Jessica Blockström

Bakismaskerna som är bäst just nu

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Bangerhead, Hudoteket, Meds och Skincity.*

best of bakismaskerna
Här ligger en riktig tröttmössa och maskar dagen efter midsommar.

Om det är något som får min hy att se ovanligt trött och sliten ut så är det när jag fått i mig något glas för mycket. Lyckan över en kul och sen kväll återspeglas liksom inte i ansiktet. Då finns inget skönare än att lägga sig på soffan med en go ansiktsmask. Och något som gör den där stunden ännu härligare är kyla. Jag har den otroliga Magic Wand från Joanna Vargas som jag ställer in både på cold mode och lätt vibrering (går också att ställa in på värme) men när den inte är laddad är det faktiskt också skönt och enkelt att massera lite med en kylskåpskall matsked. Man tar vad man har.

Så vad är bra att bädda in huden med en sådan här dag? Det beror såklart på hur din hy mår för tillfället men här är några av de bästa bakismaskerna jag vet.

Dawn Face Mask, Joanna Vargas

Joanna Vargas gör en av d bästa bakismaskerna i arkformat

Som jag skrev härom dagen använder jag alltmer sällan arkmasker men är jag riktigt trött så tycker jag det är en av de smartare bakismaskerna. Det går snabbt att bara veckla ut och oftast behöver du inte skölja av det välgörande serumet efteråt. Jag gillar alla Joanna Vargas arkmasker för de sitter bra och innehåller bara sånt som gör gott för huden. Den bästa bland dessa är Dawn Face Mask. Den är milt exfolierande med mandelsyra och samtidigt fyller på med fukt. Tillsammans med Magic Wand blir det bakismaskesom en spa-behandling.

Dawn Face Mask från Joanna Vargas kostar 650 kr/5 st som var och en innehåller hela 25 ml serum (den droppar nästan när man tar ut den). Du hittar dem numera på Bangerhead.

Renaissance Mask, Oskia

otroligt lyxig och lätt exfolierande

Ikonisk askungemask är Oskias balmiga Renaissance Mask som är ljuvlig att lägga men lika underbar att skölja av då huden blir så babylen, nyponfräsch och fint jämn i tonen. Den innehåller exfolierande AHA i kombination med enzymer från papaya men också MSM som visat sig vara en sådan toppeningrediens för huden. Plus ett helt naturapotek av trevliga ämnen. Av alla bakismaskerna är det mest drag i denna så är du känslig i huden kan det vara idé att välja något annat. Jo, den doftar lyxigt av ros. När den verkat klart så masseras den upp med vatten. Sedan brukar jag alltid använda en tvättlapp fuktad med kallt vatten för att svepa bort den.

Renaissance Mask från Oskia kostar 769 kr/50 ml som räcker längre än man tror. Du hittar den hos Skincity.

Hydrating B5 Masque, Skinceuticals

djupt återfuktande mask från skinceuticals

Känns huden som ett torrt pergamentpapper gör en kvart under Hydrating B5 Masque från Skinceuticals underverk. Detta är den bästa fuktmask jag någonsin testat faktiskt. Den är också perfekt för dig som inte orkar göra mer än lägga på masken för när kvarten har gått så kan du ligga kvar i soffan. Massera bara in det lilla som råkar vara kvar på hudytan. Råkar du somna gör inte det heller något. Hydrating B5 kan också användas som nattmask. Här har man samlat ett riktigt krutgäng när det gäller fukt: hyaluronsyra, urea, trehalose och så vitamin B5 vilket gör att du inte bara får fukt, den håller sig kvar länge länge. Glöm inte att lägga lite även på halsen och i dekolletaget.

Hydrating B5 Masque från Skinceuticals kostar 730 kr/50 ml och finns på Hudoteket.

The Dream Mask, Mantle

Om du har närvaron att lägga masken innan du knyter dig för kvällen så är Mantles hyllade the Dream Mask en sådan höjdare. Då har du redan en finare och fräschare hy när du vaknar på morgonen. Perfekt om du kanske inte kan ligga på soffan utan har annat på agendan. Varför är den så bra? Förutom att formulan doftar len citrus och är behaglig så lägger den sig inte på ytan, en fördel om man inte vill ha kladdiga örngott. Ingredienserna är också en sällsynt lyckad blandning av ekologisk CBD-olja, bakuchiol, hyaluronsyra, havtornsextrakt (som ger doften) och niacinamide. Har du riktigt torr hy är tipset att lägga ett par droppar under masken för en ännu bättre effekt. En otroligt härlig sådan hittar du här.

The Dream Mask från Mantle är inte den drygaste av de bakismaskerna jag testat här men du får generösa 75 ml i burken som kostar 750 kr. Du hittar den nu också hos Meds.

Vill du ha tips på fler sköna masker? Här har jag listat alla tiders bästa fuktmasker på gamla bloggen. 

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

13

Detta inlägg har 5 kommentarer

  1. Ewa

    Älskar både Oskias och Mantles masker, hyn blir så fin efter! Kan även tipsa om the Votarys Overnight Mask, det närmsta bebishy man kommer

    1. Jessica Blockström

      Ah, den ska jag spana in, tack för tipset. Har fått ett par produkter i tidigare julkalendrar men inte testat så mycket av märket. Köper du det på Zalando?

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.