Jessica Blockström

5 härliga after sun för kroppen

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Cocopanda, Hudoteket, Meds och Skincity.*

after sun favoriter att boosta huden med i sommar

Vi är mitt i sommaren och mycket sol har det blivit i år. Nu gäller det att fylla på huden med bra grejer för att återfukta och återställa så det inte bli sol-baksmälla. Precis det är after sun till för. Kan man då inte bara ha sin vanliga bodylotion? Det går fint men ingredienserna i after sun är trots allt anpassade för att motverka de negativa effekterna från solen. De lugnar, återfuktar och är ofta komponerade för att svalka och snabbt gå in i huden. Det finns dock väldigt många olika varianter som passar olika tillfällen, från de som är perfekta att lindra solrodnad hud med till de som härlig lyster till sommarbenen. Här är mina fem favoriter just nu.

Blomdoftande after sun

För två år sedan var vi på Sicilien, en underbar ö på många sätt. Där blev både maken och jag frälsta i After Sun Soothing After Sun Balm från Clarins. Den ser ut som en creme när man trycker ut den men smälter snabbt in i huden. Du blir inte heller ett dugg kladdig efteråt, bara len och skönt sval, riktigt lyxig utan att den faktiskt kostar så mycket. Doften är ganska starkt blommig. Därför föredrar jag att använda den på kroppen, jag vill helst ha något med mindre parfym i ansiktet. Huvudingredienser är aloe vera, solrosextrakt och sheasmör.

Soothing After Sun Balm från Clarins kostar 289 kr/150 ml och du hittar den bl a hos Skincity.

Familjvänlig after sun

När det gäller hudproblem är Eucerin ett tryggt märke att vända sig till. Deras Sensitive Relief är en gelcreme du kan använda även i ansiktet. Den är lätt parfymerad men doften försvinner på bara några sekunder. Den är behaglig och lugnar direkt om huden är röd men till skillnad mot Clarins så känns det nästan som den lämnar en hinna. Inte kladdig eller obehaglig men det är något där. Kanske därför huden känns sval väldigt länge med just denna. Förutom vanliga återfuktare och mjukgörare som glycerin och sheasmör hittar du här spännande ingredienser från lakritsroten, som Licochalcone A som motverkar fria radikaler, dämpar rodnad och gör huden mindre irriterad samt Glycyrrhizinsyra som hjälper till med reparationsprocesserna. Här får du en rejäl tub med ett innehåll som passar hela familjen.

Sensitive Relief Gel-Cream från Eucerin kostar just nu 179 kr/200 ml på Meds.

Drömmig after sun

dyr men underbar after sun med aloe vera

Bäst just nu gillar jag Aloe Vera Gel från Dr Barbara Sturm. Det här är en helt ljuvlig sak att svepa över solvarm och även svedd hud. Jag var på Fjäderholmarna innan helgen och fick lite bråttom på vägen dit så insmörjande gick lite snabbt. På kvällen började jag bli ganska bra röd lite här och var och tog då denna på huden. Dagen efter – knappt någon rodnad kvar, otroligt! Konsistensen är dessutom som en vispad gel som blir nästan till vatten på huden. Så vad har den gode doktorn mixat i sin fina gel? För dig som gillar en kort men välkomponerad INCI är detta en dröm. Förutom 90 % ren och ekologisk aloe vera-juice så får du här inflammationsdämpande portlak och lugnande pantenol tillsammans med återfuktande glycerin, betain och vitamin B5. Det här är för mig lyx att badda in i ansiktet efter en dag i solen, jag är väldigt impad och på plus när huden är riktigt irriterad är att här inte finns någon parfym. Baksidan? Den här tuben är ogenerat dyr. Även om innehållet är extremt drygt. Därför har jag stoppat den i min hemliga after sun-gömma för att tas fram när huden blossar….

Aloe Vera Gel från Dr Barbara Sturm kostar 689 kr/125 ml och du hittar den bl a på Skincity.

Ekologisk after sun

ekologisk after sun

Coola är ett ganska nytt märke i Sverige. Jag har tidigare främst testat deras solskyddsmister som är toppen. För några veckor sedan landade en ny stjärna på hemmakontoret: Radical Recovery Moisturizing Lotion. Oh, den är som en mysig kräm att skämma bort torra ben, armar och mage med. Den har en friskt örtig doft och i tuben har man packat ekologiska ingredienser som återfuktande och lugnande agave, uppfriskande rosmarin-extrakt, läkande lavendelolja, antioxidantrik och mjukgörande solrosolja samt välgörande aloe vera-juice.

Radical Recovery Moisturizing Lotion från Coola kostar just nu 335 kr/180 ml på Cocapanda.

Sommarfesternas after sun

lystergivande after sun

After Sun Glowing Cream från Sensais lyxiga Silky Bronze-serie är en klassiker att stoppa ner i resväskan när man vet att det blir festligheter på semestern. Den glider på huden likt silke och gör att den både blir lenare, jämnare och snyggare. Inget direkt skimmer, mer  lyxig lyster. Och så doftar den milt av persika. Perfekt för att komma i stämning! Dessutom får du en radda med hudförbättrande ingredienser som antioxidantrikt vitt te och märkets specialkomponerade Koishimaru Silk EX som har välgörande och utslätande effekter. Det här är en after sun för kroppen, den är bara mammans och den åker på när jag spenderat dagen på stranden och ska fixa mig för en kul sommarkväll. Även denna är en rejäl investering så jag är ganska sparsam. Det gör dock hela grejen mycket härligare när man väl använder den.

Silky Bronze After Sun Glowing Cream från Sensai kostar 920 kr/150 ml och den finns hos Hudoteket.

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

12

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.