Jessica Blockström

Sommarens roligaste nyheter till kroppen

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Cocopanda, Lyko och Åhléns.*

Härom dagen listade jag nyheter på rengöringsfronten som dykt upp på senaste tiden och när jag ändå går igenom alla nya favoriter jag fått här hemma tänkte jag slå till med lite fler härliga lanseringar. Här är tre nyheter till kroppen som jag blivit extra glad över i sommar. Håll utkik så kommer även nya makeupfavoriter att dyka upp i ett inlägg snart.

Nyheter till kroppen 1: Ekologiska kroppsoljor

L:a Bruket har verkligen lyckats pricka in flera nya stjärnor till kroppen, deras vårkollektion med fläder är en av de bästa jag fått i min hand. Nu följer man upp med två riktigt härliga kroppsoljor Curative med salvia, rosmarin och lavendel samt Elemental med bergamott och patchouli. Båda är rejält mjukgörande men skiljer sig ändå ganska mycket åt i både doft och effekt. Curative har en friskt pepprig doft och ingredienser som havre-extrakt, mandelolja och tistelolja för att lugna och skydda medan Elemental är härligt örtig och jordig med en mix av alger, jojobaolja och rapsolja som ska ge huden bättre spänst.  Den där sista är verkligen ljuvlig. Det här är inga torroljor, dvs de försvinner inte på direkten. Det gör mig ingenting, huden blir nämligen inte ett dugg kladdig. Bara så mjuk och får så fin lyster, det känns som en spa-ritual att massera in. Båda är helt naturliga och certifierade av COSMOS.

Elemental Body Oil Bergamott/Patchouli från L:a Bruket kostar 340 kr och du hittar den bl a på Åhléns.  Curative Body Oil Salvia/Rosmarin/Lavendel från samma märke hittar du hos Lyko.

Nyheter till kroppen 2: Balm till solkyssta ben

Jag fattade uppriktigt ingenting när jag fick ett bud från the Fox Tan. Märket är helt nytt för mig och produkterna en smula svåra att vid första anblick förstå. Men man ska inte låta sig luras av ett klurigt yttre för här väntar en riktig after sun-pärla i Sun Tan Sealer. Det är alltså inte något som sluter in din solbränna med en osynlig hinna, som det ju låter. Istället får du här en helt ljuvlig bodylotion. Eller snarare ett lent bodybalm som går fint in i huden och fyller på med allt från betakaroten till lykopen för att du ska behålla din solfärg så länge som det bara går. Min kropp vill ju inte bli brun så tyvärr kan jag inte gå i god för att just det fungerar. Men fina ingredienser är det ju och mysigt smörj.

Sun Tan Sealer från the Fox Tan kostar just nu 167 kr/220 ml hos Cocopanda.

Nyheter till kroppen 3: Avocado-familjen växer

Vi avslutar med veckans absolut bästa nyhet. När budet kom igår vid lunch slet jag av mig kläderna och hoppade direkt in i duschen för att kunna testa the Body Shops nya familjemedlemmar i Avocado-familjen. Ja! Det är sant. Älskade Avocado Body Butter har inte bara tagits in i sortimentet igen utan fått en hel klunga med nya medlemmar att skämma bort huden med. Kroppssmöret är uppdaterat och nu helt veganskt, alla produkter innehåller olja från hållbart odlad avocado och förpackningarna är gjorda av plast från märkets fantastiska projekt för s k wastepickers i Bengaluru, Indien. Det gör att plasten är lite hård, så som den ofta blir när den är återvunnen. Doften är en mix av avocado, mandel, äpple och kokos. Det låter som en himla röra men är bara så mjuk, fräsch och fin.

Tvätta med creme?

duschcreme med avocadoolja
No bubbles i duschen med den här tyvärr…

 

Så hur är produkterna? Jag kanske borde ha insett det innan jag hoppade i duschen men rengöringskrämer för kroppen är inte min melodi. Precis som med rengöringsmjölk för ansiktet så känner jag mig helt enkelt inte ren. Jag vill ha lödder och även om det står i releasen att det ska bli rikligt med lödder hände det inte i min dusch. Med det sagt så var Avocado Shower Cream toppen att använda som glid för rakhyveln. Något jag däremot gillar skarpt är Avocado Body Lotion-to-Oil, en lite mer lättflytande kroppssmörj än Avocado Body Butter och betydligt smidigare förpackning. Huden blev också galet len direkt och är det än idag. Det är olja i formulan men den känns inte alls oljig. Avocado Hand Balm är också toppen. Hår får du en rikare konsistens än traditionella handkrämer så jag tänker att det passar fint i höst eller om du gör en handpeeling först. Snart kommer även Body Scrub och Body yogurt men dessa var inte med i utskicket denna gång. Ser speciellt fram emot den där peelingen.

Avocado Bath & Body Range från the Body Shop släpptes i butik igår den 27 juli. Än så länge finns nyheterna endast i märkets egna butiker men du hittar Avocado Body Butter på Åhléns. Den klassikern har ett pris på 195 kr/200 ml, härliga Body Lotion-to-Oil går på 155 kr/200 ml, Shower Cream ligger på 75 kr/250 ml och Hand Balm är en liten pärla som kostar 60 kr/30 ml.

 

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

9

Detta inlägg har 2 kommentarer

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Search

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.