Jessica Blockström

Sommarens bästa kroppsskrubbar

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Meds, Skincity och Åhléns.*

bästa kroppskrubbar 2021
Bästa kroppsskrubbarna sommaren 2021

 

Få saker kan pigga upp huden så mycket som en riktigt bra skrubb i duschen men det finns ju fler fördelar än att det är skönt och blir rent. Cirkulationen får sig en ordentligt skjuts när du masserar, ytan blir direkt lenare och du har ett bättre utgångsläge för både mottagande av välgörande ingredienser i din bodylotion, ett jämnt bus-jobb och en snyggare färg av den äkta varan. Och vilken lyster man kan få om man är lite regelbunden. Men vad ska man välja? Så många olika kroppsskrubbar det finns. Där är saltskrubbar, krämiga skrubbar och skrubbar med ett helt alfabet av syror. Bara första halvåret har det kommit massor av nya.  Flera som dessutom är ruskigt bra, som dessa fyra. Kolla här!

Flädermagi

ekolyxiga varianten av kroppskrubbar med doft av citrus och fläder

Svenska ekolyx-märket L:a Bruket lanserade en hel serie fläderdoftande kroppsmagi för någon månad sedan och en av de bästa produkterna i Elder är just 245 Havssaltskrubb Fläder. Den doftar citrus men också lite hav och inne i mitt huvud far jag till Varbergs kust och står där utanför Kusthotellets bastu och peelar. Livet, så härligt. Det är en rejäl burk du får här med en helt naturlig mix av finkornigt salt i mandelolja, rapsolja, tistelolja och extrakt från fläder som piggar upp både kropp, hud och själ. Vill du att den ska riva lite extra tar du den på torr hud. Jag tycker dessutom man får mer effekt av oljorna då. Det finns också en handskrubb i samma serie som du kan läsa om här.

245 Havssaltskrubb Fläder från L:a Bruket kostar 380 kr/420 g och du hittar den just nu på märkets egen webbshop.

Perfekta rivet

en av de veganska kroppskrubbarna med trippel peelingeffekt

Radiance Renewal Body Scrub från Indy Beauty är snart slut i sin tub, så mycket gillar jag den. Och det trots att den ser ut som någon slags gröt man ger till bebisar. Av alla kroppsskrubbar här ger den det skönaste rivet och den bästa känslan på huden. Det känns att du skrubbar och man blir ordentligt ren men ändå inte så skinnet blir skadat på något sätt. Jag älskar att den kommer i en tub och har precis lagom krämig konsistens för att ändå ta sig ut öppningen. Innehållet peelar och exfolierar på samma gång, dvs mekaniskt och kemiskt. Det på grund av en effektiv mix av silika, aprikoskärnor och mandelskal (välslipade) som slipar ytan tillsammans med AHA-syror och enzymer som löser upp döda hudceller. Den är vegansk, har en väldigt mild doft och är dessutom otroligt prisvärd.

Radiance Renewal Body Scrub från Indy Beauty kostar 159 kr/150 ml och du hittar den hos Åhléns.

Lena drömmen

len kroppsskrubb med bakverksdoft

Senaste tillskotten bland kroppsskrubbar här hemma är Ida Wargs Intense Nutrition Sugar Scrub. Jag har lite lite svårt för doften som är en kombi av vanilj och kokos men den är rätt mild här jämfört med i duschmoussen och passerar därför snabbt. Vad jag gillar är konsistensen. Har aldrig träffat på något så lent, mjukt och smörigt i kroppsskrubbar väg tidigare. Det är som en efterrätt. Därför är mitt tips att man använder den på torr hud. Kliver jag in i duschen först så blir det inte så mycket skrubbeffekt kvar. Har jag den innan kan man stå och skrubba hur länge som helst, så mysig. Så småningom smälter såklart sockerkristallerna men ni fattar. Förutom socker finns här fina mjukgörande oljor från raps, havre och solros plus blomextrakt från det vintergröna riset Linnea som har lugnande egenskaper. Man blir så len att knappt någon eftersmörjning behövs.

Intense Nutrition Sugar Scrub från Ida Warg kostar 179 kr/250 ml och du hittar den hos Meds.

Knotterfixaren

proffsigt kroppsskrubbar kit

I Medik8s kroppsskrubbar kit Smooth Body Exfoliating Kit ingår Smooth Body Scrub. Det här är en fin sak för dig som lätt får knottror på armarna eller andra ställen, det som heter keratosis pelaris. Speciellt om du använder den i kombi med Smooth Body Lotion. Då får du en mix av både AHA- och BHA-syra. Det både löser upp och motverkar att nya problem uppstår. Den är inte så rivig, känns mer som riktigt fin sand i lotion, vilket är bra när huden är ganska ojämn. Du ska använda den lite annorlunda än en vanlig skrubb. Massera ut den på huden och låt den sedan sitta fem minuter. Det gör susen. I denna finns också squalane, glycerin och sheasmör Kitet kostar en bra slant men du får den där kroppslotionen på köpet som är en riktig pärla. I den finns även urea, hyaluronsyra, betain och en hel rad andra välgörande ingredienser.

Smooth Body Exfoliating Kit från Medik8 kostar 759 kr och då får du en liten skrubbvante som också är lite trevlig. Du hittar kitet bl a på Skincity.

OBS! Glöm inte smörja kroppen efter skrubbandet. En av de bästa body butters jag testat kan du läsa om här och andra spännande nyheter för kroppen har jag skrivit om här. Har du råkat bränna dig? Då ska du vänta med skrubbande tills huden är helt återställd och ingen irritation finns kvar.

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

 

 

11

Detta inlägg har 2 kommentarer

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.