Jessica Blockström

Veckans look med Glossier, Fenty och RMS

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Lyko, Sephora och Åhléns.*

I veckan damp hon ner, Glossiers lansering det tisslats om ända sedan grundare Emily Weiss ”råkade” slinta med tungan under pressmötet för Cleanser Concentrate. Hon kallade nyheten för the sweatpant of lip products och det där med att jämföra skönhetsprodukter med plagg många lufsat runt i under pandemin verkar vara en trend. Mer om det senare. Och om det går att jämföra med mjukisbrallor.

veckans look produkterna

Precis som många andra märken den senaste tiden så är Ultralip ett färgat läppbalsam. Men mer om det senare. För både Ultra Lip och några andra nyheter som trillat in den här veckan kickade igång sminklusten trots att den här morsan var rejält mosig i morse. Här hade jag en riktigt bra concealer, ett otroligt glow-puder och 9 nyanser av ljuvligt läppbalsam till min räddning. Det blev en bra look på Mors Dag trots den där tröttmössan jag vaknade med. Så här!

veckans look före och efter
Till vänster foundation och blush – till höger allt annat förutom på läpparna. Men de kommer längre ner….

Veckans look – basen

Du som hängt här ett tag känner redan till min favoritprimer från Laura Mercier och den fick åka på här också. Sedan ett tunt lager med Pat McGraths suveräna foundation som jag gillar mer och mer för varje dag. Nytt i den här veckans look är dock concealern under ögon och vid näsvingarna: Bright Fix Eye Brightener från Fenty Beauty. Den är en utmanare till vårens stjärna Hyaluronic Hydra-Concealer från By Terry. Varför? För den finns i färger för alla. Det är en utmaning att kunna erbjuda korrigering av mörka ringar på ljus som mörk, där är undertoner osv att ta hänsyn till. Därför  har man inte sparat på krutet här utan erbjuder hela 16 olika varianter, Fenty Beauty är ett uttalat inkluderande märke. Det är så bra! Formulan är inte lika vårdande som By Terrys men känns ändå återfuktande och fungerar fint på lite mer mogen hy. Det finns bl a ett fuktkomplex och jojobaolja på ingredienslistan även om det också  är en del silikoner där i början av INCI. Jag använder fingrarna för att få in den i huden och precis som Makeupbylina lärt mig arbetar jag vertikalt så det inte ska fastna i linjerna….

Bright Fix Eye Brightener från Fenty Beauty kostar 289 kr/10 ml och finns endast på Sephora.

Veckans look – kinderna

Som komplement till Vanish Blush från Hourglass så blev jag helt tagen av ett nytt puder från RMS Beauty som dök upp i veckan. Och herre vilken lyster Living Glow Face & Body Powder bjuder på. Jag tog så pyttelite och ändå ser huden helt polerad och fin ut, kolla in det här.

Jag använde en duo fiber-borste som jag svepte lätt över kindbenen och upp över tinningarna. Det går från puder till något krämliknande, liksom bara smälter in i huden så det blir som ett.

Living Glow Face & Body Powder från RMS Beauty kostar 470 kr/11 gram och finns bl a på Åhléns.

Veckans look – ögonen

En av de bästa paletterna som finns är Nathalie Berzelius The Riviera Box, jag märker att jag sträcker mig efter den här både när jag ska göra en väldigt naturlig look och när jag vill ha en mer somrigt lyxigt stil.  Den kostar lite mer än en traditionell palett men du får otroligt bra kvalitet och mycket användning för pengarna, under locket finns skuggor, highlighter, bronzer, rouge osv plus en superbra generös spegel. Här har jag enbart använt den kalla lätt skimrande och bronsiga skuggan som svepts över locket och tonats ut över globlinjen, inget mer.

The Riviera Box från Nathalie Berzelius Stockholm kostar 1199 kr och du hittar den på Lyko.

Runt ögonen har jag sotat en av de bästa och mest prisvärda kajalpennorna, du kan läsa mer om den här. Med en ganska tajt och mjuk pensel så ruggade jag upp den för att göra kanterna mjuka. Och som avslutning en ny mascara från RMS. Vis av erfarenheten när det gäller test av nya mascaror så kommer jag inte säga mycket mer om den här, mer än att den faktiskt satt utomordentligt bra genom en solig och svettig boule-fajt med familjen.

Straight Up Volumizing Peptide Mascara från RMS Beauty kostar 330 kr och finns på Åhléns.

Läpparna

ultralip från glossier - färguppställningen

Man kan säga att det blev växlande nyans på läpparna, idag  har jag testat inte mindre än nio olika nyanser av Ultra Lip från Glossier och när jag ändå var i farten och la upp det på Stories så körde jag de tre färgerna av Tinted Lip Balm från Byredo som några av er bett om (vill du se dem idag så kika på Stories). Det är ganska står skillnad på dessa två läppisar, även om båda sägs vara balm. Jag drar igenom alla färger på Ultra Lip här så ni får se och kör en sammanfattning med vad som skiljer samt plus och minus med både Glossier och Byredo imorgon. Nu kör vi!

Veckans look med Ultra Lip från Glossier – alla färger!

veckans look m lucite från Glossier
Lucite
veckans look m Villa från Glossier
Villa
veckans look m Portait från Glossier
Portrait
veckans look m Coupe från Glossier
Coupe
veckans look m Fête från Glossier
Fête
veckans look m Vesper från Glossier
Vesper
veckans look m Cacher från Glossier
Cacher
veckans look m Trench från Glossier
Trench
veckans look m Amber från Glossier
Ember

 

Så här beskriver Glossier färgerna själv: Villa är en dammig ros, Portrait är en körsbärsblomrosa, Fête är en vattenmelonröd, Lucite är en ren pionrosa, Vesper är en rik cerise, Trench är en choklad brun, Ember är en djup mauve, Cachet är en valnötbrun och Coupe är en blodorange. Jag tycker det stämmer väldigt bra.

Hittar du någon favorit? Ultralip kostar 170 kr och finns endast på Glossiers egna hemsida här.

Smart ”på stan”-produkt när det är svettigt

Sist men inte minst en toppenprodukt att ha i väskan den här tiden på året – rykande nya Blotting Powder från LH Cosmetics som faktiskt sålde slut när den lanserades härom veckan. Här har man plockat in Upsalite, den svenska uppfinningen som är en hejare på att hålla huden fräscht matt och det är första pressade pudret att använda denna mirakelingrediens. Blotting Powder rekommenderas främst till fet till glansig hy men jag tycker den är toppen för den mogna och lite torra om man tar tunt tunt. Det finns nämligen både hyaluronsyra och squalane i formulan så du får både återfuktande och fuktbindande egenskaper. Jag har den för att bättra på huden under dagen och gillar den massor. I asken finns dessutom en utmärkt applikator och bra spegel.

Blotting Powder från LH Cosmetics kostar 379 kr och finns just nu på Kicks.

Nu ska jag ha lite Mors dag-mys med bubbel. Ha en fin kväll!

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

11

Detta inlägg har en kommentar

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.