Jessica Blockström

5 spännande nyheter för huden

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Emma S, Hudoteket och Lyko.*

nya favoriter till huden 2021

Det är pressmöten med höstnyheter varje dag nu men jag vill stanna i sommaren för här finns så mycket fint som lanserats den senaste tiden. Jag har på kort tid hittat inte mindre än fem riktigt lovande produkter för ansiktet. Kolla bara in dessa!

 

Smart efter sol-fix

arkmask att lugna huden med efter en dag med sol

Jag använder knappt arkmasker alls längre men när man ska till landet på en weekend eller resa iväg till ett ännu varmare land är det toppen. Perfekt nu när man inte kan undgå att få en massa sol på sig är också italienska ekomärket Bioearths sköna After Sun Face Mask, smarta återställare med ark av cellulosa som preppats med sånt huden behöver efter en dagsdos av UV, t ex fukt och antioxidanter. Face Mask finns i tre varianter:

Antirossore för den som lätt blir röd (som undertecknad). Den lugnar med aloe vera-juice, rosvatten, mandelextrakt och druvkärneolja.

Dissetante när du behöver fräscha upp, svalka ner och boosta med massor av fukt. Här får du hyaluronsyra, propandiol, glycerin, grönt te, kokosvatten och extrakt från gurka samt mint.

Fissante Abbronzatura om du vill ge din solfärg en extra skjuts. I denna har man mixat aloe vera-juice, rött druvextrakt, grönt te, klorera och algextrakt.

Face Mask från Bioearth kostar 78 kr/st, de innehåller 15 ml serum och du hittar dem just nu inte på nätet men de finns på utvalda salonger, bl a på salongen Beauty & Spa i MOOD-gallerian, Stockholm.

Uppdaterad serumstjärna

r-Retinoate Day & Night heter en av de bästa retinolprodukter som lanserats de senaste åren, 2016 startade den trenden med retinoate, ett A-vitamin som nu hittas i flera produkter. Men Medik-8 nöjer sig inte. Nu har man uppdaterat den här favoriten så att den också innehåller stabilt C-vitamin – en sådan drömkombo som nu också ser till att huden får riktigt fin lyster och jämnhet i tonen. Dessutom är ju den här vitaminen en bra antioxidant. Här finns också hyalyronsyra och E-vitamin. Som namnet antyder kan du använda den morgon och kväll. Nu på sommaren skulle jag dock rekommendera enbart det senare.

Nya r-Retinoate från Medik-8 kostar 1995 kr/50 ml och du hittar den hos Hudoteket.

Daglig glowdos

dagcreme med lätt lystereffekt

Daily Glow är den första produkt där svenska Verso rör sig i gränslandet till makeup. Jag skulle dock inte kalla det makeup för den ton och lyster som du får här är otroligt naturlig. Det är en riktigt härlig och välgörande dagcreme som fräschar upp hudytan, boostar ceramidproduktionen samtidigt som märkets patenterade Retinol 8 jobbar på hudformen tillsammans med C-vitamin. Se där, en drömkombo till. Dessutom har man tillsatt niacinamid och den ingrediens som ger den ljusreflekterande effekt heter Fluorphlogopite, en syntetisk variant av mica. Den har man valt då man inte vill bidra till det utnyttjande av fattiga barn som sker vid utvinningen av den naturliga mineralen.

Daily Glow från Verso kostar 450 kr/30 ml och du hittar även den hos Hudoteket.

Lyxig hudolja

fin mix växtoljor som ger rejäl lyster till huden

Emma S. är på gång med så mycket kul och märket kickar igång nyhetsregnet med två spännande oljor. En är med a-vitaminet retinoate (se där!) men den återkommer jag till senare när jag testat den ett tag. Den andra oljan är Botanical Glow Oil, em dunderhärlig bekantskap på med sin örtiga doft, lena känsla och direkta lysterboost. Den här kan du använda som serum närmast huden då oljorna är så fina och smälter bra in i huden. Du kan även dutta den ovanpå makeup för en sådan där härligt fuktig glowfinish. Det är ett mycket gott alternativ till otroligt hajpade Active Botanical Serum från Vintner’s Daughter som du kan läsa om här. Sju växtoljor har man använt: fröolja från fikonkaktusen som är rik på antioxidanter och reparerande, avokadooljan som är vårdande och mjukgörande, kamelliaolja som lugnar, ängskrasseolja, solrosolja och moringaolja som alla är mjukgörande och ger bättre återfuktning samt karotenolja som piggar upp trött hy. Som om det inte var nog har man toppat med gurkmejaextrakt för antiinflammatorisk effekt. Lyxigt innehåll och så fin flaska!

Botanical Glow Oil kostar 479 kr/30 ml och finns än så länge bara på Emma S. egen webbshop.

Lovande för ögonen

 

spännande ögonkräm med CBD-oljaögonkräm med välgörande cbd-oljaspännande ögonkräm med CBD-olja

Du behöver inte ha följt mig här värst länge för att veta att jag är galen i the Dream Mask från svenska Mantle. Det är första produkten med CBD-olja som jag fastnat för och som gör så mycket fint medan man sover. Nu kommer märket med ny spännande produkt: the Eyes Cream. Det är ju inte svårt att förstå var den ska användas. Även denna innehåller ekologisk CBD (från cannabisplantan men inget man blir hög av). CBD har visat sig lugna stressad hy, skydda barriären och ge lyster. I formulan finns även hyaluronsyra, squalane, niacinamid och E-vitamin. Jag har bara hunnit testa den ett par gånger så kan endast ge ett snabbutlåtande. Förutom att INCI ser mycket lovande ut så har den liknande ljusgul ton som masken men ingen doft, den är väldigt lätt och behaglig på huden och försvinner nästan förvånande snabbt. Kvar blir subtil lyster och en lenare yta som är toppen att lägga makeup på. Men om några veckor kan jag berätta mer.

The Eyes Cream från Mantle kostar 500 kr/15 ml och den är så ny att du än så länge bara kan bevaka den hos Lyko.

Retinol på sommaren?

Kanske tycker du att det är knasigt att tipsa om A-vitamin så här till sommaren, en ingrediens som finns i flera av produkterna. Men det går faktiskt utmärkt att använda, dock gärna till kvällen nu när solen är lite stark. Anledningen är inte att huden blir känsligare men själva A-vitaminet är solkänsligt och bryts ner snabbare om du har det under dagen. Alltså får du inte full effekt av din produkt då.

Ett annat sätt att visa kärlek till huden är att använda solskydd. Du hittar smarta solskyddsmister här och härliga solskyddande crèmer för ansiktet här.

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

14

Detta inlägg har 5 kommentarer

  1. Jennifer Falk

    Hej Jessica!
    Bio earth maskerna finns till fysisk försäljning inne i MOODgallerian i Stockholm på salongen Beauty & Spa!

    1. Jessica Blockström

      Åh, toppen! Skriver in detta. Tack för info

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.