Jessica Blockström

Oldie but goldie – läppbalsam från Lanolips

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Sephora.*

Dags att väcka liv i en klassiker som jag slarvat lite med, närmare bestämt Veckans Oldie but goldie. Det finns ju så otroligt många härliga gamla godingar som förtjänar mer strålkastare än de får och det här är för mig ett fint sätt att ge dem just det, tycker jag. Kolla bara in denna!

läppbalsam med lanolin och olja från vattenmelon

Det har varit mycket tonade läppbalsam på sistone men om man vill ha en helt ofärgad variant då? Jo, då finns 101 Ointment från Lanolips. Denna lilla tub är fylld med något av det bästa du kan valla på läpparna för att hålla dem mjuka, behagliga och lena. Varje år kommer märket med en ny variant. Årets Watermelon är en uppdaterad version. Här har lanolin och solrosolja fått sällskap av antioxidanten E-vitamin och återfuktande olja från vattenmelon. Det är en snäll formula, bara dessa fyra ingredienser. Man kan av namnet luras att tro att detta ska vara en söt fruktcocktail i näsan. Men icke. Den har en fint subtil doft som kommer från den naturliga vattenmelon-oljan. Därför kan du använda denna version även på nagelband, torra armbågar osv och det går med fördel att ha även på spruckna läppar.

Läppbalsam med lanolin

Jag vet inte riktigt vem som fyller Sephoras hemsida med information men vill förtydliga att det här läppbalsamet inte är veganskt om någon skulle tro det. Stjärnan bland ingredienserna är som tidigare nämnts lanolin, ett naturligt fettämne som kommer från fårull. Jag har ännu inte hört om att detta finns syntetiskt. Det är knepigt att få fram något som är lika bra på att göra huden både mjuk och hålla kvar fukt utan att täppa till.

Sommarens läppbalsam-melodi

Min bästa bästa i 101 Ointment-familjen är fortfarande den supersomriga Lemonaid. Den ger lite lyster utan att bli skimrande och har en härligt len citrusdoft – den är ljuvlig. Här är även lite fler smörjande ingredienser, allt från mandelolja och sheasmör till bivax.

101 Ointment Watermelon från Lanolips kostar vanligen 169 kr men finns just nu på Sephora för ca 135 kr/10 g. Vill du testa min gamla favorit Lemonaid finns också den till samma specialpris på Sephora här, ca 135 kr/12,5 g vilket är lite mer än vad du på i vattenmelonen. Jag ska absolut slå till på ett par så jag har för hela sommaren!

Letar du efter härligt läppglans? Kika på vårens bästa nyheter här

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

9

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Search

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.