Jessica Blockström

Veckans look med tips hur du får till vingad eyeliner

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Bangerhead, Eleven, Kicks och Åhléns*

 

De finns få saker som fascinerar mig lika mycket som en snyggt vingad eyeliner. Och jag vill ändå ge mig beröm för att inte ha gett upp på att lyckas fixa detta själv de senaste 35 åren. Men ibland behöver man helt enkelt lite tid för att klura ut hur saker ligger till. Eller så kan man få en dotter så blivit så grym på detta och en dag bara i förbifarten talar om hur hon gör. Alla små delar jag tragglat med föll plötsligt på plats. Men det finns en del andra saker som kan vara bra att tänka på. Så vi tar det steg för steg och kommer till detta superknep på slutet. Fokus på ögonen i denna veckas look alltså. Kolla här.

Ögonlocksbasen

Det går att få till en fin eyeliner med en välvässad ögonpenna (vilket är lättare att måla med för amatörer än en flytande) för att bara någon timme senare ha hela härligheten halvt utsmetad på locket. Trots att den är vattenfast. Jag tänker att det här är särskilt vanligt hos oss där livet lagt på lite mer veck. Jag har dock tre tips här. Det första är att använda en ögonskuggs-primer, det andra är att grunda över det med en ganska basig skugga och det tredje är att fästa pennan med en skugga i samma färg. Till fest kör jag en glittrig skugga i samma färg, på bilden här ovan har jag haft en från Byredos palett Prismic.

Til the end eyeshadow primer från LH Cosmetics är utmärkt och den jag använt till looken här. Den har en lättjobbad transparent formula som fäster allt du lägger på och dessutom gör att det går smidigare att få på eyelinern utan hack. Den kostar 249 kr och finns bl a på Åhléns.

Den basiga skuggan på bilden är inte helt neutral utan lite mauve-tonad och kommer från en av mina favoriter, den lilla Mini Soft Glam från Anastasia Beverly Hills. Du ser skuggan uppe i högra hörnet den som heter Dusty Rose. Den mustiga Mulberry är toppen att fästa en brunsvart penna med och glittriga Sultry kan du använda om du vill ha lite mer glittrig festkänsla. Paletten kostar 355 kr och finns bl a hos Kicks.

Eyeliner-formen

Så hur får man till själva linjen? Här har jag använt en brunsvart penna plus en bra snedställd pensel som egentligen är en brynpensel. Själva målandet tar jag i små steg. Jag ser till att ha stöd för armen, håller huden sträckt och tänker inte längre att allt måste vara perfekt. Linjen drar jag ihop med penseln och vvingen fixar jag lätt till på slutet. Tricket här är concealer. Man fuskar helt enkelt till det genom att dra concealer längs kanterna av vingen och skapar så enkelt en tjusig spets. Antingen med ovan nämnda rengjorda pensel och t ex någon av nyanserna från MACs smarta concealerlåda eller med concealer som har pensel, som min favorit just nu från ByTerry. Det behövs ytterst lite för att det ska bli bra, du behöver inte ens trycka ut mer från Hyaluronic Hydra-Concealer om du redan använt den till basen. När jag testade de första gångerna tänkte jag att det skulle synas. Men herre, vem står en centimeter från mig och närstuderar min vinge? Ingen såklart. Och kolla här. Ganska skarpt ändå.

 

vingad eyeliner som sitter i timmar
Man kan behöva laborera lite för att få till en form som passar ens eget öga. Här ser du den som fick det att funka med min lite veckade ögonvrå, en inte helt rak linje utan mer som en mås-form. Bra hållbarhet på den här vingen. Det här är fem timmar efter jag var klar och inte ens ett litet smet.

Att linjera med

eyeliner penna med otroligt hållbarhet

Brunsvarta pennan jag använt här är Intense Eyeliner 24hrs wear i Black Brown från Isadora. Den var riktigt lätt att måla med men svår att vässa då det är en skruv-variant. Men hållbarheten, otroligt bra. Den kostar 99 kr och finns bl a på Åhléns.

Att sy ihop din eyeliner linje med

brynpensel att sy ihop eyeliner med

En snedställd borste är enkelt att hantera när man ska binda ihop sin linje men också för att få grunden till vingen. bareMinerals Brow Master må vara en brynpensel men den är behagligt mjuk, nästa för så till brynmålande faktiskt. Jag har inte testat än men tror att den också är utmärkt om du gillar gel-liners. Den kostar 285 kr men finns just nu för några tior mindre på Eleven. 

Att fixa vingspets med

concealerpalett som fixar de flesta skönhetsfläckar plus vingspetsen på eyeliner

 

Studio Fix Conceal & Correct från MAC är toppen om du som jag blir en smula röd i huden av vingandet. Här finns nämligen två mer färgkorrigerande nyanser. Formulan är dessutom otroligt tunn och lättarbetad. Jag har paletten som heter Light. Den kostar 435 kr och den finns just nu på Bangerhead.

Vill du ha tips på hur du får på din concealer riktigt snyggt? Då kan du kika här. 

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

11

Detta inlägg har en kommentar

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.