Jessica Blockström

Läppbalsam: Byredo vs Glossier

En av de stora trenderna just nu är tonade läppbalsam, det bara rasslar in nyheter i den här kategorin. Jag har redan skrivit om både Tinted Lip Balm från Byredo och Ultralip från Glossier. Men eftersom jag både lovat att visa nyanserna på det förra och inte hann med att skriva så mycket om känsla, konsistens och hållbarhet på det senare så tänkte jag göra det idag istället. Vi börjar med Byredo.

Tinted Lip Balm från Byredo

tre nyanser av läppbalsam från byredo

Kanske är det för att jag fått lite färg på huden men tonerna på Byredos Tinted Lip Balm passar mig plötsligt bättre. När jag skrev om dem första gången upplevde jag att det bara var Argila som egentligen fungerade. Jag tycker fortfarande det är finast och nyanserna stämmer inte på hemsidan. Du ser dem alla här ovan, överst till vänster har du Rosa, under den Ochra och till höger Argila. Tinted Lip Balm känns som ett traditionellt läppstift, nästan åt det sidenmatta hållet, när man applicerar det. Det gör också att det sitter väldigt bra och länge. Det flyter inte ut kring konturen och nöts av jämnt och fint. Och det trots att det verkligen är mjukgörande, du hittar ett helt växthus av fina oljor och vaxer på INCI. På minussidan? Färgutbudet. Och så håller jag inte med om att det ger en ”subtle hint of colour”. Det är helt täckande och anledningen till att resultatet ser naturligt ut är att färgerna är naturliga. Sist men inte minst priset. Det går minst två Ultralip på ett Tinted Lip Balm.

Tinted Lip Balm från Byredo kostar 415 kr och finns på märkets hemsida här.

Ultralip från Glossier

nio nyanser av läppbalsam från glossier

Ultralip från Glossier är ett smörigare och glansigare läppbalsam. Det är härligt att valla på och det smälter in. Du kan lägga det som en skir slöja men jag har här valt att dra på fler lager för att visa färgerna. Det blir då nästan helt täckande men släpper igenom en smula av den egna läpptonen vilket gör nyanserna lätta att bära. På INCI finns bl a fyra olika hyaluronsyror vilket gör att läpparna inte bara känns återfuktade utan också otroligt mycket jämnare. Jojobaolja, vattenmelonolja och ängskrasseolja bidrar också till vården. Det är så behagligt att bära.* Plus också för att färgerna är UNDERBARA! Nio stycken finns att välja mellan, för att se dem ordentligt så kika in här. På minussidan? Den smöriga konsistensen av naturlighet sitter inte lika bra som ovan nämnda läppbalsam. Ändå tycker jag hållbarheten är förvånande. Stiftet tar slut lite snabbare men så är också priset betydligt lägre än Byredos.

Ultralip på Glossier kostar 170 kr och finns endast på märkets hemsida. Köper du bara ett Ultralip får du tyvärr betala frakt men det finns ju en hel del andra fina produkter här, t ex brynmascaran Boy Brow och den härliga kroppsolja Body Hero Dry Touch Oil Mist…

Slutsats…

Det går egentligen inte att jämföra. Även om båda dessa ska vara tonade läppbalsam så skiljer de sig i nästan allt, från formula till förpackning och pris. Vill du ha något kul, färgglatt och härligt att måla på och med en lika rolig prislapp – då är Glossiers Ultralip din grej. Längtar du efter något lyxigt, välgörande och überelegant från de nedtonande nyanserna till den slanka och tunga metallhylsan – då ska du satsa på Byredos Tinted Lip Balm.

Letar du istället efter läppglans? Då ska du kolla in dessa stjärnor

*När grundaren Emily Weiss hintade om att den här nyheten var på gång sa hon att det var som lippisarnas pyjamasbralla, så behagligt skulle det vara. Jag håller med. Senare i år har lippisarnas joggingbralla aviserats, mycket referenser till pandemiklädsel just nu. Den brallan är dock från ett annat märke…

9

Detta inlägg har 2 kommentarer

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.