Jessica Blockström

4 nya favoriter som gör rengöring till en dröm

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Cultbeauty, Lookfantastic och Skincity.*

nya favoriter att rengöra hud och hår med

Efter några riktigt slappa semesterdagar är det upp i skönhetssadeln igen. Och det har trillat in en del spännande nyheter under frånvaron som inte alls fått den uppmärksamhet de förtjänar. Det blir lätt så när man är lite halvledig och hjärnan jobbar på halvfart. Men efter en snabb genomgång av vad jag plockat in i rutinen på sistone så hittar jag flera härliga rengöringar som jag vill lyfta på grund av förträffliga. Här finns något både för hud och hår. Kolla här.

Mjuk rengöring för stråna

skonsam rengöring för stressat hår

On a cloud är det poetiska namnet på R+Co’s nya hårvårdskollektion. Här finns ett schampo jag inte alls trodde skulle fungera i mitt mycket uppklippta och ganska tunna hår. Heter det Baobab Oil Repair kan man se framför sig hur håret ligger som slickat kring skallen efter hårtvätten. Oj så fel jag hade. Älskar detta schampo nästan lika mycket som Television från samma märke. Håret blir så mjukt och fint utan att det känns ett dugg tungt. Det doftar också mjukt och gör lika gott för skalpen som för stråna. Här jobbar baobab oljeprotein tillsammans med C- och E-vitamin samt Maca-extrakt för att återfukta och reparera ett slitet hår. Det är skonsamt och dessutom galet drygt, du behöver bara en liten pärla. Det enda jag inte förstår med detta schampo är mängden i flaskan. Där är 251 ml… jaja, bra är det i alla fall.

Lanseringen av On a cloud Baobab Oil Repair Shampoo från R+Co är uppskjuten till början av september här i Sverige men du kan köpa det på Cultbeauty redan nu för  £32 (har du aldrig handlat där tidigare får du dessutom 15 % rabatt på första köpet).

Snabb rengöring för morgonen

micellär rengöring som inte kräver vatten

Micellär rengöring är ett märkligt fenomen, man kan liksom inte riktigt förstå hur något som känns som vatten kan vara så bra. Min stora favorit tidigare är Filorgas xxxx men nu har den fått en utmanare i Dermaceutics härliga Oxybiome. Anledningen är att det här också bjuds på både niacinamide, zinkglutonat, chlorella och brunalgen Laminaria Digitata. Tillsammans lugnar de huden, minskar rodnader och gör fina grejer med porerna. Jag förstod inte riktigt först vad det var som gjorde huden så glad men plötsligt slog det mig att jag ju stoppat in denna som morgonrengöring. Fina grejer, passar även känsliga och kommer i en stor generös flarra. Perfekt också på landstället, campingen el likn där man kanske inte har så bra tillgång till vatten.

Oxybiome från Dermaceutic kostar 369 kr/400 ml och du hittar den bl a hos Skincity. Vill du testa lite innan du slår till på en sådan stor finns också en flaska på 100 ml för 139 kr på samma ställe.

Löddrande rengöring för känsliga

löddrande rengöring för känslig hy

Dr Jart+ var ett av de första märken som lyfte fram centella asiatica (heter också gotu kola eller tigergräs, läs mer om den här) som ingrediens i hudvård. Det här är en superbra ingrediens för dig med känslig hy då den här antioxidantrika godingen är både lugnande och läkande och minskar rodnader, den har länge använts som medicinalväxt i Asien. Nu finns en ny stjärna i märkets Cicapair-serie som heter Tiger Grass Enzyme Fram Cleanser. Precis som namnet antyder är det en löddrade rengöring. Trots det fungerar den utmärkt till en lite torrare, känsligare och mognare hy, en av få skummiga som inte gör att huden känns ännu torrare efteråt. Jag gillar den speciellt på kvällen när jag badat i sjön och snabbt vill få bort både smuts, skräp från vattnet och solskydd. Förutom centella asiatica innehåller den här rengöringen allt från glycerin, betaine och gluconolactone (PHA-syra) till probiotika.

Cicarepair Tiger Grass Enzyme Foam Cleanser från Dr Jart+ kostar 216 kr/100 ml på Lookfantastic.

Balmrengöring för kvällsmys

rengöring med balmformula

När jag har lite mer tid och längtar efter att stå och massera huden en stund så sträcker jag mig efter Omega+ Complex Cleansing Balm från Paula’s Choice. Den här lena rengöringen är verkligen ett nöja att använda eftersom den får smink och solskydd att smälta bort utan att sedan lämna en hinna på huden. Även denna passar känslig hy och är perfekt snäll om man råkat vara liiiite länge i solen. Tvätta måste man ju ändå men här slipper du irritera huden ännu mer. I formulan finns bl a jojobaolja och ängskrasseolja. Det gör att huden känns lugnare och mjukare samtidigt som den får en dos näring. Det enda jag inte gillar med denna är skruvkorken, hade så önskat det var ett flipplock istället. Men man kan inte få allt, fortfarande en av de bästa rengöringarna någonsin.

Omega+ Complex Cleansing Balm från Paula’s Choice kostar 219 kr/103 ml men har blivit så poppis i sommar att du får lägga den på bevakning för att komma över en tub. Det kan du göra på Skincity.

Fler härliga nyheter för huden som landat de senaste månaderna hittar du här!

Letar du efter något att återfukta huden med efter sol och bad? Då har du fem favoriter här

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

8

Detta inlägg har 7 kommentarer

  1. MY

    Undrar om man kör dubbelrengöringar, är PC balmet först ut då? Itsället för en rengöringsoljan? 🙂

    1. Jessica Blockström

      Yes, skulle alltid köra antingen balm eller olja först.

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.