jo, askarna de bor i är galet fina, helt i min smak med snygg art deco-inspo – bara att det är flamingos får mig såld. Sedan finns en annan inte helt oväsentlig skillnad. En Mason Pearson-borste i liknande storlek går loss på en bit över tusenlappen. Fan Balms dyraste ligger på ca hälften av det. Och då kan jag faktiskt inte känna skillnad, den här borsten är galet skön att använda och ger finfin glans till  håret. Den finns i tre olika storlekar. Jag har medium i rosa och  svart men suktar också efter denna sköldpaddsmönstrade….

lyxig sköldpaddsmönstrad borste

Boar & Nylon Brush Medium från Fan Palm kostar 549 kr och finns än så länge bara på Cocapanda.

Läppbalsam med mjukgörande lipider

veckans raringar bjuder på lent och tonat läppbalsam

För några dagar sedan skrev jag om vårens läpptrend – tonade läppbalsam. Det var innan paketet med nyheter från Makethemake dök upp. Där låg två nyheter. Det ena var två shimmermists som jag ännu inte förstått hur jag ska använda utan att se ut som en glimrande guldboll i ansiktet. Det andra var något riktigt ljuvligt att svepa på läpparna och som därför kvalar in som en av veckans raringar. Lipid Lip Balm är drömmigt lent läppbalsam där du hittar välgörare som hyaluronsyra, lipider, ceramider och vitaminerna C och E. Det finns i tre nyanser som alla ger en lätt touch av färg. Min favorit är den mörkare brunröda Go Figure. Det är inte lika ljuvligt som Westman Ateliers Squeaky Clean, inte heller lika vårdande och finns inte i lika många fina färger. Men Lipid Lip Balm är ändå ett hett tips om du letar budgetalternativ.

Lipid Lip Balm från Makethemake kostar 169 kr/4 ml och finns exklusivt på Skincity.

Ansiktsmask med naturens guld

Honung är en av naturens egna välgörare med fin effekt på huden. Här finns allt från återfuktande till inflammationsdämpande egenskaper. Honung är också huvudingrediens i den senaste snackisen på sociala medier, närmare bestämt Honey Mask från nya naturmärket I’m from. Jag måste erkänna att jag var lite skeptisk då jag hört någonstans att den doftar lite banan. Kan det verkligen bli en av veckans raringar? Och visst har den en lite udda doft. Men banan är det inte och har man använt Masque Vivant från Biologique Recherche så kan inget bli värre. Ändå använder man den… Och det gör man gärna med Honey Mask också. Den är toppen för en känslig och torr hud med rodnader. Förutom ovan nämnda egenskaper har den också en mycket snäll exfolierande effekt. Jag gillar också att den kan sitta på en ordentlig stund, ända upp till en timme. Jag skulle dock inte sova med den, det skulle bli för kladdigt på kudden.

Honey Mask från I’m from… kostar 499 kr/120 g och du hittar den hos Glowid.

Lättmålat lyxrouge

veckans raringar i form av rougestick som ger magisk rodnad

Sista produkten som kvalar in bland veckans raringar är ett helt otroligt rougestick från Hourglass. Vanish Blush Stick är inte billigt men formulan är så bra. Den smälter sömlöst in i huden, får underlaget att se så mycket finare ut och ger riktigt fin rodnad oavsett färg. Min favorit är den mjuka Wonder som du ser nedan men ska jag välja en med lite mer drag blir det den lilarosa Adore. Den ger en rodnad som är närmast ekivok om du förstår. Det finns totalt sex nyanser. Jag gillar stick-formatet. Det är lätt att få med sig och enkelt att bättra på med under dagen. Jag får också på mig rouget snabbt – två drag på varje kind och sedan lite lätt jobb med fingertopparna. Det som möjligen är ett litet problem här är den vackert glansiga ytan. Det blir lätt en del kladdiga fingeravtryck där…

en av veckans raringar bjuder på fin rougeton
Visst måste det bli en av veckans raringar när rougesticket ser så här fint ut på kinderna!

 

Vanish Blush Stick från Hourglass kostar 579 kr och finns bl a på Skincity.

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

19

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Camilla

  Åh nej! Jag som klickade hem glow misten igår. Litade blint på Browfelicias omdöme på Instagram. Då får vi se om jag blir nöjd eller också känner mig som en guldig discokula Tur att den inte är så dyr.

  1. Jessica Blockström

   Jo, fast det kan ju vara jag som tycker det blir för mycket. Du får gärna berätta om du gillade den eller inte, håller tummarna att du blir glatt överraskad.

   1. Camilla

    Bättre sent än aldrig Jag är tyvärr med dig när det gäller glow misten från Skincity. Den får dessvärre en stor tumme ner från mig. Alldeles för glittrig. Jag tycker det är en väsentlig skillnad mellan glow och glitter och den här gjorde inget för glowet.

    1. Jessica Blockström

     Bara glad att du ville dela med dig och alltid kul att höra vad andra tycker, tack för det!

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.