Jessica Blockström

Nail Democracy – ny oas för alla oss som älskar naglar

Det har tisslats och tasslats i månader om Frida Selkirk och Silvia Adlesics gemensamma projekt Nail Democracy och nu har man äntligen öppnat den första salongen. Igår slog man upp dörrarna till denna färgsprakande och glädjespridande nageloas i Sturegallerian i Stockholm. Jag var där idag och kunde snabbt konstatera att jag aldrig sett något liknande. Det här är så lustfyllt, välkomnande och inspirerande.

Kolla in det här!

dubbelpedikyr under körsbärsklasen

Pedikyrstationen bjuder in med bekväma fåtöljer, kul körsbärsklase i taket och peppande väggdekorationer. Här kan du fixa fötter och tånaglar tillsammans med bästa kompisen eller någon annan du gärna hänger ihop med en stund.

spegelvägg ovanför tvättstationen på Nail Democracy

Till och med tvätthörnan har blivit härligt pimpad med glitter, fina blå handfat och sagospeglar.

Här finns möjlighet till vegansk mani och pedi med London Grace

Hos Nail Democracy har man tänkt på alla detaljer, till och med hyllan med veganska lacker från London Grace blommar! Men det finns så mycket mer här som känns fantastiskt. Man har kollektivavtal vilket gör att de nagelstylister, eller Nailista som man kallar dem här, är anställda och får schyssta arbetsvillkor. Målet är nämligen inte bara att vara ett coolt ställe där du kan fixa snygga naglar. Man vill också stärka och lyfta hela nagelbranschen. Alla tre Nailistas jag träffade idag är inte bara rutinerade och duktiga utan också superkreativa – toppen för alla oss som får beslutsamhetskval när vi ska välja lack.

Nail Democracy tar över

Sturegallerian var först ut men om bara några veckor öppnas nästa salong vid Kungsholmstorg i Stockholm och ytterligare en kommer att presenteras snart. Totalt åtta nya salonger är målet för det här året och nästa blir det ännu fler när man även kommer etablera sig i andra städer över hela landet.

På menyn

Så vad kan du göra här? Allt du kan tänka dig när det kommer till manikyr och pedikyr. Det finns tre nivårer på manikyren där du själv väljer om du vill ha Klassisk look med en färg, Design där du får flera färger i blocklack, fransk manikyr eller färgade toppar samt Nailart som är perfekt när du vill ha något mer kreativt, t ex detaljerade målningar, djurmönster, text eller smyckesdekorationer. Jag valde det senare idag, kolla in den här fina swirl-lackningen med gellack i vatteninspirerande nyanser.

Aqua swirls på Nail Democracy

Just swirls och det som kallas waves, dvs väldigt mjuka och böljande former, är en av sommarens starkaste trender tillsammans med funky french. Det senare kan t ex vara att nageltopparna lackas i en avvikande färg. Och färg – massor av härliga färg är sommarens melodi. Det kan du också se på min Beautykollektivet-kollega Elin Fagerbergs fina Design-mani som hon fick idag.

blockfärger på elin fagerberg

Det finns också massor av paket där man t ex kan boka in sig med väninnan eller tonåringen men också dra ihop ett större gäng för en riktig nagelfest.

Flexibla priser

Vad du betalar för din behandling beror på flera olika saker. Det första är såklart vilken nivå av manikyr du tänkt dig och med vad, klassiskt lack är billigast. Vill du ha förstärkning eller förlängning är det såklart dyrare. Men du kan påverka priset i positiv riktning, t ex genom att betala i förväg, köpa ett abonnemang eller boka in dig på en tid som är lite mindre åtråvärd. Du kan se grundpriserna här men abonnemang osv har man inte hunnit få upp än.

Snyggt slut

stickers överallt i Nail Democracy första salong

Jag passade på att fixa sommarfötterna också, av en händelse matchade det fina plommonlila lacket det humörhöjande citatet på golvet. Det är gellack vilket gör att det kan hålla hela sommaren. Känner jag mig själv rätt så kommer jag dock att bli sugen på att byta innan semestern, då blir det ett besök här igen. Mer om Nail Democracy kan du läsa här där du också hittar massor av nagelinspo. Det kan du också göra på kedjans instagram som du hittar här.

7

Detta inlägg har 7 kommentarer

 1. Sara

  Gud, vad glad jag blir av att höra om en schyst nagelsalong! Tror tyvärr att det finns alldeles för många salonger med utnyttjad arbetskraft… 🙁

  1. Jessica Blockström

   Så är det ju tyvärr. Men här är man säker på att de får bra villkor och det märktes att de nyanställda tjejerna var väldigt entusiastiska och glada över att få jobba på Nail Democracy. Riktigt kul!

 2. Ewa

  Åh himla kul! Tycker priserna är lite i överkant jämfört med andra europeiska storstäder men kommer nog springa förbi och åtminstone prova!

  1. Jessica Blockström

   Hej hej,
   Tänker det har med vår höga moms att göra. De kommer ju dock att ha lite billigare priser om man förbokar, gör abonnemang eller tar lite mer ”obekväma” tider, vad jag förstår skulle det t ex kunna vara på söndagar då trycket brukar vara mindre. Du får gärna höra av dig och berätta om du provar! Alltid kul att höra vad andra tycker.

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.