Jessica Blockström

Sommarens bästa kroppssmör

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Skincity och Åhléns.*

tre nya favoriter på kroppssmör fronten
Smörigt som tusan är melodin den här säsongen.

 

Har du hört historien om hur kroppsmöret fick sitt namn? Det föddes någon gång i början av 90-talet då en av Anita Roddicks döttrar bredde en smörgås i köket och plötsligt utbrast att mammas nya produkt var som smör men för kroppen. Det var Mango Body Butter. En skönhetsikon var född och många skulle följa, inte bara hos det här märket. Googlar man på body butter får man strax under en halv miljard träffar, just det här namnet måste vara ett av de mest kopierade när det kommer till kroppsprodukter. Kuriosa – the Body Shop säljer ett kroppssmör var tredje sekund.

Upphottad kropssmörs-klassiker

the body shops nya body butter
Jösses, sånt härligt kroppssmör detta är.

 

the Body Shops Body Butters har i linje med märkets helrenovering faktiskt precis relanserats. Istället för den klassiska gamla plastburken har man gjort förpackningen mer hållbara. Locket är t ex nu i aluminium, metallen som går att återvinna i oändlighet, och resten är tillverkat av återvunnen plast. Även innehållet har uppdaterats så det är helt veganskt och alla varianter innehåller en rejäl sudd med sheasmör från Community Fair Trade-kooperativ i Ghana.  Det finns 12 olika kroppssmör att välja mellan, något färre än tidigare alltså. En kul nyhet är dock att man tagit tillbaka Avocado Body Butter i sortimentet och den är faktiskt helt underbar.  Förutom att formulan är rik när man skopar upp den så smälter den skönt in i huden och doften är fräscht grön utan att det blir stickigt. Där finns noter från äpple, mandel, cyklamen, viol, kokosmjölk, sandelträ och avocado. Avocado är min favoritfrukt alla tider, om jag måste välja en blir det den. Frukten här är hållbart odlad med speciellt program för vattenförvaltning i Sydafrika.

kroppssmör med avocado
Jag är lite svag för de här 70-tals osande illustrationerna som pryder locken. Hiss eller diss – vad säger du?

 

Avocado Body Butter från the Body Shop kostar 195 kr för en go burk på 200 ml. Du hittar den bl a hos Åhléns.

Parfymfritt kroppssmör

kroppssmör med välgörande hudvårdsingredienser
Sexig är ej burken men innehållet gör huden väldigt härlig.

 

Skincity följer trenden och gör ett kroppssmör inspirerat av hudvård för ansiktet. Ja, förutom konsistensen då. För visst är detta väldigt härligt krämigt och rikt som kroppssmör ska vara. Samtidigt är det perfekt för dig som vill ha något som inte konkurrerar med din parfym eller om du är allergisk. Den har noll doft. Ceramide Body Butter gör huden nästan overkligt mjuk men lämnar ändå inga kladdiga spår på ytan. När jag tänker efter så är det här en sådan produkt som verkligen gör jobbet utan att märkas. Det enda lilla minus är burken. Den är ruskigt tråkig och där är ett lock under locket som är lite knepigt att få loss om man har lite svaga händer. Tänker alltid på min mamma när jag öppnar nya burkar och flaskor. Här skulle hon gå bet är jag rädd. Ändå är detta en sådan stjärna. Effekten på huden väger upp. Dad är det i? Förutom ceramider så innehåller den även en stor dos glycerin, allantoin, bisabolol och kolloidalt havre. Vad innebär det? Att huden lättare kan ta till sig det antiinflammatoriska och lugnande sädesslaget.

krämig formula på detta kroppssmör
Kan vare det mest smörlika kroppssmör jag sett. Franskt smör tänker jag då, ett sådant okryddat och vitt.

 

Ceramide Body Butter från Skincity Skincare kostar 299 kr/200 ml och finns endast på just Skincity.

Smörigaste kroppssmöret

lime bounty body butter
De där flingorna du ser på toppen är olja som smälter när du smörjer in kroppssmöret.

 

Vill du ha extra allt när det kommer till kroppsmör så ska du kika på nyheten Lime Bounty Body Butter från Lush. Den är en doftande limesmocka i näsan, formulan är som vispad smör och den blir rätt så smörig på huden. Missförstå mig inte här, jag gillar detta. Det är sommar på burk och innehållet gör gott för huden. Jag skulle bara inte sätta på mig finaste sidenblusen efter att jag masserat in Lime Bounty, om du förstår vad jag menar. Doften, en mix av friska citrusnoter från lime och grapefrukt tillsammans med citronmyrten, lägger sig efter en stund. Den lena och lite glidiga effekten på huden sitter dock i bra länge. Det gör också att du här får en hel del extra lyster. Så vad gör den så glidig? En hel radda av hudälskande växtoljor som murumurusmör, sheasmör, cupuacusmör, olivolja och kokosolja – en vispad dröm där flingorna av växtsmör på toppen smälter när du smörjer in den och gör huden silkeslen. Burken? Den är gjort av återvunnen plast*.

Lime Bounty Body Butter finns i två storlekar: 100 gram som går på 139 kr och 225 gram som kostar 249 kr. Du hittar den i Lush butiker och på märkets hemsida här.

Fler fina kroppsprodukter hittar du här!

*Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

*Om du sparar fem burkar och tar med tillbaka till Lush så bjussar de på en mask!

13

Detta inlägg har 3 kommentarer

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.