Jessica Blockström

Hår i fokus på Daisy Beauty Expo

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Cult Beauty, Kicks, Meds och Lyko.*

Hår på tapeten hos Daisy Beauty
Tre Expo-taggade skönhetsredaktörer som fick hänga i samma rum tillsammans med Daisy Beautys Kicki Norman. Till vänster Agneta Elmegård och i bakgrunden Arga tanten.

 

Det har inte varit mycket fysiska möten det senaste året men i helgen bjöds i alla fall på ett sådant corona-säkert tillfälle. Daisy Beauty hade ordnat vår-Expo och gemensamt för de tre rum som hade fixats i ordning var dels att vi bara var fyra journalister/bloggare åt gången. Och så var det fokus hår. Det härliga är att jag fick med mig massor av ny kunskap från var och en av dem.

Hår som i skägg

I rum nummer ett var skägget grejen, här väntade Daniel på det prisbelönta svenska märket Noberu. Jag var redan bekant med märket då min skäggiga make använder några av produkterna men visste inte att det föddes ur en frustration av att alla herrprodukter var så himla macho med dödskallar, tatueringar osv. Grundaren ville ha något som var snyggt och bra men utan en massa maskulina markörer. Nytt för mig var också att skäggolja ska användas ihop med en borste för att få ner den till huden. Det är nämligen just huden oljan är till för. Att smörja och vårda huden. Borsten gör också att det blir lite skön och välbehövlig skrubbning av huden där under allt hår. Bättre cirkulation och fräschare hud blir det då. Skäggolja utan borste är som att applicera puder med händerna, konstaterade Daniel.

skäggolja är vård för huden

Beard Oil kostar 199 kr och den finns bl a hos Eleven.

naturborste för hår på hakan

 

Beard Brush av bambu och med naturborst kostar 195 kr och den hittar du bl a på Lyko.

Enligt Daniel ska skäggolja användas likt en nattcreme, alltså på kvällen. Vill han forma skägget och ge det lite daglig styling så är ett skäggbalsam eller ett skäggvax att föredra framför ovan nämnda olja. Och så ska skägg tvättas med ett schampo för just skägg då stråna på hakan är betydligt mycket grövre än det på huvudet. Ungefär som koppartråd i jämförelse…

Sista skägginfon

Nytt var också att Noberu betyder nobel gentleman på japanska och att den lilla slingan ovanför o:et, som jag inte vet hur jag får till med mitt tangentbord, egentligen är en sned mustasch. Meningen bakom det är att ingen är perfekt. Fint budskap tycker jag.

Hår som i tunna strån

duo för tunna hår

I rum nummer två väntade Löwengrip, ett märke som haft det lite trassligt det senaste åren. Men sedan agenturen Dermarome köpte märket märker man att det börjar bli ordning på skutan. Det finns genuin kunskap här och produktutvecklingen passera numera inte bara följarna på sociala medier, det som kallas co-creative, utan också de kritiska hudterapeuterna som finns på företaget. Nu var det inte hud som var nyheten den här gången. Istället en duo för alla med lite tunt och trött hår.  Eftersom alla produkter ska lösa problem så är schampo och balsam här formulerade med ingredienser som har omedelbart förtjockande effekt för maxvolym. På INCI finns proteiner och panthenol men också peptider som ska stimulera hårväxten. Därför är det viktigt att få ner Build & Bounce Thickening Shampoo och Conditioner i hårbotten, det är ju där tillväxten sker.

Build & Bounce Thickening Shampoo och Conditioner kostar 179 kr för 250 resp 200 ml och du hittar dem just nu på Kicks.

En annan rolig nyhet från Löwengrip är att man sänkt priserna ganska rejält. Det betyder att rengöringsoljan för ansiktet, som jag gillar men tyckt varit väldigt överprisad, nu kostar en mer rimlig slant. Ett alternativ till den här favoriten från Medik8 om du hellre vill ha en olja med en mjuk och fräsch doft.

rengöringsolja från löwengrip

Skin Reboot Cleansing Oil hittar du för 247 kr/75 ml hos Meds.

Jämtland, nu kommer vi!

cloud spa i östersund

Man berättade också att du kan få Löwengrip-behandling på nyrenoverade Cloud SPA i Östersund. Det finns inga speciella så kallade kabinprodukter, dvs sådana som bara används av hudterapeuterna men om du vill pyssla med din egen rutin på SPA:et så kan du få med dig ett kit med sköna Löwengripare. Jag har inte varit här men det ser riktigt fint ut och övre delen av Sverige är inte direkt strösslad med bra SPA-destinationer så det här var en kul nyhet! Någon som redan hunnit besöka detta?

Hår som i vågor, lockar & krull

Sista rummet rymde hela två märken: Living Proof, som en gång hade Jennifer Aniston som delägare, och vårens mest hajpade hårnyhet K18. Jag har redan skrivit massor om Olaplex-utmanaren K18 här, så klicka in där om du är nyfiken.

hajpad kur för hår

Living Proof presenterade en generöst tilltagen serie för hår som inte är raka. Kanske borde jag lärt mig under 25 år som skönhetsredaktör att det finns tre olika kategorier av lockiga hår: vågor, lockar och krull. Jag trodde ”problemet” med dessa hårtyper var att de ofta blir fuktfattiga. Nu lärde jag mig att de också är skörare eftersom fjällskiktet gärna reser sig på lockarna yttre böj. För ett glansigt och frasfritt hår vill man inte ha ett raggigt fjällskikt. I den här Curl-serien har Living Proof tagit fram produkter skräddarsydda för dessa olika hår och det helt utan silikoner, ett annars vanligt knep för att få studs i lockarna igen. Här finns schampo och balsam som passar alla typer av lockar men även specialprodukter att använda vid stylingen. De här fastnade jag för lite extra:

stylingcreme för vågiga hår

Curl Enhancer när du vill lyfta fram den naturliga strukturen och definiera vågorna samt få bort friss. Den kostar ca 180 kr/100 ml och finns än så länge på Cult Beauty.

stylingcreme för mycket krulliga hår

Elongater för dig med riktigt täta krullor som gärna vill dra ut dem lite. Visste du förresten att det kan skilja upp till 75 % i längd mellan ett blött och ett torrt afrohår? Elongator kostar 399 kr/236 ml och den har inte släppts i Sverige än men går att bevaka hos Lyko där även Enhancer kommer snart.

Tre andra bra saker jag fick med mig från tredje rummet:

  1. Borsta håret innan du går in i duschen för att minska slitaget.
  2. Kör detox-schampo cirka var fjärde tvätt för ett renare och fräschare hår. Produkter och luftföroreningar fäster lätt på stråna.
  3. När du applicerar torrschampo – skaka, spraya och vänta 30 sekunder innan du rör i håret. Detta för att produkten ska få tid att suga upp överflödigt fett.

Man lär så länge man lever, det blir så tydligt när man är på sådana här toppenbra ordande event. Fick nys på många andra spännande produkter från Living Proof som jag får anledning att återkomma till. Men nu är det dags att knyta sig för kvällen.

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

9

Detta inlägg har en kommentar

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.