Jessica Blockström

Veckans look med fem sommarfavoriter

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Lyko, Sephora, Sweedlashes och Åhléns.*

veckans look med fem sommarfavoriter
Så här såg veckans look ut efter tre timmar i 25 gradig sommarvärme. Himla bra hållbarhet ändå. Bara läpparna jag glömde fylla på…. Vill du se hur de såg ut så kolla in min reel på Instagram.

 

Det är sommarlov på skönhetskontoret men kan ändå inte hålla mig från ett litet inlägg och en veckans look. Det är ju så kul att sminka sig. Idag blev det faktiskt en andra reel på instagram också. Jag vågade på mig det efter att ha fått väldigt mycket pepp på den första. Så här delar jag med mig av vilka produkter jag använde där. Det är totalt fem sommarfavoriter som fick jobba. Vad jag gillar extra med dessa just nu är att de är snabba på men ändå sitter bra plus att ett par av dem faktiskt plussar på solskyddet. Här kommer de!

Sommarfavoriter basen

cc creme från erborian är en av fem sommarfavoriter

En modern klassiker måste man ändå kalla CC Crème från Erborian. Till skillnad mot en annan favorit från märket, Redness Correct, är det är en ljus formula som förvandlas till din hudton när du arbetar ut den. Den både täcker, ger lyster och bjussar på SPF 25. Dessutom känns den oerhört lätt och behaglig på huden och hållbarheten är en av de bästa när det kommer till just CCs. Enkelheten i användningen är ju också en fördel. Dutta ut, fördela med fingrarna och basen är klar. I formulan finns också en liten sudd centella asiatica som är lugnande och vårdande. Färgvalen är dock det knepiga här. Ser du ut i häraden av min hudton skulle jag tipsa om Clair, har du fått lite mer sol fungerar Doré fint men mörkare än så går man tyvärr inte i den stora tuben av någon anledning. Det finns nämligen två storlekar varav den lilla är perfekt att ha i sminkväskan på resa eller för snabba piff under dagen.  Där hittar du också nyansen Caramel.

CC Crème från Erborian kostar 289 kr/15 ml och 599 kr för en större tub på hela 45 ml. Den finns exklusivt på Sephora.

Sommarfavoriter palett

välfylld palett från Nathalie Berzelius är en av mina sommarfavoriter

Perfekt för sommarnecessären är Nathalie Berzelius välfyllda The Riviera Box. Det finns ingen palett jag använt lika mycket sedan jag fick den. Här finns allt du behöver förutom just bas, läpp och mascara. Det fina är att du också får allt från basskugga till en fantastiskt skimrande bronston. Till min look har jag grundat med den hudtonade skuggan näst längst upp till vänster, lagt en mix av den mörkbruna längst upp till vänster och använt den bronsiga över locket (nummer två på höger rad) och lite ovanför globlinjen samt fixat eyelinern med den bruna. Det sitter förvånande bra för att vara bara puder. För att få till vingen använde jag mig av det här knepet. Förutom ögonen så har jag också lagt det ganska ljusa och matta solpudret i en trea från hårlinjen och använt det ljusa rosa rouget på kinden. Highlightern sitter både på kindbenets högsta punkt plus en dutt vid inre ögonvrån. Jag förstår om det kan låta som mycket pengar med över en tusing för en palett men jag tycker den är så värd med tanke på allt du kan ha den till. Plus en toppenspegel som man kan ställa upp var som helst!

The Riviera Box från Nathalie Berzelius Stockholm kostar 1199 kr och du hittar den på Lyko.

Sommarfavoriter brynen

brynmascara i perfekt färg

Istället blev det en gammal goding där, närmare bestämt Eye Brows Big Boost Fibre Gel från MAC. Det här är en brynmascara med just fibrer som ger en fylligare brynlook. Spolborsten är lite större än på liknande produkter vilket kan göra det knepigt om du vill fylla i även i ytterkanten. Men på sommaren vill jag att det ska gå fort. Swish mot hårväxten och sedan lite mer finlir åt andra hållet för att sätta formen. Det som blir viktigt här är att du har rätt nyans. Toppen då att denna faktiskt finns i xx varianter. Min heter Fling (älskar det namnet!).

Eye Brows Big Boost Fibre Gel från MAC kostar 225 kr och du hittar den bl a på Åhléns.

Sommarfavoriter fransarna

mascaran som ger jättelånga och fina fransar är en av fem sommarfavoriter

Jag har två mascaror som jag växlar mellan just nu. Det ena är Lancômes nya Idôle, den andra har jag här. Pro Lash Lift Mascara från Sweed var höstens överraskning och jag blev förälskad i den efter första användningen. Jag hade ju också fått förklarat hur den skulle användas av geniet bakom, Sweeds grundare Gabriella Elio. Inte zickzacka, bara dra från rot till topp rakt ut. Gör man så blir fransarna otroligt långa och fina, här får jag betydligt mer längd än med Lancômes. Jag tycker också att den annorlunda kamapplikatorn gör det lätt att komma åt när rötterna och ute i kanterna på ett sätt jag uppskattar. Nu håller jag tummarna att det kanske kommer i en brunsvart så småningom.

Pro Lash Lift Mascara från Sweed Lashes kostar 249 kr och du hittar den bl a på Sweedlashes.se.

Sommarfavoriter läpparna

perfekt mjukt tonas gloss för sommarläpparna

Tonade läppbalsam är ju sommarens grej! Hur många nyheter har det inte kommit på den fronten i år? Här är några jag skrivit om tidigare. Min nya favorit när jag vill  ha en naturlig fyllighet, mjuk ton och fuktig glansfinish är Infinity Lip Gloss från LH Cosmetics. En återfuktande formula supersmidigt förpackad i tub med en sådan där snedskuren topp som gör det enkelt att valla på i alla situationer. Dessutom får du här SPF 15. Det finns tre nyanser, här har jag mellanfärgen som heter Mellow Mauve. Det är den du ser i mitten här nedan.

LH Cosmetics gloss som swatch

Infinity Lip Gloss SPF 15 från LH Cosmetics kostar 199 kr/7 ml och du hittar det bl a hos Åhléns.

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

 

16

Detta inlägg har en kommentar

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.