Jessica Blockström

Nya ljuvliga sommardofter med saltstänk

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Åhléns.*

Diors sommardofter är ikoniska
Diors lyxlirare Eden-Roc till sommardoft kommer med specialdesignad tygpåse.

 

För några veckor skrev jag om en ny typ av sommardofter jag fastnat för i år. Luftiga, friska och livfulla. Men jag har inte övergett min förälskelse för de supersensuella sommardofterna som är en ljuv mix av solvarm hud, mjölkiga fikon, lite havssalt och ett stänk citron. De där man bara vill borra in näsan i och njuta av. Favoriter i den här kategorin finns en del sedan tidigare. Jag tänker på Maison Martin Margielas lätt blommiga och solkrämsdoftande Beach Walk, Estée Lauders mer kokoskryddade Bronze Goddess och den annorlunda men ack så underbara Ichnvsa från Profumum Roma som är fikondofternas fikondoft. Nu finns tre nya favoriter på lyxhyllan i den här familjen, var och en galet härliga faktiskt.

Sommardofter 1: Riviera-inspirerad

sommardofter nr 1 diors eleganta Riviera-inspirade

Diors senaste släpp i La Collection Privé är en elegant saltig doft, något blommig och bara en aning av kokos. För Eden-Roc har man hämtat inspiration från Rivierans lyxigaste destination: Hotellet Cap Eden Roc där verandan praktiskt taget hänger över klipporna och ut i det salta havet med en tät och aromatisk tallskog som fond. Här finns också havssalt i toppnoterna tillsammans med citrus och mineralackord, i hjärtat finns det där solkrämiga ackordet ihop med mjuk jasmin och i basen väntar det lite sträva gröna från tallbarr ihop med labdanum. Den är finstämd, fungerar även till en lite känsligare näsa.

Eden-Roc från Christian Diors La Collection Privé kostar 1030 kr/40 ml EdP och den säljs exklusivt på NK i Stockholm samt Åhléns City i Stockholm och Göteborg.

Sommardofter 2: Medelhavets naturkrafter på flaska

Man kan nästan se det på flaskan men Cyprès Pantelleria från Armanis lyxkollektion Privé är den grönaste doften här. Även när den grundat sig och blivit så där mysigt varm finns ändå något skönt strävt och grönt ackord. Det gör att den passar precis lika fint på en kvinna som på en man. Det är en subtil doft, bara de som kommer nära kan känna den. Bland doftnoterna hittar du neroli och mandarin, cypress, salvia och vattennoter samt ekmossa, vetiver och patchouli. Dock ingen kokos, så toppen för dig som absolut inte gillar det. Dock finns här ett behagligt mjukt saltstänk, kan vara från de där vattennoterna. Och jag känner fikon även om det inte är uttalat. Doften är inspirerad av Armanis sommarhus på den ganska karga ön Pantelleria i Medelhavet som förutom höga skummiga saltvattenvågor bland annat är känt för sin fantastiska kapris.

Cyprès Pantelleria från Armanis Privé kostar 1020 kr/50 ml EdP och den säljs exklusivt på Åhléns City i Stockholm samt NK Stockholm.

Sommardofter 3: Dallrande sommarhetta som flaska

Soleil Brulant från Tom Fords exklusiva Private Blend-kollektion är den mest intensiva i den här trion av sommardofter. Det syns nästan på den guldglänsande flaskan. Det är en ganska tung brygd där du visserligen har citrus och apelsinblom som strålande öppning. Men sedan bjuds det på mer sensuellt dallrande hetta i form av svart honung, amber, läder och kryddor. För mig är den något som ger den där extra festkänslan man behöver ha ibland. En doft som får fart på tanten och gör att man känner livet i sig. Inte så många saltstänk, mer en animaliskt häftig hudkänsla.

Soleil Brûlant från Tom Ford kostar 2830 kr/50 ml EdP men finns också i en liten reseflarra för 795 kr/10 ml. Du hittar den på Åhléns.

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

15

Detta inlägg har 2 kommentarer

 1. Lena

  Min favorit är en av Marc Jacobs blommiga dofter.

  1. Jessica Blockström

   Hej Lena,
   Visst är de fina! Och dessutom blir man ju glad av flaskorna också ❤️

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.