Jessica Blockström

Veckans skönhetsfajt: strumpbyxa på tub

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Lookfantastic, Lyko, Sephora och Sephora.*

barry m body foundation och fentys body sauce

Strumpbyxa på tub är ett begrepp jag första gången hörde när jag jobbade på Amelia. Det var Arga tanten som myntade begreppet och föremålet för hennes fyndighet var Nannics Golden Legs. Vi hade aldrig sett något liknande tidigare. En foundation för kroppen som var vattenfast, fungerade som ett snyggfilter för kroppen och gjorde att man slapp dra på sig de där obekväma strumpbyxorna som på mig i alla fall alltid krånglar i grenen. Så smidigt om man har lite spräcklig hud som jag och vill känna sig fin på sommarfesten. Det går ju fortare än bus och kan enkelt tvättas av.

Det är ju en hel del år sedan och mycket har hänt sedan dess. Nämnda Golden Legs uppdateras och nylanseras i augusti. Jag gissar att det är för att många nya strumpbyxa på tub konkurrenter har dykt upp med något mer moderna formulas. Som Body Sauce från Fenty Beauty och Instant Blur Body Foundation från Barry M som lanserats den här våren. Jag har testat dem under några veckor och det finns både plus och minus med båda. Kika här.

Strumpbyxa på tub 1

strumpbyxa på burk från Fenty

Body Sauce från Fenty Beauty är en lite trögare gelcreme som trots det är lätt att få jämnt fördelad. Benen ser finare ut redan efter en appliceringen men du kan enkelt bygga på fler lager om du verkligen vill ha en rejäl strumpbyxa på tub effekt. Formulan ser inte skimrande ut vid första blicken men du ser att där är glitter när benen hamnar i solljus. Förutom att den gör huden så snygg så är en annan stor fördel att den kommer i hela sju nyanser, Fenty är också att av de mest inkluderande märken jag vet. Min heter Pearl Swirl. Jag gillar också att tuben har pump, det gör att doseringen bli så smidig. Och den doftar lite lagom varm vanilj utan att det blir fudgefabrik. På minussidan har vi priset, Body Sauce är en ganska så pricey historia.

Body Sauce från Fenty Beauty kostar 549 kr/95 ml och finns exklusivt på Sephora.

Strumpbyxa på tub 2

strumpbyxa på tub från barry m

Instant Blur Body Foundation från Barry M. har en lite lösare formula än Fentys. Då den inte har pump utan bara en vanlig kork så rinner det ut ganska snabbt. Det är tur att öppningen är så liten som den är. Jag upplever inte heller att den blir lika snyggt jämn direkt men det tar inte många minuter för att få till det. Här är dock minimalt med skimmer om något alls. Jag har vridit och vänt på benen i solen och kan se något som glimrar till men det kan vara överföring från formulan på andra benet. Även här finns rätt bra färgutbud, fem stycken kan du välja mellan och flera åt det mörkare hållet. Min färg heter Light Medium och lite längre fram i sommar tänker jag att Medium kommer funka fint.

Instant Blur Body Foundation från Barry M kostar 120 kr/100 ml och finns på Lookfantastic.se

Så vad blir slutsatsen?

body foundation före och efter ett lager
Här före till vänster och efter till höger med ett lager strumpbyxa på tub. Barry M på vänster ben och Fenty Beauty på höger.

 

Båda fungerar fint. De ger värme till huden, får ytan att se jämnare ut och går att bygga på. Båda ska dessutom innehålla en sudd med hudvårdande ingredienser. Hos Fenty får du t ex babassuolja och Barry M. bjussar på aloe vera. Mitt tips är dock att grunda med bodylotion, jag tycker inte det räcker med bara dessa direkt på  huden. Fentys känns lyxigare delvis för att formulan är lite mer modernt gel-aktiga och har sin behagliga doft men också för att tuben är mer genomarbetad med sin pump. Jag upplever också att den är något drygare, du får effekt på första insmörjningen. Men så kostar den också nästan fem gånger så mycket. Jag tycker att hållbarheten är ungefär lika. Jag har inte hamnat i någon störtskur men varit på ganska svettig cykeltur och båda sitter kvar bra. Dock skulle jag nog inte våga dra på mig en tajt vit kjol med någon av dem.

strumpbyxa på tub före och efter
Här ser du före och efter med två appliceringar, ville visa hur fint det blev i solljus. Finishen är rätt snarlik – på höger bild ser du Barry M på vänster ben och Fenty på höger.

 

 

Rejält glammiga strumpbyxor på tub

glansig strumpbyxa på tub

Jag har också tidigare testat två andra strumpbyxa på burk. Den ena är St Tropez Instant Tan Gloss som ger en mer glansig finish. Jag älskar den! Tyvärr finns det bara en nyans men då den är rätt transparent så känns den mer universell. Den kostar 199 kr/100 ml och finns bl a på Åhléns. Du kan läsa mer och se den på här.

 

Den senaste veckan har jag också fått tag på All Over Body Glow från Caia som ger betydligt mer skimrande finish, den är väldigt mycket så där lyxigt glowig som Bianca är. Caias kostar 495 kr/150 ml, de har tre nyanser och den finns på märkets egen hemsida.

Sommarens hetaste skönhetsaccessoar

borste att applicera din body foundation med

Så hur applicerar man sin strumpbyxa på tub? Helst inte med händerna. Det är knepigare att få det jämnt och du blir ganska kladdig faktiskt. Men då finns en fiffig borste som verkligen dyker upp överallt just nu. Body Kabuki Brush är en mjuk och ganska tät borste med kurvigt formade topp som följer kroppens former fint. Caia har en som de lanserade med All Over Body Glow som jag vet att Margareta Grääs blev väldigt kär i. Jag har en från bus-märket Cocoa Brown och den är också verkligen toppen.

Body Kabuki Brush från Cocoa Brown kostar 149 kr. Den går inte att klicka  hem än men du kan bevaka den hos Lyko.

Obs! Body foundation ger inget solskydd så glöm inte smörja in dig med det. Smarta sådana hittar du här.

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

 

11

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.