Jessica Blockström

Ögoncreme – två nya favoriter just nu

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Skincity och Åhléns.*

ögoncreme x 2 med ljuvliga konsistenser

Det är ett otroligt fokus på ögonen när det gäller nylanseringar just nu. Jag har nog aldrig sett så många nya concealers men också nya ögoncremer. Peter Thomas Roth har t ex redan lanserat fyra nya sådana den här våren och är inte klar än. I höst dyker det ännu några fler. Man behöver ju inte vara Einstein för att koppla ihop det med allt maskbärande där det i stort bara blir ögonen som syns.

Ögoncreme med len gelformula

ögoncreme som slätar ut

Just Peter Thomas Roth har en av mina favoriter på ögoncremesfronten nu. Jag fick Firmx Collagen Eye Cream i början av året och blev golvad av hur bra denna ögoncreme är. Den gör huden lenare och slätare direkt. Det är nästan så man ser hur den plumpar upp och får linjer att försvinna. Den omedelbara effekten är såklart tillfällig men den är väldigt trevlig att ha medan man väntar på att de mer bestående långsiktiga effekterna ska kicka in. Här finns marint kollagen, växtkollagen och hydrolyserat kollagen. En smart typ har en gång sagt att kollagen är så stort att du lika gärna kan dunka en fläskfilé i ansiktet. Jag tänker att utvecklingen går framåt och att här också finns kollagenstimulerande ämnen: aminosyror, hydroxyproline, peptider och fettsyror. På INCI finns även glycerin, squalane, koffein, hyaluronsyra osv. Det här är en ovanligt lättflytande gel vilket som snabbt tas upp av huden. Det gör att den faktiskt gärna hade fått komma i en liten pumpflaska istället. Men man kan ju inte få allt.

Firmx Collagen Eye Cream från Peter Thomas Roth kostar 795 kr/15 ml och finns bl a på Skincity.

 

Ögoncreme med lyxig balmtextur

Lyxig ögoncreme från Lancôme

Mer åt det fluffigt vispade balmhållet är Lancômes senaste tillskott i Genifique-familjen. Advanced Genifique Yeux är otroligt härlig att svepa in huden här med och man känner riktigt hur den återfuktar både på ytan och djupet. Det är en ögoncreme som både är lyxig att använda och får huden att må bra mycket bättre än innan och då menar jag inte bara den omedelbara lätt svalkande egenskapen. Den innehåller både pre- och probiotika som har stärkande effekt på den tunna och känsliga huden men också glycerin, jästextrakt, hyaluronsyra samt lite mjölksyra och salicylsyra. Det lätt uppljusande resultatet kommer från silika och titaniumdioxid men där är inget som skimrar, det ser mer bara fräscht ut.

Advanced Genifique Yeux från Lancôme kostar 580 kr/15 ml och den finns bl a på Åhléns.

Jag kan inte säga att någon av dessa trollar bort mörka ringar men fina linjer fixar de faktiskt. Huden blir slätare, fräschare och finare och de fungerar toppen under concealer. Och så känns huden behagligare. Förutom skillnaden i formulan så tycker jag Peter Thomas Roths ögoncreme har en något mer uppstramande effekt samt lite mer dämpande av svullnader. Och den är helt parfymfri, Lancômes har en väldigt subtil fräsch doft.

Letar du efter fler hudvårdspärlor? Kolla in dessa:

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

11

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.