Jessica Blockström

Veckans look med Pat McGrath

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Sephora, Skincity och Åhléns.*

Nu har hon landat med sin makeup, hon som kallas Mother av världens modellstjärnor och superstylister. Pat McGrath är en stor inspirationskälla till både proffs och amatörer för att hon är otrolig på att göra snygga naturliga makeuper och de mest fantasifulla looker. Jag har nyligen intervjuat henne för Feminas papperstidning och fick då veta en del jag inte hade en aning om. Jag tänker inte avslöja allt här men att ingen av de stora drakarna ville släppa ett märke i hennes namn, det tycker jag är så galet. Det fick i alla fall denna drottning att fixa egna produkter och första släppet gjorde hon på sin instagram, en guldglänsande creme vid namn Gold 001. Kaos blev det när en stor del av hennes hundratusentals följare slogs om 1000 ex. Sedan dessa har det kommit paletter, läppstift, basprodukter osv. Det tog dock lång tid för dessa att landa här. Nu finns de i alla fall på Sephora och jag har hunnit testa en del. Hon är en känd magiker men jag var ändå misstänksam. Skam på mig, här finns så mycket bra. Kika här.

osminkad till vänster och med ett gäng av Pat McGraths stjärnor till höger

Bas med Pat McGrath Labs

foundation från pat McGrath labs

Jag har grundat med min favoritprimer från Laura Mercier och sedan lagt på Skin Fetish: Sublime Foundation från Pat McGrath Labs. När jag först testade denna bas undrade jag verkligen hur det skulle sluta. Formulan är så tunn att den nästan rinner av handryggen när man trycker ut några droppar. Sen händer något magiskt. För på huden gör den så mycket bra. Den är behaglig och lätt, jämnar ut så fint och mjukar liksom upp dragen. Samtidigt så lämnar den en naturlig hudkänsla. Det måste vara lite oljor i för man får också en väldigt fräsch glans. Det fick mig att tänka att den inte skulle sitta speciellt bra. Det är precis tvärtom. Och det häftiga är att den ser ut att bli finare med tiden. Jag är otroligt förvånad att något så tunt kan göra så mycket gott.

Skin Fetish: Sublime Perfection Foundation finns i hela 36 nyanser, den jag har nu heter Light Medium 9. Den kostar sina 859 kr men innehåller 35 ml vilket är mer än traditionella foundations. Du hittar den exklusivt på Sephora.

puder med filtereffekt att använda under ögonen

Jag kan ju inte låta bli min nya bästis-concealer, under ögon och vid näsan sitter By Terrys Hyaluronic Hydra-Concealer. Har du testat den än? För att fästa den under ögonen borstade jag på en annan häftig produkt från Pat McGrath Labs: Skin Fetish: Sublime Perfection Blurring Under-Eye Powder, en sån där stjärna som gör jobbet utan att synas. Jag har nyansen Light och den ser så vit ut i asken. På huden blir den helt osynlig och ger inte heller någon vit flash i kameran. Det är inte någon måste produkt i min bok men om du vill kunna sätta puder under ögonen utan att det lägger sig i linjer eller gör huden tråkigt matt är denna toppen.

Skin Fetish: Sublime Perfection Blurring Under-Eye Powder från Pat McGrath Labs finns i tre nyanser från den vita jag har till en mörkt chokladbrun och här ovan ser du mellanfärgen. Priset är 399 kr och du hittar även denna exklusivt på Sephora (även om Light och Medium inte verkar ha kommit in än).

favoritbronzer i lyxförpackning

På kinderna blev det en dubbel. Först nya rougefavoriten, sticket Vanish i Wonder från Hourglass som du kan läsa om här och sedan ett par svep med Guccis fina solpuder Poudre de Beauté Éclat Soleil. Det senare är ganska så rikt pigmenterat så det gäller att vara lätt på handen. Trots att det är ett puder blir det dock väldigt skirt och fint på huden, nästan så det smälter in. Jag har aldrig använt ett solpuder så mycket som detta.

Poudre de Beauté Éclat Soleil från Gucci finns i fem nyanser. Jag har faktiskt nr 3 vilket kan vara i det mörkaste laget just nu, till sommaren när huden fått lite färg blir dock trean perfekt. Det kostar 625 kr, räcker en evighet, är en dröm i handväskan och finns endast hos Åhléns.

