Jessica Blockström

5 bästa solskyddsmisterna just nu

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Eleven, Hudoteket, Lyko, Skincity och Åhléns.*

bästa solskyddsmisterna 2021

På väg till ett av mina favoritställen och i bilen är det svalt. Men öppna dörren och där utanför väntar redan 30 grader trots att klockan inte hunnit bli tio. Så här kommer en uppmaning: Var supernoga med solskyddet alltid men extra den här helgen för det kommer bli hett. Smörj innan du går ut, under dagen och se sen till att fylla på med fukt både från in- och utsidan. En positiv sak de senaste åren är att just den där återappliceringen har blivit så mycket enklare. Man behöver inte hålla på och kladda med krämer om man inte vill. Hur skönt är det? Nej, nu finns ju de smarta solskyddsmisterna som ger gott skydd och dessutom är otroligt sköna att använda. Här är de bästa enligt mig (och delar av familjen).

Full Spectrum 360° Refreshing Water Mist SPF 18, Coola

uppfriskande solskyddsmist

Bästa sprayen att ha i väskan under dagen, den  här gör att du både kan fylla på solskyddet och få en härligt svalkande fuktpuff. Den doftar dessutom friskt av kokos, inte en sådan där sockrig lukt. Den är vegansk, har en hög andel eko-ingredienser och ska också vara barriärvänlig vem som nu tar sig till ett sånt i dessa tider. Hur finishen blir på huden? Upplever att mår fin en rätt snygg glans, mer fräsch lyster än flottig, Men om du har mkt smink på dig, då är denna ännu bättre.

Full Spectrum 360° Refreshing Water Mist SPF 18 från Coola kostar 429 kr/50 ml och finns bl a på Skincity.

 

Ambre Solaire Over Makeup Super UV SPF 50, Garnier

en av de mest hyllade solskyddsmisterna med en glädjande prislapp

Fortfarande en lätt mist men med här med en pudrig doft och något lenare formula. Det är också den mest praktiska lilla förpackningen du kan dra runt på stan, tar knappt någon plats allt i väskan och så lätt. Det märkliga här är att den ser helt transparent ut när man sprayar den på huden men känns som en len mjölk. Några minuter efter det har den dock absorberats och det enda som är kvar är en behagligt len hinna som är mer åt det matta hållet än många liknande produkter. Mistar du direkt i ansiktet? Håll en hand framför ögonen. Du vill inte ha någon av solskyddsmisterna i ögonen och denna är inget undantag. Förutom kemiskt solfilter är här både glycerin och hyaluronsyra samt ett par silikoner för skön slip.

Ambre Solaire Over Makeup Super UV SPF 50 från Garnier är en budgetpärla för 129 kr/75 ml som tyvärr säljer slut emellanåt. Men du kan bevaka den hos t ex Åhléns.

360° Invisible Spray SPF 50+, Heliocare

mist som kan sprayas från alla vinklar

Det här är både min och sonens favorit när det kommer till att spraya kroppen och framför allt ryggen. Den är behaglig även på en lite acne-benägen hud. Förutom att den är otrolig skön, sval och helt okladdig, mer som en len mjölk, så går den dessutom att spraya från alla håll och kanter. Det är en av de solskyddsmisterna som är väldigt finfördelad och den ger ett mycket bra skydd, precis som många andra moderna solskydd idag så kombinerar den filter med antioxidanter, t ex C- och E-vitamin samt ferulinsyra. Bara hemma innan utgång och bra på stranden/seglingen/cykelturen osv.

360° Invisible Spray SPF 50+ från Heliocare kostar 349 kr/200 ml och finns bl a på Hudoteket där man har specialpris just nu.

Idéal Soleil Solar Protective Water SPF 30, Vichy

 

en av höjdarna bland soskyddsmisterna om du använder den rätt

Det här är en dröm-produkt om du använder den rätt. Den innehåller hyaluronsyra som ger en jämnare hudyta och trots att det är en blandning av olja och vatten så blir den inte kladdig. Bara len och ger huden en lätt lyster. Och så doftar den friskt och somrigt av citrus. Men det var det där med att använda rätt. Tänk på att alltid skaka flaskan innan du börjar spraya, utan skak får du inte alls det skydd som du tror. Tro mig, jag har tyvärr testat… Det gäller i och för sig merparten av solskyddsmisterna, skaka gärna för säkerhets skull. Denna har jag gärna i strandväskan, den fungerar att spraya på huden även efter ett dopp.

Idéal Soleil Solar Protective Water SPF 30 från Vichy kostar 255 kr/200 ml och finns bl a på Åhléns.

Sun Protection Milky Spray SPF 30, Rituals

en av solskyddsmisterna med mjölkig formula

Det här är den perfekta sprejen när du vill ha en mjukgörande lotion men lättapplicerad och utan klibb. Den blir likt en härligt len mjölk som du sprayar på och sedan masserar ut. Den smälter fantastiskt fint ihop med huden. Förutom en väldigt härlig och fräsch doft och vattenresistent formula innehåller också antioxidanter, t ex från ginkgo biloba och ekologiskt vitt te. Tycker den också ska ha ett stort plus för flaskan, en  av de härligaste solskyddsmisterna både till förnuft och känsla! Bra när det blåser då formulan är lite tyngre än t ex Heliocares.

Sun Protection Milky Spray SPF 30 från Rituals kostar 195 kr/200 ml och finns bl a på Eleven.

Fler härliga solskyddsprodukter kan du läsa om här!

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

15

Detta inlägg har 3 kommentarer

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.