Jessica Blockström

Sommaren kommer med nya härliga dofter

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Kicks och Åhléns.*

sommarens finaste dofter

Vad är en sommardoft? För mig har det varit en sådan där som du bara snabbt behöver sniffa på för att det ska väcka känslan av salta bad, sena ljumma nätter och solvarm hud. Jag har några klassiska sommardofter jag alltid kommer tillbaka till, du kan kika på dem här. I år har jag dock fastnat för något ganska nytt för mig. De är krispigare, coolare, luftigare, spritsigare, strävare och lite mer skruvade än de där jag gillat tidigare. Tre fantastiska skapelser som kan bäras av man som kvinna men får lite olika karaktär beroende på vem. Ber om ursäkt redan på förväg då jag vet att jag kan bli lite svamlig när jag pratar doft. Drömmer om att ha Hedvig von Mentzers otroliga förmåga att sätta ord på en dofts känsla. Tills den gåvan trillar ner i huvudet på mig får ni hålla till goda med detta.

Sommarens dofter 1: Mareld, Björk & Berries

mareld från björk and berries, en av de bästa dofter för sommaren

 

Jag fick ett labbrör av Björk & Berries nya doft Mareld för någon månad sedan har varit varit helt besatt av den sedan dess, så pass att jag blev riktigt ledsen när det visade sig att röret trillat och de sista goa dropparna hade runnit ut härom dagen. Så vad är Mareld? Björk & Berries har här hämtat inspiration från det förtrollande havsfenomen som innebär att mörkt vatten lyses upp underifrån. Det blå skenet som uppstår ser ut som ett sagoväsen. I Mareld blandas svala noter från sjögräs, salt fikon och eukalyptus med varm kryddighet från viol, muskatellsalvia och tonka. Jag brukar inte vara förtjust i tonka men jag känner den inte alls här. Detta är en helt magisk mix och den påminner om de dofter jag tidigare tyckt så mycket om men mycket svalare på ett härligt och modernt sätt. Jag vet redan att jag kommer bo i den hela sommaren.

kampanjen till mareld från björk and berries liknar inte något jag sett om dofter tidigare
Häftig kampanjbild för att fånga känslan av mareld.

 

Mareld från Björk & Berries kostar 890 kr/50 ml EdP och du hittar den just nu på Kicks.

Sommarens dofter 2: Open Sky, Byredo

en av sommarens dofter open sky edp från byredo

Den senaste brygden från Byredo är också det en naturupplevelsen. Men Open Sky är en ännu friskare doft, den är öppna landskap med hög luft och böljande krispig grönska. Jag tänker cologne men med en mer saftig öppning och längre hållbarhet. Inspirationen är upplevelsen av att resa men då tänker jag att man faktiskt flyger själv över himlen, genom moln osv. Låter kanske lite crazy men jag får inga vibbar av att resa instängd i ett plan eller hopträngd på ett tåg. Bland de mest framträdande noterna finns just saftig citrus från pomelo och gräsiga hampablad tillsammans med eleganta träackord från palo santo och vetiver. Man blir både pigg och glad av att dofta på denna.

kampanjen för open sky

Open Sky från Byredo kostar 2100 kr/100 ml EdP, det är en limited edition och du hittar den bl a hos Åhléns.

Sommarens dofter 3: Seven Flowers från L:a Bruket

Seven Flowers hårmist från L:a Bruket, inte som andra dofter

Sist men inte minst en annan typ av doft, närmare bestämt förra årets succé Seven Flowers Pillow Mist från L:a Bruket. Här i en härlig alkoholfri och vårdande hårmist. Inspirationen till Seven Flower Hair Mist är såklart midsommar. När Monica Kyhlén förklarade känslan hon ville förmedla blev jag nästan förtrollad. Hon pratade om natten när det aldrig mörknar, gräsfläckar på kläderna, fukten från jorden som stiger och blandar sig med de lite söta med daggfriska blommorna. Man är där – mitt i naturen när den är så magisk och letar efter sina prinsblommor. Här finns rödmalva, daggkåpa, citronmeliss, pepparmint, ärenpris, röllika och gullviva i en lättsam och luftig sommarängsmix. Så underbar att ha i väskan för att sprinkla över hår (och kanske lite hud) när man efter en dag av fest, stoj och stim är varm och lite klibbig och längtar efter svalka.

Seven Flowers Hair Mist från L:a Bruket kostar 450 kr/50 ml, det är en limited edition och du hittar den än så länge enbart på märkets egen webbshop.

Längtar du efter mer sommar-feeling finns det inbäddat i dessa body butters men om du istället är mer ute efter en somrigt solkysst hud så kan du kika här. 

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

13

Detta inlägg har 2 kommentarer

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.