Jessica Blockström

Proffstipset – så fixar du en snygg eyeliner

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Åhléns.*
eyeliner på jessica
Det är ändå himla kul med eyeliner. gör looken lite mer intressant på något sätt.
Trots att jag hållit till i skönhetsbranschen mitt halva liv och testat det mest så har jag länge varit rädd för eyelinern. Jag har tänkt att jag aldrig kommer att lära mig, sorgligt eftersom det är bland det finaste jag vet. Men så för ett tag sedan såg jag först en så vansinnigt snygg eyeliner på Cows instagram signerad Killercolours (spana in hennes instagram, så duktig och mycket häftig inspiration!) och sedan en otroligt subtil och tjusig variant i ljusbrunt som min 16-åriga dotter trollat fram att jag fick lite fighting spirit. Olika coola eyeliner-varianter kommer dessutom att välla in i höst, det är en av de stora trenderna kommande säsong. Så jag bestämde mig för att jag banne skulle mig lära mig. Jag har övat och övat och övat. Jag är inte hemma än men ändå på väg att få till det så jag kan gå till affären utan att gömma mig under solglasögon. Och tänk, det är så otroligt roligt. Lite hjälp har jag fått på vägen så jag tänkte dela med mig av alla bra tips. Det kanske är fler än jag där ute som är eyeliner-sugen men inte riktigt vågar?

Marielles smarta eyeliner-tips

Först ut att tipsa är Marielle Isaksson, grundare av Glossgods som för någon månad sedan släppte otroligt häftiga eyeliners i lysande färger. Power Liners är namnet på dem och det här är Marielles knep för att få på dem som ett proffs.
1. Bra stöd! En stadig arm är viktig när du målar på dig själv, sitt ner vid ett bord och stöd armbågen på bordet när du målar din eyeliner. (det hjälper, jag lovar!)
2.Försök inte måla din eyeliner i ett svep. Dela upp ögat i 3 delar.  Inre ögonvrån, rörliga ögonlocket och vingen.
3. Gör din vinge med ögat öppet för att få rätt vinkel som är smickrande för dina ögon. Har du fina linjer runt ögonen kan du modifiera detta lite och först göra en tunn riktlinje med öppna ögon. Sedan blunda för att fylla i vingen.
eyeliner från glossgods
Inte helt jämn men ändå rätt kul. Jag ska öva lite till med denna och se om jag får den tunnare.

Vattenblandad eyeliner

Power Liners från Glossgods är målarfärg för vuxna. Den aktiveras av vatten och blir då till en helt täckande fuktig färg som är lätt att måla och sitter förvånande bra. Det finns 6 mer lysande färger och en som är svart/vit. De kostar 169 kr och finns bara på Glossgods. (tyvärr verkar de flesta färger vara slut just nu)
Målbild! Foto från Glossgods

Eyeliner i gelform

Vill du ha en eyeliner som du inte måste tillsätta vatten är en av mina absoluta favoriter Long-Wear Gel Eyeliner från Bobbi Brown. Den finns också i många färger men åt det mer nedtonade hållet och den här bruna med skimmer är så fin. Den kostar 235 kr och finns bl a på Åhléns.
Vill du se hur det ser ut när jag målat med filtspetsliner? Då ska du kika på denna Veckans look, där hittar du tips på en riktigt bra sådan.
Verktygstricket
Har du en liner på burk behöver du en bra pensel och det kan vara värt att lägga några extra minuter på att välja. Mer om hur man ska tänka då i kommande inlägg. Håll utkik här!
*Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.
8

Detta inlägg har 3 kommentarer

 1. Annica

  Kämpar också med att lära mig få till eyelinern och har testat massa olika pennor men senast en gelliknande som din Bobbi Brown. Blir supernyfiken på vilken pensel du kan rekommendera!

  1. Jessica Blockström

   Hej Annica,
   Kul ändå att du också försöker, heja oss! Jag har haft en gammal favorit från Linda Mehrens men de säljs inte längre så nu håller jag på att testa nya. Jag lovar att återkomma med några bra tips snart!

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.