Mixade favoriter på ögonen

generös palett md både matta och glänsande skuggor

 

Pat McGrath Labs gör helt galna paletter och så heter de också Mothership. Jag har den som ingår i Divine Rose-kollektionen och som fått nummer fem, eller V som man skriver på Pat-språk. Till den här looken använde jag bara två färger, de som är mattare och mer åt lilabruna hållet. För mig är paletterna inte vad jag fallit mest för. Jag är inte en färgsprakande och skimmerälskande skuggperson. Min mest använda palett är Tartes Tartelette in Bloom som trots sitt namn är mer jordtoner än blommiga nyanser. Med det sagt så är Pats skuggor väldigt lättanvända och sitter superbra. De här skuggorna går också att kombinera riktigt fint och kanske att jag hade varit mer exalterad om det fanns lite mer fest i livet just nu. Fast då hade jag nog hellre valt den första Mothership, det är mer mina färger.

Mothership V från Pat McGrath Labs kostar 1300 kr men finns inte på Sephora. Den hittar du just nu bara på märkets egen hemsida här.

suveränt designad eyeliner

En annan nyhet jag däremot gått igång på som inte kommer från morsan är Byredos Eyeliner i Practical Brown. Det är den mest lätthanterade eyeliner jag träffat på, kan verkligen rekommendera om du vill få till en snygg kråka men tycker det är svårt. Jag har faktiskt en liten eyeliner-skola på gång här, det kommer snart.

vackert målad eyeliner
Målbild! Inte där än men jag övar.

 

Eyeliner från Byredo i Practical Brown kostar 370 kr och den finns än så länge bara på märkets egen hemsida och på Åhléns City.

mascara med lösfranseffekt

Så kommer vi till fransarna. Det är något konstigt med nya mascaror. När jag testade Dark Star från Pat McGrath Labs för första gången blev jag så besviken. Det hände knappt något. Andra gången – en helt annan historia (samma sak med denna). Det var som att jag plötsligt fick på mig lösfrallor, vilken volym. Lättmålad fluffig borste som går att zickzacka, behaglig på fransarna och sitter fint hela dagen trots att jag suttit i en frisörstol och blivit fönat från höger och vänster och sedan jagat dotterns stulna moppe hela eftermiddagen. Man känner att man lever.

Dark Star Mascara från Pat McGrath Labs kostar 439 kr och finns såklart bara på Sephora.

På brynen? Denna brynmascara i Fling från MAC. 

Pat McGrath Labs på läpparna

flytande superdrygt matt läppstift i mörkrosa

Läppar är verkligen en paradgren hos Pat, kika in på hennes instagram och se vilka vackra strukturer. Här finns ett av mina bästa matta läppstift: Mattetrance i Elson. Här är dock en annan matt produkt som testas, flytande LiquiLust Legendary Wear Matte Lipstick. Precis som märkets foundation är det så lätt i konsistensen och otroligt drygt. Det går inte bara att dra upp applikatorn och måla på, då blir det overload. När du väl hittat doseringen sitter det så bra och håller sig inom konturen i timmar. Jag som brukar tycka att mina läppar krymper med just flytande matta lippisar upplever inte alls det här. Tvärtom. Divine Rose som denna nyans heter ingår i limited edition-kollektionen med samma namn, den har ganska nyligen lanserats.

LiquiLust Legendary Wear Matte Lipstick i Divine Rose kostar 399 kr. Det är antingen slut eller har inte hunnit laddas upp på Sephora än men finns på Pat McGrath Labs där det är nästan hundringen billigare. Det kan dock ta lite tid att få hit produkterna på grund av pandemin osv.

jessica med veckans look

Det var hela looken. Några produkter är det från Pat McGrath Labs som jag inte hunnit testa och är nyfiken på, som hyllade Highlighter Duo. Men det får bli senare. Nu ska jag ta ett glas vin, slänga upp benen i soffan och invänta tonåring.

*Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

 

 

11

Detta inlägg har 6 kommentarer

  1. Ida

    SÅ SNYGG MAKE-UP!!!!! Jösses alltså!

    1. Jessica Blockström

      Tack, de här produkterna är otroliga faktiskt. Svårt att ta in hur en foundation t ex kan vara så tunn och ändå göra så fint.

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.