Jessica Blockström

Smarta tricket som fixar smutsiga sommarhälar

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Kicks och Åhléns.*

favoritskor som ger inte så fina sommarhälar
Älskade sommarskor och älskad lurvig kisse. Tyvärr är gatsmuts och det svarta lädret en mkt dålig kombo för att hålla hälar elegant rena.

 

Jag älskar att jag äntligen kan gå ute med mina Ilse-flippisar, Adidas-tofflor och Dear Frances-sandaler men varje kväll är det samma visa. Det ser ut som  jag dragit hälarna genom kol. Hur kan det bli så smutsigt? Sommarhälar, gissar det är så enkelt som gatsmuts för rena fötter har jag när jag går hemifrån. Det knepiga är ju också att detta svarta verkligen fastnar. Det räcker inte att bara tvåla in för att bli av med problemet. Härom dagen kom jag dock på bästa knepet för att snabbt få hälarna fräscha igen – skrubbtvål. Alltså en sådan där hårdtvål med korn i. Det är enkelt, det är effektivt och det går snabbt. Kombinationen av bra tryck mot huden, tvål, växtoljor och peeling löser upp smutsen djupare än om du bara kör tvål eller vanlig skrubb eller ens nagelborste. Skulle du inte vilja hoppa in i duschen är det dessutom smidigt att göra genom att bara sticka in fötterna under vattnet alternativt köra en akrobatövning och ta det i handfatet.

Var du hittar skrubbtvål? Här är mina favoriter.

Body Hero Exfoliating Bar, Glossier

rosa skrubbtvål som är lätt att hålla när man ska fixa sommarhälar

Denna rosa skönhet har ett väldigt finkornigt skrubb-innehåll som river lite hårt på kroppen men är perfekt för sommarhälar. Jag blev förvånad över att detta är bambupulver och någon slags cellulosa, hade gissat på socker. Fast det smälter inte när man använder det och det gör ju både socker och salt. Här finns också glycerin, solrosolja och aloe vera-juice. Den har en liten nedsänkning på ena sidan. Det gör den väldigt behaglig och lätt att hålla även när den blivit blöt, den slinker inte ur greppet så lätt om man säger så. Och så är den ganska hård vilket gör att den faktiskt håller länge. Doftar fint men så lite att man knappt märker det.

Body Hero Exfoliating Bar från Glossier kostar 140 kr/141 g och den finns endast på märkets egna webbshop.

Scrub Soap, Björk & Berries

Åh, denna tvål, den doftar som himlen. Gillar du Björk & Berries parfym White Forest så har du en version av den här. Ekolyxiga Scrub Soap är en rejälare pjäs än ovan nämnda och den innehåller mer mjukgörande ingredienser – enbart är av godo för skruttig sommarhälar om du frågar mig. Här finns allt från nypon, pilbark och pimpsten som skrubbar till glycerin, nyponrosolja och solrosolja som vårdar. Lite mjukare än Glossiers vilket gör att själva tvålen går åt lite snabbare. Men det gör inget när den är så toppen till fötterna.

Scrub Soap från Björk & Berries kostar 250 kr/225 g och den finns bl a på Åhléns.

Daily Scrub Repairing Oils Almond Scrub Bar, Monsun

bra vegansk budgetskrubb till sommarhälar

Den här veganska tvålen är ett bra budgetalternativ med en mix av mandelskal och mandelolja och en behagligt varm doft. Förutom det finns också sheasmör och glycerin för lätt mjukgörande effekt. Den är en smula kantig och då den är storlek mindre får man inte det bästa greppet i början. När du väl använt den ett tag brukar det dock ge sig.

Daily Scrub Repairing Oils Almond Scrub Bar från Monsun kostar 59 kr/100 g och du hittar den också på Åhléns.

Glöm inte att smörja in fötterna med en bra fotkräm efter att du skrubbat dem. Annars blir huden snabbt torr, hård och trist och det är ju rena och mjuka sommarhälar man vill ha. Min bästa fotkräm hittar du här. Vill du ha tips på fler härliga produkter för kroppen? Det finns här, är speciellt förälskad i kroppslotionen från Oskia just nu.

PS. Jag använder ej skrubbande tvålar på övriga kroppen och tycker inte du ska göra det heller. Bättre att satsa på en bra flytande kroppspeeling då.

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

14

Detta inlägg har 6 kommentarer

 1. Beautiful Psycho

  Jaaa, vilket bra inlägg! Har varit ute efter precis såna här tvålar att ersätta fotfilen med!

  1. Jessica Blockström

   Vad kul, tack för feedback

 2. Lotta

  Tack för tips!
  Om jag har duschat redan och sedan går ut med sandaler, brukar jag torka av fötterna med Baby Wipes när jag kommer hem. Det tar klart inte missfärgningar, men dom blir iaf rena.

  1. Jessica Blockström

   Bra tips, tack! Det ska jag testa.

 3. Helena

  Också väldigt bra att torka inuti sko eller sandal med babywipes så håller sig skon fräsch

  1. Jessica Blockström

   Också väldigt smart tips. Tack för att ni delar med er

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Search

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.