Jessica Blockström

Nya hudförbättrande favoriter till kroppen

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Bangerhead, Hudoteket och Meds.*

fyra nya hudförbättrande kroppsfavoriter

Snart juni och dags att börja släppa ut de där kroppsdelarna som gömts under lager av lusekoftor, pyjamasbrallor och hoodies. Jo, det har blivit mycket av den varan på hemmakontoret men nu när vi verkar gå mot roligare tider så känns det ju också härligt att växla garderob. Samtidigt känns det väldigt aktuellt att också växla upp kroppsvården och där finns några fina nyheter jag spanat in. Några är riktiga lyxlirare och i alla hittar du ingredienser man vanligtvis använder i hudvård för ansiktet. Kolla in dessa fyra härliga!

Hudförbättrande kroppsmjölk

 

lyxig kroppsmjölk med hudälskande ingredienser

Renaissance Mask från Oskia har varit en favorit sedan länge och nu har märktet lanserat Body Treatment Milk i samma serie. Det här är superlyx att svepa in huden med. Den doftar samma kamomillkryddade spa-ros som den sköna masken och har en otroligt krämig, fluffig och len formula som verkligen smälter in i huden. Det gör den nästan löjligt mjuk och lystrig redan första gången. Här får du också en mix av hudälskande ingredienser som naturliga AHA-syror, A-vitamin, växtoljor, fettsyror och sheasmör. Den är verkligen en drömprodukt och alla mina förväntningar infriades. Flaskan är av glas och har en välfungerande pump på toppen.

Renaissance Body Treatment Milk från Oskia har en prislapp på närmare 500 kr/150 ml och den finns på Bangerhead till lite bättre pris just nu.

Mjukgörande solmist

solskyddsmist med hudförbättrande ingredienser

Mina ben är så bleka att det nästan gör ont att titta på dem. Ändå kommer jag vara supernoga att smörja in dem med solskydd för att absolut inte bränna huden, det får bli smygande solton eller fejkfärg (som den här stjärnan). Mesoestetic har den perfekta produkten när man vill ha något skönt som är enkel att applicera och dessutom gör huden finare: Antiaging Body Sun Mist SPF 30. En storasyster till den prisbelönta Sun Mist för ansiktet. Den här behagliga misten blir inte ett dugg blöt när man sprayar på den. Tvärtom lägger sig den mjukt doftande formulan som en sammetslen slöja och när man smort in den har huden fått en fräsch lyster. Att den inte är så blöt gör att den är toppen att applicera när huden redan är fuktig, efter ett dopp t ex. Det är en riktig sommarhit som dessutom kan sprayas från flera olika vinklar.

Antiaging Body Sun Mist SPF 30 från Mesoestetics är också det en lyxlirare. Den kostar just nu ”bara” 600 kr/200 ml på Hudoteket.

Solskyddande handkräm

Så glad jag blev när Eucerins nya Age Spot Correcting Hand Cream SPF 30 damp ner på skrivbordet. För av någon anledning så har handkrämer med solskydd blivit alltmer ovanligt. Men här har vi en och den är dessutom utomordentligt trevlig att smörja in händerna med. Den ingår i märkets serie för mogen hy, den som heter Hyaluron-Filler + Elasticity. Här finns alltså hyaluronsyra i två varianter men också något som heter thiamidol och arctiin, den första jobbar på pigmenteringar och den andra på spänst.

Hyaluron-Filler + Elasticity Hand Cream SPF 30 från Eucerin är inget budgetprodukt men jag tycker ändå att den är ett kap för sina 169 kr/30 ml. Du hittar den bl a hos Meds.

Hudförbättrande servetter

Alpha Beta Exfoliating är en helt grymt bra serie från Dr Dennis Gross. Jag brukar ju tjata om brun utan sol-servetterna i den här serien som är helt fantastiska. Men även de vanliga för ansiktet är bra. Och nu har det här hudgeniet inspirerats av serien och fixat fram servetter även för kroppen. Jag är så spänd på att testa Alpha Beta Exfoliating Body Treatment för det här är en så bra idé.  De ska hjälpa mot allt från torr hud utan lyster till ojämn hudton, inåtvända hårstrån och knottror à la keratosis pilaris. Jag tänker att det också är den perfekt preppen innan man busar armar och ben. Här finns dock inte bara bromelain tillsammans med syror av varianterna mjölk, glykol och salicylsyra som exfolierar. Du får också en sudd bakuchiol, en ingrediens jag bara blir mer och mer imponerad av. Det ska bidra med spänst eftersom cellförnyelsen får sig en kick. Sist men inte minst så ska huden bli än mer återfuktad, tacka allt från glycerin, squalane och hyaluronsyra för det. Alla dessa högt upp på INCI. Två gånger i veckan ska man använda servetterna, har du problem med knottror kan du gå upp till tre.

Alpha Beta Exfoliating Body Treatment från Dr Dennis Gross kostar 225 kr för 2 servetter och 795 kr för 8. Du hittar dem här.

Fler härliga kroppsprodukter kan du hitta här!

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

11

Detta inlägg har 3 kommentarer

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.